Mollen in het gazon verjagen

Mollen verjagen, hoe moet dat? Wanneer het even kan, gaan veel mensen in de tuin bezig. Eén van die bezigheden is dan vaak het bijhouden van het gazon. Soms is het dan zo dat jij iets tegenkomt waar je niet heel blij mee zult zijn. Het is mogelijk dat jij hopen tegenkomt op jouw gazon. Deze worden dan vaak veroorzaakt door mollen. Dat is erg vervelend. Om dit tegen te gaan zou jij mollengaas kunnen gebruiken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe jij door middel van mollengaas, mollen in het gazon tegen kunt gaan.  

Hoe leg ik mollengaas aan?

Mol

Voor het verjagen van mollen is mollengaas misschien wel de meest effectieve manier. Het is wel belangrijk om te weten dat mollengaas niet op een al bestaand gazon aan kan worden gebracht. Er is dus een kale grond nodig om mollengaas te kunnen installeren. Het bestaande gazon kan je dan vervangen en een nieuwe aanleggen met mollengaas. Let er dus op dat jij bij het aanleggen van een gazon ook meteen mollengaas plaatst.

Misschien ben jij helemaal niet zo handig en ben je bang dat het aanleggen van mollengaas jou niet zal gaan lukken. Dat is helemaal niet nodig, want het aanleggen van mollengaas is eigenlijk gewoon heel simpel. Hieronder wordt stapsgewijs uitgelegd hoe jij kan zorgen dat er mollengaas op jouw gazon komt.

– Zoals gezegd is er een kale grond nodig voor het aanleggen van mollengaas. Zorg dus dat de grond kaal is op de plek van het gazon. Mocht je het oude gazon nog moeten verwijderen, kan dat gedaan worden met speciale apparatuur.

– Wanneer je eenmaal kale grond hebt op de plek waar het gazon moet komen, is het belangrijk dat jij de kale grond gereed maakt voor het installeren van het gaas. De grond moet worden geëgaliseerd en verdicht. Dit is relatief makkelijk om te doen.

– Als je de vorige stap hebt voltooid, kun jij verder met het daadwerkelijk aanbrengen van het mollengaas. Rol het gaas uit over de grond waar het gazon komen gaat. Zorg ervoor dat de gehele grond wordt bedekt zodat er niet onverhoopt toch molshopen op jouw gazon kunnen komen.

– Het is belangrijk dat jij het mollengaas goed vastzet. Dit kan gedaan worden door middel van bijvoorbeeld haken. Op deze manier kan jij voorkomen dat het gaas zichzelf weer op gaat rollen. Ook kan je op deze manier meerdere banen met mollengaas tegen elkaar aanleggen. – Na het aanleggen kun jij verder met het aanleggen van het gazon. Dit kan gedaan worden door het uitrollen van graszoden over het gaas heen. Daardoor ziet het gazon er direct weer mooi en groen uit en is jouw gazon nu beschermt tegen die vervelende molshopen.

Hoe werkt mollengaas?

Mollen verjagen kan makkelijk met mollengaas. Misschien vraag jij jezelf af hoe gaas kan voorkomen dat je geen last meer hebt van mollen op jouw gazon. Dit is echter heel simpel uit te leggen. Door het gaas kan voorkomen worden dat er molshopen ontstaan. Wanneer een mol probeert om de overbodige aarde voor hun gangenstelsel naar de oppervlakte te krijgen, lukt dat dus niet. Zo heb jij een gazon dat er perfect uit blijft zien.

Let er wel op dat gaas er niet altijd voor zorgt dat jij helemaal af bent van mollen op jouw gazon. Ze kunnen namelijk alsnog actief zijn onder het gazon. Dat is misschien vervelend, maar ze kunnen in ieder geval geen molshopen meer achterlaten op het gazon. Als je ook dit wilt voorkomen, zou je het mollengaas op een diepte van tenminste 1,20 meter rondom het gazon verticaal kunnen plaatsen. Dit zorgt ervoor dat mollen ook onder jouw gazon geen gangen meer kunnen graven.

Wat zijn molshopen?

Omdat molshopen een groot probleem kunnen zijn die een perfect gazon nogal in de weg zitten, is het misschien handig om te begrijpen wat een molshoop nou precies is.

Het is niks meer dan een hoopje aarde dat door toedoen van een mol aan de oppervlakte gekomen is. Daarmee ziet je gazon er dus een stuk minder mooi uit. Molshopen ontstaan doordat mollen gangen graven. De uitgegraven grond gebruiken ze om deze gangen te verstevigen. Alle grond wat overbodig is werken de mollen met hun achterpoten naar boven, waardoor een molshoop ontstaat aan de oppervlakte. Een molshoop is ook vaak hetgeen waar een gangenstelsel in uitmondt.

Voordelen van mollengaas

Bij mollen verjagen is mollengaas een erg handig product. Het brengt meerdere voordelen met zich mee, die hieronder uit zullen worden gelegd.

Mollengaas
Mollengaas

Ten eerste is het grootste voordeel natuurlijk dat jij geen last meer zult hebben van vervelende molshopen op jouw gazon. Hierdoor blijft je gazon strak en dus een mooie uitstraling hebben, zonder dat dit wordt verhinderd door in dit geval molshopen.

Ook is het gebruik van mollengaas diervriendelijk. Veel mensen hebben er moeite mee wanneer zij een dier iets aan moeten doen om er vervolgens zelf voordeel uit te kunnen halen. Dat is begrijpelijk, maar soms wel noodzakelijk. Bij mollengaas is dit echter niet het geval. Het gebruik hiervan is zeer diervriendelijk en doet de mol niks. Het gaas voorkomt enkel dat mollen niet meer actief kunnen zijn onder jouw gazon. Verder ondervindt de mol er helemaal geen hinder van. Daarom hoef jij je ook absoluut niet schuldig te voelen als jij mollengaas gebruikt.

Ook is het mollengaas makkelijk te installeren. Iedereen zou het kunnen doen. Veel werk is het ook niet. Het kost dus vrij weinig moeite om een relatief groot voordeel te behalen.

Daarnaast is mollengaas over het algemeen erg duurzaam. Wanneer je gebruik maakt van dit gaas, gaat het vaak jarenlang mee waardoor je niet jaarlijks jouw gazon overhoop hoeft te halen. Het gaas is ook erg sterk waardoor het niet snel kapot zal gaan.

Mollengaas is relatief goedkoop als je kijkt naar de voordelen die het jou brengt. Als jij op zoek bent naar mollengaas, kan jij het hier kopen.

Ervaringen met mollengaas

Als jij mollen wilt verjagen in je tuin omdat jij last hebt van deze beestjes, ben jij niet de enige. Daarom kijken we ook naar de ervaringen van andere mensen die gebruik hebben gemaakt van mollengaas.

Wanneer het gaat om mollengaas zijn de geluiden hierover eigenlijk unaniem positief. Men geeft aan dat het gaas helpt om molshopen tegen te gaan en dat hun gazon netjes blijft.

Iemand geeft aan dat hij op zijn gazon steeds meer te maken kreeg met irritante molshopen. Dagelijks kwamen er wel wat bij. Hierdoor was hij erg lang bezig met onderhoud van zijn gazon door steeds maar weer de schade te herstellen. Hierdoor besloot hij het gazon compleet opnieuw aan te leggen, maar deze keer gebruik te maken van mollengaas. Hij gaf aan dat het aanleggen van het mollengaas een simpel proces was. Nu hij een tijdje het nieuwe gazon heeft dat voorzien is van het gaas, heeft hij nooit meer last gehad van molshopen. Het scheelt hem veel tijd omdat hij zich minder zorgen hoef te maken over mogelijke schade.

Een ander geeft aan dat zij überhaupt nooit last hebben gehad van molshopen op het gazon. Dit omdat zij vanaf de aanleg van het gazon al gebruik hebben gemaakt van mollengaas. De beoordelingen van gebruikers van mollengaas zijn dus erg positief.

Waar kan ik mollengaas kopen?

Veel mensen zijn kritisch als zij op zoek zijn naar een product. Dat is natuurlijk te begrijpen. Je wilt niet dat een product snel kapot gaat en jij weer op zoek kunt naar iets nieuws. Ook bij mollengaas kan dit het geval zijn. Er zijn natuurlijk verschillen tussen meerdere soorten gaas.

Als jij zoekt naar mollengaas waar de kwaliteit gegarandeerd goed is, is het aan te raden om hier een kijkje te nemen. Daar ben jij ervan verzekerd dat het gaas jarenlang meegaat en jij nooit meer last zult hebben van molshopen.

Conclusie

Wanneer jouw gazon wordt geteisterd door molshopen is dat erg vervelend. Daar wil jij zo snel mogelijk vanaf. De aanleg van mollengaas helpt jou bij het bestrijden van mollen. Het is de meest diervriendelijke manier om dit te realiseren. Veel mensen hebben al positieve ervaringen na het aanleggen van het gaas. Het is simpel aan te brengen en het brengt jou het grote voordeel dat jouw gazon er strak uit blijft zien.

Op bol.com vindt jij een ruim aanbod aan mollengaas. Zo vind jij de afmetingen die jij zoekt en weet jij zeker dat het gaas van goede kwaliteit is. 

Ben je ook benieuwd naar wat de beste mollenvallen zijn? Lees dan het artikel beste mollenvallen van 2023.


2 gedachten over “Mollen in het gazon verjagen”

    • Hallo Jos,
      Waarschijnlijk zal dit niet helpen tegen dassen, aangezien dassen van boven naar beneden graven op zoek naar emelten en ander voedsel. Het mollengaas ligt te diep onder het gazon, en de das zal alsnog schade aanrichten. Groetjes Robin

      Beantwoorden

Plaats een reactie