Onkruidbrander op gas: ontdek hier de 4 beste onkruidbranders op gas van 2024

Het bestrijden van onkruid met een onkruidbrander wordt gezien als een van de meest milieuvriendelijke manieren van onkruidbestrijding. Door als het ware de plant te verhitten vernietigt dit de celstructuur van de plant. Hierdoor zal de plant uitdrogen en vergaan, en kun je een paar dagen later het verwelkte onkruid zo weg vegen met de bezem.

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een onkruidbrander op gas. Deze punten hebben wij meegenomen in ons artikel over de beste onkruidbrander op gas top 4.

Welke onkruidbranders hebben wij getest?

Merk en TypeSoortPrijscategorie
Kinzo onkruidbranderGas€ 25 – 30
CFH GV900 onkruidbranderGas€ 52
Rothenberger RomaxiGas€ 50
Toolland onkruidbrander met 2 koppenGas€ 50

Top 4 onkruidbranders op gas van dit moment

Kinzo onkruidbrander met gasflessen

Kinzo onkruidbrander

De Kinzo onkruidbrander is onze nummer1. Dit type is gemakkelijk in gebruik en perfect om onkruid en mos te verwijderen in de tuin of rondom de buitendeuren, het terras of de parkeerplaats. Chemische bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden zijn hierbij gelukkig niet meer nodig. Begin nu met een milieuvriendelijke manier van onkruid verwijderen.

De werking van de brander is simpel. Het onkruid hoeft niet zwart gebrand te worden, maar de vlam dient enkele seconden (2 tot 5) afhankelijk van de grootte van het onkruid, boven het plantje gehouden te worden. Op deze manier kan de vochtuittreding van de bladcellen nog plaatsvinden. Indien het onkruid na de eerste behandeling niet verdwijnt kun je de behandeling een tijdje later nog eens herhalen. Hierna zal het onkruid alsnog verdwijnen.

De grootte van de vlam kan makkelijk geregeld worden door middel van de zwarte draaiknop op de brander. Het is dus heel makkelijk te bepalen hoe groot de vlam is. Wat weer van pas komt bij de verschillende soorten onkruid.

Een bijkomend voordeel is dat deze onkruidbrander naast het verwijderen van onkruid ook heel handig is om algen, schimmels of verf te verwijderen. Daarnaast is het een zeer handig hulpmiddel om te solderen of dichtgevroren leidingen te ontdooien. Maar ook om de barbecue aan te steken is deze brander erg handig. Kortom, een hulpmiddel dat je gewoon in huis moet hebben!

Specificaties van de Kinzo onkruidbrander

 • Werkt op gas
 • 80cm lang
 • Wordt geleverd met 8 gasflessen
 • Automatische Piëzo ontsteker
 • Snoerloos
 • Lichtgewicht
 • Afstelbare vlam
 • Milieu vriendelijk

TIP: Lees ook onze uitgebreide review van de Kinzo onkruidbrander!

Bekijk prijzen van de Kinzo onkruidbrander op gas hieronder

CFH GV900 onkruidbrander

GV900 onkruidbrander

De CFH GV900 is een zeer stekte onkruidbrander die voorzien is van een branderkop met doorsnede van 60 mm. Deze CFH900 wordt compleet geleverd met brander en 5 meter gasslang, een standaard en een drukregelaar. Het enigste wat je zelf nog moet aanschaffen is een gasfles. Hierna zal het eenvoudig bestrijden van onkruid beginnen.

Door de 5 meter lange slang is er veel bewegingsvrijheid en is er door de externe gasfles een grote hoeveelheid gas aanwezig. Dit aangezien er 5, 11 of 33 kg gasflessen op aangesloten kunnen worden.

Het voordeel van deze gasbrander is dat hij in twee verschillende lengtes te verkrijgen is. Er is keuze uit een steel van 80 of 88 cm.

Specificaties van de CFH GV900

 • Zeer sterke vlam
 • Temperatuur tot 1060 graden
 • Dient zelf aangestoken te worden
 • inclusief 5 meter gasslang

Bekijk prijzen van de CFH GV900 onkruidbrander hieronder

Rothenberger Romaxi onkruidbrander

Rothenberger onkruidbrander

Met deze onkruidbrander van Rothenberger ben je in no-time af van al het onkruid in je tuin, op het terras of tussen het grind.

De onkruidbrander wordt geleverd inclusief propaan drukregelaar en slang. Ideaal voor biologische bestrijding van onkruid of mos. Let er goed op bij het gebruik van deze brander dat er zeer veel hitte vrij komt tijdens het gebruik. Zorg ervoor dat je ruim uit te buurt blijft van brandbare elementen zoals schuttingen en bloemen.

Specificaties van de Rothenberger Romaxi

 • 5 meter lange slang
 • Zeer krachtig
 • Grote vlam

Bekijk prijzen van de Rothenberger Romaxi onkruidbrander hieronder

Toolland dubbele onkruidbrander

Toolland onkruidbrander

Misschien wel de krachtigste onkruidbrander die er op dit moment te verkrijgen is. De onkruidbrander met 2 koppen van Toolland is een uiterst effectief apparaat.

De brede brandmond van 60mm zorgt voor een grote/warme vlam. Hierdoor ontstaat er extreme hitte, waarmee onkruid snel verleden tijd zal zijn. Door deze grote vlam is dit type goed geschikt voor de grotere oppervlaktes.

Naast het verbranden van onkruid is deze onkruidbrander ook geschikt als dakbrander of voor het branden van asfalt.

Specificaties van de Toolland dubbele onkruidbrander

 • Kan snel onkruid verwijderen
 • Heeft 2 brandkoppen
 • Is erg krachtig
 • Makkelijk te hanteren

Bekijk prijzen van de Toolland dubbele onkruidbrander hieronder

Belangrijkste eigenschappen van een onkruidbrander

Het aller belangrijkste is natuurlijk de eigenschap om onkruid te verbranden. Maar daarnaast heeft een onkruidbrander nog wat handige eigenschappen, en die lees je hieronder.

Onkruidbrander elektrisch of op gas

Bij de aanschaf van een onkruidbrander is er keuze uit twee verschillende soorten: Elektrisch of op gas. Vaak wordt er voor een onkruidbrander op gas gekozen als de oppervlakte wat groter is, of als er geen stroom in de buurt is om een elektrische onkruidbrander aan te sluiten. Wil je meer weten over de keuze van een onkruidbrander op gas of elektrisch? Lees dan mijn artikel over de keuze tussen een onkruidbrander op gas of elektrisch.

Veiligheid

De veiligheid is zeker iets om in acht te nemen tijdens het werken met een onkruidbrander. Omdat er tijdens het proces erg veel hitte vrijkomt is het belangrijk dat je geen onkruid wegbrandt naast een heg of struik in de droge zomerperiode. Zonder dat je het weet kan de heg vlam vatten, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Wij raden aan om tijdens het onkruidbranden gebruik te maken van stevige leren schoenen, en het liefst werkschoenen. Dit zorgt ervoor dat jij nooit je voeten zult verbranden tijdens het bestrijden van onkruid. Dit is eigenlijk hetzelfde principe wat wordt toegepast in Azië, Zuid Amerika en Spanje. Om de akkers weer vruchtbaar te maken worden deze na de oogst volledig plat gebrand voor het volgende oogst seizoen. Het principe van deze onkruidbrander is hetzelfde, maar dan toegepast op een wat kleinere schaal.

Multifunctioneel

Zoals we eerder vertelde is een elektrische onkruidbrander een multifunctioneel apparaat. Zelf in de winter als het onkruid niet groeit, kan hij handig van pas komen. Is het voetpad naar de voordeur of brievenbus besneeuwt of bevroren? Dan kun je het pad ontdooien met de onkruidbrander.

Conclusie

Een onkruidbrander op gas is een effectieve manier voor het verwijderen van onkruid. Doordat deze types met een vlam werken wordt er veel hitte af gegeven. Hierdoor beschadigd de celstructuur van het plantje binnen enkele seconden. Voor mij is het duidelijk, zelf vind ik de Kinzo onkruidbrander het fijnste in gebruik door zijn lage gewicht en handige gastoevoer. Welke kies jij?

Wil je toch liever een elektrische onkruidbrander aanschaffen? Bekijk dan onze top 6 beste elektrische onkruidbranders.

Plaats een reactie