Bladzuiger: De 11 beste van 2024!

In dit artikel gaan we onderzoeken wat de beste bladzuigers van 2024 zijn. Je leest onder andere waar je op moet letten bij de aanschaf van een bladzuiger en hoe je deze schoonmaakt en onderhoud.

We geven je ook wat algemene tips mee die je kunt gebruiken wanneer je een bladblazer hebt aangeschaft. Zo kun jij voor jezelf kiezen welke bladblazer het beste bij jou past en zo weet je gelijk hoe je deze moet gebruiken.

Beste bladzuiger van 2024!

Bij alle reviews die wij doen letten we op meerdere belangrijke punten. Dingen zoals de kwaliteit, prijs, ervaringen van gebruikers en de voor- en nadelen van het product.

Door naar deze punten te kijken hopen wij jou te helpen met een goede keuze te maken. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die naast het product staat.

Hier onder vind je een overzicht van de beste bladzuigers van 2024, oplopend van de laagste naar de hoogte prijs, voor welke kies jij?

Onze top 4 bladzuigers

Hopelijk heb je na het zien van bovenstaande bladzuigers al een keuze kunnen maken. Als dat nog niet het geval is, kun je hieronder onze top 4 bekijken.

#1 Beste koop bladzuiger – Powerplus POWXG4038

Powerplus POWXG4038

Deze krachtige 3300W bladzuiger van Powerplus blaast afgevallen bladeren weg uit je tuin met een snelheid van 300 kilometer per uur. Met de keuzeschakelaar wissel je snel van functie en zuig je ook het tuinafval op. Deze bladzuiger is geschikt voor het opzuigen van bladeren. Met de versnipperfunctie wordt je tuinafval gereduceerd, zodat je zoveel mogelijk in één keer kan verzamelen. Deze bladzuiger is geschikt voor regelmatig gebruik.

De machine heeft als grote voordeel dat hij 4 functies heeft, bladeren wegblazen, opzuigen, versnipperen en bijeenharken. De snelheid is makkelijk in te stellen door de knop die op het instelwiel is gemonteerd.

Voor- en nadelen van de Powerplus POWXG4038

 • Voordelen
 • Handige schouderriem
 • Bladblazer steunt op wieltjes
 • Ruimte 45l opvangzak
 • Nadelen
 • Je hebt altijd een stroomsnoer nodig
Gardena Ergojet 3000

#2 Gardena ErgoJet 3000 – Wij hebben deze uitgetest

De Gardena ErgoJet 3000 is een bladzuiger die als tweede functie ook kan bladblazen. Wij hebben deze bladblazer uitvoerig getest en hier een review over geschreven. Uit onze ervaring blijkt dat dit een fijne bladblazer/bladzuiger is die makkelijk in het gebruik is, en daarnaast een scherpe aanschafprijs heeft. Wanneer de zuigfunctie wordt gebruikt wordt het blad ook gelijk versnipperd tot een verhouding van 16:1, waardoor je relatief klein volume aan bladeren overhoud. Ben je benieuwd naar onze review? Dan kun je deze kun je hier bekijken.

Voor- en nadelen van de Gardena ErgoJet 3000

 • Voordelen
 • Kan zowel zuigen als blazen
 • Handige draagriem
 • Instelbare snelheid
 • Confortabel in gebruik
 • Nadelen
 • Je hebt altijd een stroomsnoer nodig
WOLF-Garten Elektrische bladblazer LBV 2600 E

#3 WOLF-Garten Elektrische bladblazer LBV 2600 E

Met deze Wolf-Garten bladzuiger verwijder je gemakkelijk losse bladeren van je gazon of oprit. De bladzuiger heeft een luchtsnelheid tot wel 270 km/u en een zuig-/blaasvolume tot 16 m³/min. De bladzuiger heeft verder een opvangzak voor 50 liter en ook de omvang van het afval wordt aanzienlijk verkleind door de versnippering van de bladeren tijdens het bladzuigen.

Voor- en nadelen van de Wolf-Garten LBV 2600 E

 • Voordelen
 • Heeft 2 steunwielen
 • handige opvangzak
 • Nadelen
 • Je hebt altijd een stroomsnoer nodig

#4 Kärcher BLV 18-200

Kärcher BLV 18-200

Zeker niet de goedkoopste bladzuiger, maar wel een van de beste die er te krijgen is! Vooral als je een grote tuin hebt raden wij aan om voor een groot en sterk model te kiezen. Met deze Kärcher BLV 18-200 ben je binnen no-time van alle bladeren in je tuin of oprit af. De bladzuiger – en blazer, met een blaascapaciteit tot 200 km/h, wordt aangedreven door een krachtige 18V accu waardoor je geen last hebt van snoeren en geniet van volledige bewegingsvrijheid.

Het is makkelijk om te wisselen tussen blad blazen of zuigen, afhankelijk van de situatie. Er zijn verschillende vermogensstanden beschikbaar. Deze bladblazer is voorzien van een 45 L grote opvangzak, en een versnipperfunctie. Deze versnipperfunctie zorgt ervoor dat je meer bladeren op kan zuigen. De blaasfunctie is geschikt tot max 425 m2 terrein per acculading.

Voor- en nadelen van de Kärcher BLV 18-200

 • Voordelen
 • Zeer krachtig
 • Heeft wieltjes ter ondersteuning
 • Werkt op accu
 • Nadelen
 • Geen nadelen bekend

Wat is een bladzuiger?

Een bladzuiger is een handige machine waarmee je, de naam zegt het al, blad kunt opzuigen. Op deze manier hoef je niet meer te bukken en krijg je geen vieze handen. Wanneer de opvangzak van de bladzuiger vol zit kun je deze gemakkelijk legen op de composthoop of in de groen container.

Hoe werkt een bladzuiger?

Een bladzuiger werkt net iets anders als een bladblazer. Met een bladzuiger zuig je namelijk letterlijk het blad op. Deze opgezogen bladeren worden opgevangen in een grote opvangzak. Sommige bladzuigers zijn voorzien van een versnipper functie. Deze functie zorgt ervoor dat wanneer het blad wordt opgezogen het eerst versnipperd wordt voordat het in de opvangzak terecht komt. Dit zorgt ervoor dat je meer bladeren kunt opzuigen omdat het totaal compacter wordt.

Bladzuiger kopen? Hier moet je op letten!

Bladzuiger

Bij de aankoop van een bladzuiger zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten, hieronder hebben wij deze punten voor jou samengevat.

Zuigkracht

De zuigcapaciteit wordt uitgedrukt in liter per uur. Hierbij geld dat een hogere waarde resulteert in een hoger zuigvermogen.

Versnipperratio

Versnipperratio staat voor de verhouding tussen de bladeren en de snippers. Als bijvoorbeeld de versnipperratio 1:5 is, dan wordt 5 liter bladeren versnipperd tot 1 liter. Op deze manier past er dus 5 keer zoveel blad in de opvangzak! Let wel op dat de versnipperratio niet bij elke bladzuiger met versnipperfunctie in te stellen is.

Ervaringen van andere mensen

Bij het vergelijken van verschillende modellen is het altijd belangrijk om te kijken naar de ervaringen van andere mensen. Deze mensen hebben tenslotte het product al in huis en waarschijnlijk al meerdere keren gebruikt.

Prijs

De prijzen van bladzuigers beginnen vanaf €52 en lopen op tot € 256, voor het duurste model. De aanschafprijs is sterk afhankelijk van wat voor model je kiest. Als je een groot budget hebt kun je kiezen voor een wat duurder model. Maar verwacht je de bladzuiger niet al te vaak te gaan gebruiken kun je beter kiezen voor een budget-model.

Hoe maak je een bladzuiger schoon?

Het schoonmaken van een bladzuiger is een klus die al snel vergeten wordt, maar het regelmatig onderhouden van gereedschap is belangrijk voor het behoud. Zorg er dus voor dat je regelmatig op de juiste manier jouw bladzuiger schoonmaakt. Dit kun je doen door de binnenkant van de buis schoon te maken met een zachte borstel. Vergeet ook niet de opvangzak schoon te maken om aangekoekte bladresten te voorkomen. Daarnaast kun je controleren of alle onderdelen nog vast zitten.

Plaats een reactie