Einhell GE-SA 36/35 li-solo accu verticuteermachine uittesten en reviewen

Leuk dat je terecht bent gekomen op onze review van de Einhell GE-SA 36/35 verticuteermachine. Voor deze review hebben wij zelf persoonlijk de verticuteermachine op accu uitvoerig uitgetest op meerdere gazons. Door het product echt fysiek op de proef te hebben gesteld hebben wij een goede indruk van de machine gekregen en hebben we een waardevolle review hiervan kunnen maken.

Ben je benieuwd of deze Einhell verticuteermachine iets voor jou is? In dit artikel gaan we het uitgebreid hebben over de voor- en nadelen, specificaties en kwaliteiten van de machine. Lees dus snel verder!

Wat zit er allemaal in de verpakking?

Gelijk werd duidelijk hoe compact de machine is. De verticuteermachine wordt namelijk geleverd in een compacte, stevige doos. Dit compacte formaat is natuurlijk ideaal als je weinig opbergruimte hebt.

In de doos zaten de volgende spullen: Uiteraard de verticuteermachine zelf, een opvangbak, duwhendels, service en garantie documenten, montage handleiding, verticuteer mes en beluchtingsrol. Bij dit model worden geen accu’s en acculaders meegeleverd. Als je deze nog niet hebt moet je er op letten dat je deze dus mee besteld!

Inhoud van de doos
Compacte doos

Specificaties

Gebruiksduur

De gebruiksduur hangt af van hoe sterk de accu’s zijn die je hebt. Einhell geeft aan dat je ongeveer 20 minuten kunt verticuteren met twee volle 3.0 Ah accu’s, je hebt voor het gebruik namelijk twee accu’s nodig. Mijn eigen ervaring was dat dit zelfs langer is dan 20 minuten. Van te voren had ik de accu’s volledig opgeladen. Ik heb ongeveer 35 minuten aan een stuk geverticuteerd voordat ik klaar was en de accu’s waren nog niet leeg.

Werkbreedte

De werkbreedte van deze verticuteermachine is 35 centimeter. Dit vond ik zelf breed genoeg voor het gazon dat ik geverticuteerd heb. Dat gazon was ongeveer 50m2.

Opvangzak

Met een opvangzak van 28 liter kun je helaas niet verticuteren zonder af en toe de opvangbak te moeten legen. De opvangbak van 28 liter is wat aan de kleine kant wanneer het gazon echt veel mos bevat. Mijn ervaring was dat tijdens het verticuteren van het gazon (waar wel heel veel mos in zat) de opvangbak erg snel vol zat. Zelf irriteer ik mijzelf hier niet aan, het is gewoon een kwestie van af en toe de opvangzak legen.

Hoe gebruik je de Einhell GE-SA 36/35 Li-solo verticuteermachine?

Om de verticuteermachine op accu optimaal te gebruiken, begin je met het controleren van het gazon om ervoor te zorgen dat er geen voorwerpen zoals stenen of takken liggen. Zorg er ook voor dat de accu’s voldoende zijn opgeladen voordat je begint. Dit voorkomt dat je tijdens de werkzaamheden met een lege accu komt te staan en je het werk stop moet zetten. Vergeet ook niet om van te voren het gras kort af te maaien.

Pas de hoogte van de rol met messen aan op de gewenste hoogte van de grasmat. Als er erg veel mos aanwezig is dan is het raadzaam om te beginnen met een hogere instelling bij de eerste keer verticuteren en kun je geleidelijk de hoogte verlagen na de eerste keer verticuteren voor een goed resultaat.

Om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken, verander je ook eens van rijrichting. Dit voorkomt ook dat er mosresten zich op dezelfde plekken ophopen.

Veiligheid is altijd belangrijk. Zorg ervoor dat je geschikte beschermende kleding draagt, zoals handschoenen en veiligheidsschoenen tijdens het verticuteren. Lees de veiligheidsvoorschriften in de handleiding en volg de juiste procedures.

Door deze tips te volgen, kun je de Einhell GE-SA 36/35 verticuteermachine optimaal gebruiken en genieten van een goed onderhouden gazon.

Tijdens verticuteren
Beluchtings mes
Einhell verticuteermachine
Verticuteer mes

Garantie

Einhell staat bekend om het kwaliteitsgereedschap dat ze leveren, en de GE-SA 36/35 wordt daarom geleverd met een garantieperiode. Deze periode kan oplopen tot 3 jaar bij het registreren na de aankoop. Dit geeft wel aan dat ze zeker zijn van hun product en zo ben jij er zeker van dat je geholpen wordt als er problemen zijn na de aankoop.

Voor- en nadelen

Nadat wij de verticuteermachine op meerdere gazons hebben uitgetest kunnen we er een goed oordeel over geven. Hieronder vind je alle voor- en nadelen op een rijtje.

 • Voordelen
 • Draadloos
 • Krachtig
 • 3 jaar garantie
 • 18v accusysteem
 • Kan verticuteren maar ook beluchten
 • Zeer compact op te bergen
 • Nadelen
 • Opvangbak is wat aan de kleine kant
 • Wordt geleverd zonder accu’s

Einhell verticuteermachine onderhouden

Het jaarlijks onderhouden van de Einhell verticuteermachine is een belangrijk onderdeel en zorgt dat de maaier goed blijft werken en je er vele jaren plezier van kan hebben. Wij raden aan om één keer per jaar onderhoud uit te voeren, bijvoorbeeld na de laatste verticuteerbeurt aan het einde van het jaar. Hier zijn enkele belangrijke onderhoudsstappen die je kunt uitvoeren:

Gemonteerde accu’s
 • Algemene inspectie: Voer een algemene inspectie uit. Controleer de wielen, handgrepen en andere bewegende delen van de verticuteermachine op slijtage, losse onderdelen of schade. Indien nodig, repareer of vervang de onderdelen om de goede werking van de machine te waarborgen.
 • Slijpen van de mesjes: Om een goed resultaat te krijgen, is het belangrijk om de messen van de verticuteermachine eens per jaar te controleren op de scherpte en waar nodig te slijpen. Als ze bot of beschadigd zijn, slijp ze dan volgens de instructies in de handleiding of laat dit doen door een professional. Als je het niet vertrouwd kun je altijd nog een nieuw mes kopen.
 • Reinigen: Tijdens het onderhoud kun je de kans pakken om de verticuteermachine grondig te reinigen. Zet de machine op een werkbank of tafel zodat je op hoogte kunt werken. Reinig alle oppervlakken met een vochtige doek en eventueel met wat mild reinigingsmiddel. Schenk vooral aandacht aan de onderkant rondom de messen.

Lees altijd voordat je begint met het onderhoud de onderhoudsinstructies en aanbevelingen in de handleiding goed door. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de Einhell verticuteermachine in optimale staat blijft en lang meegaat.

Gazon onderhoudskalender
Kijk voor meer informatie en uitleg op onze gazon onderhoudskalender.

Onze eigen ervaring

Nadat wij de verticuteermachine op accu meerdere keren uitvoerig hebben getest kunnen we er een goed en eerlijk oordeel over geven.

We zijn blij verrast over hoe goed de machine zijn werk doet. Hij laat zich licht bedienen en is erg wendbaar omdat je geen snoer hebt. Dit vinden wij zelf een groot pluspunt. Wij hebben tweemaal 3.0Ah accu’s gebruikt en één van de gazons die we geverticuteerd hebben was ongeveer 50 m2 groot. Dit ging gemakkelijk op één acculading.

De rode hendel op de duwbeugel moet ten alle tijden ingedrukt worden tijdens het rijden. Ook als je de motor wilt starten moet je de hendel al indrukken. Naar onze mening is dit een pluspunt omdat het zorgt voor een stukje extra veiligheid.

De hoogte is in genoeg verschillende posities instelbaar, 4 stuks zelfs. Dit is naar onze mening ook meer dan genoeg. Je kunt ongeacht de hoeveelheid mos een hoogte kiezen die voldoende diep gaat. Het geverticuteerde afval wordt opgevangen in een opvangbak van 28 liter. Op de 50m2 die wij gemaaid hebben moesten we ongeveer 10 keer de opvangbak legen. Dit is dus best vaak, de aanleiding hiervan is ook omdat dit gazon echt veel mos bevatte. Maar over het algemeen in deze opvangbak van 28 liter wat aan de kleine kant, zeker als je een groot gazon hebt.

De elektromotor die wordt aangedreven door de krachtige 3.0Ah accu. Als er echt veel mos staat dien je nog een tweede keer extra te verticuteren omdat hij niet al het mos in één keer weghaalt. De maaibreedte bedraagt 35 cm, wat voor kleine gazons voldoende is.

Al met al een goede elektrische verticuteermachine waarmee je gemakkelijk het gazon kunt verticuteren en ook nog eens beluchten met als resultaat een mooie strakke grasmat. Stiekem hadden we ook niet anders verwacht van Einhell. Naar onze mening is hij door de test gekomen met een ruime voldoende.

Na het verticuteren
Voor het verticuteren

Conclusie

De Einhell GE-SA 36/35 verticuteermachine is een goede keuze voor gazoneigenaren die op zoek zijn naar een krachtige, draadloze verticuteermachine. De hendel van de machine ligt goed in de hand en hierdoor is er makkelijk mee te werken. Hoewel wij een accuduur van een half uur prima vinden kan dat voor sommige mensen toch nog een beperking zijn. In dat geval dien je een set extra accu’s aan te schaffen. De betrouwbare garantie van Einhell geeft extra vertrouwen in de duurzaamheid van het product. Kortom, de Einhell GE-SA 36/35 is een waardevolle aanwinst voor elke gazoneigenaar die houdt van een strakke grasmat.

Let op, vergeet niet de accu’s en laders mee te bestellen.

Plaats een reactie