DeWALT DCM562P1-QW Bladblazer review

Het lijkt erop dat je op zoek bent naar een bladblazer, en daarom ben je waarschijnlijk bij onze review beland. In onze review van de DeWalt DCM562P1 bladblazer bespreken we de belangrijkste voordelen en nadelen op basis van onze eigen ervaring. We hebben de bladblazer aangeschaft, uitgebreid getest en in de praktijk gebruikt. Hierdoor hebben we de sterke en zwakke punten kunnen achterhalen, die we vervolgens overzichtelijk voor jou op een rijtje hebben gezet.

In de review ga ik dieper in op de specificaties van de DeWalt bladblazer en leg ik uit hoe je deze op de juiste manier kunt gebruiken. Bovendien heb ik zelf foto’s gemaakt van de bladblazer, zodat je een goed beeld krijgt van hoe hij er in werkelijkheid uitziet. We laten niets onbesproken, zodat jij zelf de beste beslissing kunt nemen.

Specificaties

De bladblazer heeft een aantal handige functies en goede specificaties. Deze hebben we uitgebreid voor je uitgeprobeerd en hieronder uitgelegd.

Accu platform

Handvat met bedieningsknop

Bladblazers met snoer zijn tegenwoordig verleden tijd. De snoeren zitten vaak alleen maar in de weg en hierdoor wordt het bladblazer ook minder leuk. Deze DeWalt accubladblazer maakt gebruik van het XR Li-Ion platform. Met een 18V accu-platform biedt de DeWALT DCM562P1-QW genoeg vermogen voor de meeste klussen. Het gebruik van een accu zorgt voor bewegingsvrijheid zonder gedoe met verlengsnoeren, waardoor je flexibel en snel door de tuin kan manoeuvreren.

Zelf hebben we het set aangeschaft met de 5.0 Ah accu. Deze gaat lekker lang mee zonder dat je weer op moet laden. Wij hebben deze volledig opgeladen voordat we begonnen en ongeveer 25 minuten kunnen bladblazen voordat de accu leeg was.

Gewicht

Dankzij het lage gewicht van 3,2kg wordt de druk op je arm tot een minimum beperkt. Hierdoor is de bladblazer licht en makkelijk te bedienen. Dit maakt wanneer je hem langer gebruikt dat je niet snel moe wordt. De ergonomisch ontworpen handgreep hielp hierin ook een handje mee. De bladblazer vind ik fijn in de hand liggen en voelt stevig aan.

Vermogen

De DeWALT DCM562P1-QW levert flink veel vermogen met een blaassnelheid van 145km/u. Met verschillende snelheidsinstellingen kan de luchtstroom aangepast worden aan de behoefte. Dit is makkelijk te regelen door de bedieningsknop minder ver of juist verder in te drukken. Bovenop het handvat zit een schuifknop. Deze kun je tijdens het bladblazen naar voren schuiven zodat de bedieningsknop ingeschakeld blijft en je deze niet continu in hoeft blijven drukken. Dit is een handige functie die het bladblazen weer wat gemakkelijker maakt.

Garantie

De fabrikant, DeWALT, staat bekend om zijn kwaliteitsgereedschap, en de DCM562P1-QW wordt daarom geleverd met een garantieperiode. Dit is standaard 1 jaar, en na het registreren bij aankoop wordt dit 3 jaar. Dit geeft wel aan dat ze zeker zijn van hun product en zo ben jij er zeker van dat je geholpen wordt als er problemen zijn na de aankoop.

DeWalt DCM562P1-QW
DeWalt DCM562P1-QW

Reacties van gebruikers

Je hebt nu wel een idee wat wij van de bladblazer vinden. Maar ook niet geheel onbelangrijk is wat andere gebruikers er van vinden. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar reviews die andere mensen hebben geschreven.

Voor- en nadelen

Nadat wij de accubladblazer meermaals uitgetest hebben kunnen we er een goed oordeel over geven. Hieronder vind je alle voor- en nadelen op een rijtje.

  • Voordelen
  • Draadloos, geen last van verlengsnoer
  • Laag gewicht en gemakkelijk te hanteren
  • Zeer krachtig
  • Verstelbare snelheidsinstellingen
  • Betrouwbare garantie van DeWALT
  • Nadelen
  • Je moet er een losse accu bijkopen
  • Minder geschikt voor zeer grote tuinen
  • Accu moet opgeladen worden voordat je begint

Conclusie

De DeWALT DCM562P1-QW bladblazer is een goede keuze voor tuineigenaren die op zoek zijn naar een krachtige, draadloze bladblazer. De bladblazer is zeer sterk en ligt lekker in de hand door het goed ontworpen handvat. De continu schakelaar vinden wij ook een goede toevoeging. Wanneer deze is ingeschakeld hoef je tijdens het bladblazen niet de hele tijd de knop te bedienen. Hoewel wij een accuduur van een klein half uur prima vinden kan dat voor sommige mensen toch nog een beperking zijn. In dat geval dien je een tweede accu aan te schaffen. De betrouwbare garantie van DeWALT geeft extra vertrouwen in de duurzaamheid van het product. Kortom, de DeWALT DCM562P1-QW is een waardevolle aanwinst voor elke tuinier die houdt van een nette en opgeruimde tuin.

Twijfel je nog of deze specifieke bladblazer op accu wel wat voor je is? Bekijk dan eens onze lijst met de beste bladblazer op accu van dit moment.

Plaats een reactie