Gardena ErgoJet 3000 review + ervaring

De kans is groot dat jij op zoek bent naar een bladblazer, omdat je onze review terecht bent gekomen. In onze GARDENA ErgoJet 3000 Bladblazer review bespreken we de belangrijkste voor- en nadelen, aan de hand van onze eigen ervaring. We hebben de bladblazer aangekocht en een tijdje uitvoerig getest en gebruikt. Hieruit hebben wij de sterke- en zwakke punten kunnen achterhalen en voor jou op een rij kunnen zetten.

Ik ga dieper in op de specificaties van de Gardena bladblazer en zal uitleggen hoe je hem op een juiste manier kunt gebruiken. Daarnaast heb ik zelf wat foto´s gemaakt van de bladblazer om een goed beeld te krijgen hoe deze er in het echt uit ziet. We laten niks voor je achter zodat jij zelf de beste beslissing kunt nemen.

Specificaties van de Gardena ErgoJet 3000

De bladblazer is uitgebreid met onder andere een blaas en zuig functie, waar je tegelijkertijd ook nog mee kunt versnipperen. Maar daarnaast zijn er nog veel meer opties die we hieronder voor jou hebben uitgelicht zodat je te weten komt of dit type bladblazer bij jou past.

Blaasfunctie

Met de krachtige blaasfunctie blaas je gemakkelijk alle bladeren op één grote hoop, zelf wanneer de bladeren nat zijn is de Gardena nog krachtig genoeg om het blad weg te blazen. De blaasfunctie heeft een variabele snelheid tot 310 km/h die je makkelijk zelf kunt instellen in twee verschillende standen.

Zuigfunctie met versnipperaar

Naast de blaasfunctie heeft deze bladblazer ook een zuigfunctie. Het is mogelijk om te wisselen tussen deze twee functies dankzij het Clickfit systeem wat Gardena heeft toegepast. Later in deze review laat ik in 6 stappen zien hoe je de bladblazer gereed maakt om blad te kunnen opzuigen.

In de bladblazer zit een turbine- en haksel rad verwerkt welke zorgt voor een volumereductie en kortere composteertijd van 16:1. De bladeren worden ook echt een stuk kleiner na het opzuigen en versnipperen hiervan. Het versnipperde blad komt terecht in de 45 liter grote opvangzak. Een klein nadeel is dat als de zak bijna vol zit deze erg zwaar wordt. Daarom is het handiger om de zak al te legen voordat deze helemaal vol zit. Door de versnipperfunctie neemt het bladafval minder ruimte in de groencontainer of op de composthoop. Naar onze mening een handige functie!

Gewicht

Het gewicht bedraagt 4,8 kg wat voor sommige mensen misschien wat aan de zware kant is, al had ik hier zelf weinig last van. Gardena heeft geprobeerd een optimale gewichtsverhouding te verkrijgen en heeft gebruik gemaakt van een ergonomische handgreep zodat de bladblazer comfortabel in de hand ligt. De draagriem verdeelt het gewicht goed over je schouder. Naar mijn mening is de gewichtsverdeling goed gelukt, hij ligt hij door deze handige functies ook fijn in de hand.

Handige draagriem

Vermogen

Met een vermogen van 3000W is deze bladblazer krachtig te noemen. Hij komt niks te kort en door het hoge vermogen blaas je gemakkelijk het blad weg. Het vermogen is te regelen door de draaiknop die bovenop zit, in twee verschillende standen. Wanneer je met vol vermogen blaast kan het zijn dat je snel last van verzuring in je arm krijgt door de grote kracht die de bladblazer levert.

Bekijk de prijs van de Gardena Ergojet 3000 hieronder:

Hoe gebruik je de Gardena ErgoJet 3000?

Dit type bladblazer dient altijd aangesloten te zijn door middel van een netsnoer. De kabel aan de bladblazer zelf heeft een lengte van 0,3m, hierdoor heb je altijd een verlengsnoer nodig. Gardena heeft ervoor gekozen om een kabeltrek ontlasting te gebruiken in het snoer van de bladblazer, dit zorgt ervoor dat niet steeds de stekker eruit valt en je gewoon lekker je gang kunt gaan met bladblazen.

Wisselen tussen blaas- en zuigfunctie

Als je voor het eerst tussen de blaas en zuigfunctie wisselt is het even wennen om dit voor elkaar te krijgen. Je moet namelijk meerdere delen op de bladblazer monteren voordat je de zuigfunctie kunt gebruiken.

In 6 stappen de bladblazer gereedmaken voor blad zuigen:

Stap 1: Aan de onderkant van de bladblazer zit dit filter bevestigd dat je los moet draaien met behulp van de oranje draaiknop.

Stap 2: Draai het plastic filter naar links en neem het eraf.

Stap 3: Bevestig de ronde kokerbuis op dezelfde manier als je het plastic filter hebt verwijderd en schroef deze vast met behulp van de oranje knop.

Gardena ergojet bladblazer
Gardena ergojet bladblazer
Gardena ergojet bladblazer

Stap 4: Neem de blaasmond af en bevestig de opvangzak.

Stap 5: De opvangzak dien je vast te klikken aan de zuigbuis met deze handige snel sluitingen.

Stap 6: De bladblazer is klaar voor de zuigfunctie.

Gardena ergojet bladblazer
Gardena ergojet bladblazer
Gardena ergojet bladblazer

Voor- en nadelen van de Gardena Ergojet 3000

  • Voordelen
  • Heeft een dubbele functie
  • Kan het opgezogen blad mulchen
  • Verschillende snelheden
  • Is zeer krachtig
  • Nadelen
  • Je hebt altijd een stroomkabel nodig

Conclusie

Gardena heeft goed zijn best gedaan, en heeft een kwalitatief goede bladblazer gemaakt die ook nog een aantrekkelijke prijs heeft. Toch hebben we iets gevonden wat sommige mensen als nadeel zullen ervaren, en dat is dat je altijd een verlengsnoer nodig zal hebben. Wij vonden het geen probleem, mede door de kabel onttrek beveiliging. De bladblazer is krachtig en blaast ook met gemak natte bladeren op een hoop. Ik zelf vindt het een fijn stuk gereedschap wat multifunctioneel inzetbaar is en mij goed geholpen heeft met het opruimen van alle bladeren in de tuin. De Gardena ErgoJet 3000 Bladblazer is in onze ogen één van de beste bladblazers met snoer die op dit moment te verkrijgen is. Wil jij ook aan de slag met de Gardena ErgoJet 3000? Dan kun je deze hier bestellen.

Wij zijn benieuwd of jij de Gardena ErgoJet 3000 gaat aanschaffen. Heb je iets aan deze review gehad of heb je nog vragen? Laat het dan hieronder in de reacties weten.