Kinzo onkruidbrander op gas review + onze ervaring

Ben je opzoek naar een handige tool waarmee je onkruid op een milieuvriendelijke manier kunt verwijderen? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van een onkruidbrander. Er zijn veel verschillende soorten en maten onkruidbranders te koop, wat de aankoopkeuze lastig maakt. Ik hoop je te kunnen helpen met deze uitgebreide review van de Kinzo onkruidbrander op gas.

Ik ga dieper in op de specificaties van de Kinzo gas onkruidbrander en zal uitleggen hoe je een onkruidbrander gebruikt. Daarnaast heb ik de onkruidbrander zelf ook aangeschaft en gebruikt om een goed beeld te krijgen van het product.

Unboxing van de Kinzo onkruidbrander

De onkruidbrander was goed stevig verpakt, en geleverd met 8 gasflessen.

Gasflessen onkruidbrander
De bijgeleverde gasflessen
Kinzo onkruidbrander
Verpakking

Opties van de Kinzo onkruidbrander op gas:

 • Werkt op gas
 • 80cm lang
 • Wordt geleverd met 8 gasflessen
 • Automatische Piëzo ontsteker
 • Snoerloos
 • Lichtgewicht
 • Afstelbare vlam
 • Milieu vriendelijk

Specificaties van de Kinzo onkruidbrander op gas

Wat betekenen alle bovengenoemde opties nu precies? Dat heb ik voor je uitgezocht zodat je te weten komt of dit type onkruidbrander bij jou past.

Piëzo ontsteker

De piëzo onsteker bestaat uit een rode kunststof knop. Wanneer deze knop ingedrukt wordt ontstaat er een elektrische schok. Deze schok zal ervoor zorgen dat het gas in de kop van de onkruidbrander tot ontbranding komt.

Gewicht

Het gewicht bedraagt 417 gram, wat deze onkruidbrander erg licht maakt. Hierdoor is hij erg wendbaar en makkelijk in gebruik.

Lengte

De lengte is 80 cm, en niet uitschuifbaar. Voor de wat langere mensen misschien wat aan de korte kant, hou hier dus rekening mee.

Werkt met gasflessen

Deze onkruidbrander maakt gebruik van gasflessen. Door op de onderkant een gasfles vast te klikken voorzie je de brander van gas. Deze is gemakkelijk te bevestigen door de fles tegen de brander aan te drukken en een stukje naar rechts te draaien. De gasfles opent pas als je de ronde zwarte knop opent draait.

De gastoevoer

De gastoevoer is te regelen via de ronde zwarte knop. Het afregelen is goed te doen, waardoor je de grootte van de vlam makkelijk kunt bepalen.

Bekijk de video hieronder om een idee te krijgen hoe de Kinzo gas onkruidbrander werkt.

Hoe gebruik je een onkruidbrander?

Draai de gasfles op de brander. Met de zwarte knop kun je de gastoevoer openen. Als de gastoevoer geopend druk je op de rode piëzo knop. Deze knop bevind zicht halverwege de onkruidbrander. Er zal nu een elektrische vonk ontstaan en de brander zal aan gaan.

Hou de vlam op ongeveer 5 cm afstand van het onkruid, hierdoor zal het langzaam verbranden. Hou de brander maximaal 7 seconden op de zelfde plek. Doe je dit langer? Dan word de warmteontwikkeling te groot, het onkruid hoeft namelijk niet volledig zwart gebrand te worden. Het onkruid zal hierdoor uitdrogen en het de wortels zullen hierdoor zwak worden waardoor het onkruid vergaat. Bij wat groter of hardnekkiger onkruid zal de behandeling soms 2 of 3 keer uitgevoerd moeten worden. 1 gasfles gaat ongeveer 60 minuten mee totdat deze leeg is. Een losse gasfles kost ongeveer 5 euro.

Probeer de onkruidbrander op droge dagen te gebruiken, dit zorgt ervoor dat het onkruid sneller verbrand wat minder gas kost en tevens zal de werking beter zijn omdat het onkruid minder vocht bevat.

Let ook op het gebruik van goede veiligheidskleding zoals werkschoenen en eventueel handschoenen!

Voordelen onkruidbrander op gas:

 • Makkelijk in gebruik
 • Snel af van het onkruid
 • Milieu vriendelijke manier van onkruid verwijderen

Reviews van andere gebruikers

Revieuw onkruidbrander
Review onkruidbrander

Conclusie

Deze onkruidbrander op gas van Kinzo is ideaal om onkruid en mos te verwijderen in de tuin of op de parkeerplaats. Er komen geen chemische vloeistoffen aan te pas. Hierdoor is deze manier van onkruid bestrijden erg milieu vriendelijk. Ik zelf vind dit een fijn stuk gereedschap wat mij goed geholpen heeft met het bestrijden van onkruid in mijn tuin. Wil jij ook aan de slag met deze onkruidbrander? Dan kun je deze hieronder bestellen.

Bekijk prijzen van de Kinzo onkruidbrander op Bol.com

2 gedachten over “Kinzo onkruidbrander op gas review + onze ervaring”

  • Wat jammer om te horen dat je een slechte ervaring hebt met de onkruidbrander. Zelf heb ik dit probleem niet, en gebruik hem nog regelmatig. Misschien kun je de leverancier contacten voor een oplossing?

   Beantwoorden

Plaats een reactie