Kettingzaag elektrisch: 16x de beste elektrische kettingzagen van 2024

Een elektrische kettingzaag is een ideaal gereedschap voor de snoeiwerkzaamheden rondom het huis. Daarom zijn veel mensen op zoek naar de beste elektrische kettingzaag van dit moment. De meeste modellen hebben genoeg vermogen om haardhout te zagen en te snoeien. Echter zal de kwaliteit van de kettingzaag wel bepalend zijn hierin. Er zijn veel keuzes bij de aan aankoop van een elektrische kettingzaag. Wij gaan je helpen met de beste keuze voor jou te maken aan de hand van ervaringen van gebruikers. Ook gaan we je inzicht geven in waar je op moet letten bij de aanschaf. Wanneer je dit weet kun je een weloverwogen keuze maken waar je lang plezier van gaat hebben.

Beste elektrische kettingzaag van 2024!

Bij alle reviews die wij doen letten we op meerdere belangrijke punten. Dingen zoals de kwaliteit, prijs, ervaringen van gebruikers en de voor- en nadelen van het product.

Door naar deze punten te kijken hopen wij jou te helpen met een goede keuze te maken. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die naast het product staat. Hier onder vind je een overzicht van de beste elektrische kettingzagen van 2024, oplopend van de laagste naar de hoogte prijs.

Heb je deze elektrische kettingzagen allemaal bekeken en zit er niks tussen? Geen probleem, bol.com heeft nog veel meer elektrische kettingzagen in hun assortiment!

Onze top 4 elektrische kettingzagen

Hopelijk heb je na het zien van bovenstaande elektrische kettingzagen al een keuze kunnen maken. Als dat nog niet het geval is, kun je hieronder onze top 4 bekijken.

#1 Einhell Elektrische Kettingzaag GH-EC 1835

De Einhell GH-EH 1835 is één van de toppers onder de elektrische kettingzagen. Het is een zeer praktisch en krachtige zaag. Te gebruiken voor het zagen van haardhout, kleine bomen of soortgelijke werkzaamheden in de tuin of het park.

De kettingzaag wordt aangedreven door een krachtige 1800W motor die een zaagsnelheid van 13,5 meter per seconde heeft. De zwaardlengte is 36,5 cm en het zaagblad heeft een lengte van 32,5 cm lang. De ketting wordt automatisch gesmeerd tijdens gebruik door de olietank. Deze olie wordt niet bijgeleverd en dien je dus zelf mee te bestellen en te vullen. Dit is wat sommige mensen als een nadeel ervaren. Het oliepeil is eenvoudig te controleren door het kijkglas. Doordat de motor elektrisch aangedreven is heeft hij weinig onderhoud nodig wat weer scheelt in de kosten. Het kwaliteitszwaard en ketting van deze machine zijn geproduceerd door OREGON, en staat garant voor hoge kwaliteit.

Veilig werken staat bij Einhell voorop, daarom hebben ze veel tijd en aandacht gestoken in het door ontwikkelen van de terugslag bescherming. Dit systeem zorgt ervoor dat er direct een kettingrem wordt ingeschakeld om een ongeluk te voorkomen. Het spannen en eventueel vervangen van de ketting is zeer eenvoudig zelf te doen door de draaiknop aan de zijkant van de machine. Hier heb je dus geen gereedschap voor nodig. De machine beschikt over een kettingvangbout, die je veiligheid bij het gebruik van de machine bevordert. Deze kettingvangbout is geïntegreerd, voor het geval dat de ketting ooit van de machine afspringt. De elektrische kettingzaag werkt niet op accu, maar met een netsnoer. Als jij dit zelf niet nadelig vind is deze Einhell kettingzaag een bewuste keuze.

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • Oregon zwaard en ketting
 • Lage prijs
 • Makkelijk in gebruik
 • Ketting zelf af te stellen
 • Terugslag bescherming
 • Kabelclip voor snoer
 • Automatische kettingsmering
 • Nadelen
 • Word geleverd zonder olie
 • Je hebt altijd een stroomsnoer nodig

#2 Makita 230 V – UC4041A

Voor zaagklussen rond het huis en in de tuin is dit de ideale zaagmachine. De Makita 230V kettingzaag is een praktische allrounder die zeer geschikt is voor de hobby of professionele tuinier. Bij het ontwerp is gelet op de gewichtsverhouding van de zaag. Hierdoor is een lichte maar sterke kettingzaag ontstaan die elektrisch werkt. Voorzien van een oliepeilindicator zodat snel zichtbaar is wanneer olie bijgevuld moet worden. Let wel op dat je zelf olie moet vullen in de kettingzaag, dit mag je absoluut niet vergeten om te voorkomen dat de zaag niet gesmeerd word.

De kettingzaag is voorzien van een soft starter. Dit houd in dat wanneer je start je niet zoveel terugslag krijgt. Daarnaast is de ketting zonder extern gereedschap te spannen en vervangen. Het kleine nadeel van dit model is dat je altijd afhankelijk bent van een stroomsnoer. Maar de andere kant daarvan is dat wanneer je de kettingzaag niet vaak zult gaan gebruiken dit wel een goedkope keuze is.

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • Zeer sterk
 • Laag gewicht
 • 1800W vermogen
 • Softstarter
 • Automatische kettingsmering
 • Nadelen
 • Altijd een stroomsnoer nodig
 • Je moet zelf olie vullen

#3 Beste telescopische elektrische kettingzaag – Güde GAK 710

De Güde GAK 710 telescopische elektrische kettingzaag is een zeer handige hulp voor alle snoeiwerkzaamheden op hoogte door zijn telescopische steel. Deze steel is gemakkelijk uitschuifbaar voor een nog groter bereik. Mogelijk om te werken tot hoogtes van 6 meter, met je eigen lichaamslengte mee gerekend. Het zaagblad is van het merk Oregon, wat zeer goed bekend staat om zijn goede kwaliteit en lange levensduur. Ook dit model dien je weer zelf te vullen met olie.

 • Voordelen
 • Telescopische uitschuifbare steel
 • Makkelijk in gebruik
 • Geleverd met draagriem en vanghaak
 • Automatische kettingsmering
 • Zaagkop verstelbaar
 • Nadelen
 • Altijd een stroomsnoer nodig

#4 BLACK+DECKER CS2040-QS elektrische kettingzaag

De BLACK+DECKER CS2040-QS Kettingzaag zaagt vlot en snel door nat en droog hout. Door zijn krachtige 2000W motor met een kettingsnelheid van 12,5m/s en zijn zwaardlengte van 40cm is deze machine ideaal voor de zwaardere zaagklussen. De zaag heet een automatisch smeersysteem wat de ketting voorziet van olie om slijtage te verminderen.

 • Voordelen
 • Sterke zaag
 • Makkelijk in gebruik
 • anti-vibratiesysteem
 • Geavanceerd remsysteem
 • Krachtige 2000W motor
 • Nadelen
 • Je hebt altijd een stroomsnoer nodig

Waarvoor gebruik je een elektrische kettingzaag

Een elektrische kettingzaag is een ideaal stuk gereedschap voor kleine snoeiwerkzaamheden en kleine zaag klussen. Vaak hebben ze een zaagblad tussen de 30 en 45 centimeter. De elektrische kettingzaag is minder sterk dan een traditioneel benzine aangedreven variant. Wel is hij een stuk lichter, waardoor bijna iedereen er mee over weg kan. Hij is goed te gebruiken voor precisie werk. Een elektrische kettingzaag is niet sterk genoeg om hele bomen mee om te zagen.

Welke soorten elektrische kettingzagen bestaan er

Grofweg bestaan er twee verschillende soorten elektrische kettingzagen. De variant met stroomsnoer en de variant op accu.

Bijna alle elektrische kettingzagen die te verkrijgen zijn maken gebruik van een stroomsnoer. Je zult dus altijd een verlengsnoer moeten aansluiten die lang genoeg is om op de plek waar je wilt gaan zagen te komen.

Er bestaan ook elektrische kettingzagen op accu. Er zijn maar enkele van deze modellen te verkrijgen, en daarnaast een stuk duurder in aanschaf dan een model met stroomsnoer. Het voordeel hiervan is wel dat je snoerloze vrijheid hebt en kan zagen waar je wilt zonder rekening te hoeven houden met het snoer. Het grootste nadeel is dat je niet meer kunt zagen wanneer de accu leeg is, en je werkzaamheden dan stil moet leggen. Toch vervelend als je net lekker bezig bent.

Voor- en nadelen van de elektrische kettingzaag

De elektrische kettingzaag heeft wat voor- en nadelen ten opzichte van een variant op benzine. Allereerst is een elektrisch model een stuk lichter en daardoor beter geschikt voor precisie werk. Ook is de aanschafprijs aanzienlijk lager. Dit is voor mensen die de zaag maar weinig of voor kleine klusjes zullen gaan gebruiken een groot voordeel. Een ander voordeel is dat, wanneer je aan het zagen bent je geen last hebt van de benzinedampen. En ook nooit benzine hoeft aan te schaffen en bij hoeft te vullen. Dit kan best een gedoe zijn omdat de gewone benzine niet geschikt is voor een kettingzaag. Je moet dus altijd een aparte jerrycan met speciale benzine hebben als je een kettingzaag met benzinemotor hebt.

Het grootste nadeel van een elektrisch aangedreven variant is het stroomsnoer. Eigenlijk zijn bijna alle elektrische modellen hiervan voorzien. Op een enkeling met accu na. Die zijn dan ook gelijk schreeuwend duur. Dit stroomsnoer kan nog wel eens in de weg zitten tijdens het zagen. Daarom zijn sommige zagen voorzien van een kabelklem. Achter deze klem kun je de kabel ‘klemmen’ dit zorgt er voor dat de verlengkabel niet uit het stroomsnoer van de machine schiet wanneer je er aan trekt, en je zal niet zo snel in de kabel meer zagen.

Elektrische kettingzaag kopen? Hier moet je op letten

Bij de aanschaf van een nieuwe elektrische kettingzaag zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Niet iedereen vindt elke functionaliteit even belangrijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kunt letten, zodat jij een goede keuze kan maken en weet waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben wij de belangrijkste punten voor jou uitgelegd.

Zaagblad

Voordat je een elektrische kettingzaag gaat aanschaffen moet je letten op de lengte van het zaagblad. Hoe langer het zaagblad, hoe zwaarder de zaag wordt. Wil je hem alleen gaan gebruiken voor de kleinere klusjes? Dan is het verstandig om voor een niet al te lang zaagblad te kiezen. De doorsnee zwaardlengte ligt tussen de 30 en 45 centimeter voor elektrische kettingzagen.

Met een grotere zwaardlengte kun je dikker hout zagen maar de kettingzaag wordt hierdoor wat lastiger te hanteren. Als je wat minder dik hout te zagen hebt, is een elektrische kettingzaag met een minder grote zwaardlengte de beste keuze.

Motor

Elektrisch aangedreven kettingzagen hebben een elektromotor. De kracht van deze motoren wordt aangegeven in W (watt). Hoe hoger de Watts hoe sterker de motor. De doorsnee modellen hebben tussen de 1800 en 2800 W vermogen. Hoe groter het vermogen hoe duurder de zaag zal zijn in aanschaf. Als je hem vaak wilt gaan gebruiken is het aan te raden om voor een zaagt te kiezen met een sterke motor.

Olie

Elektrische kettingzagen hebben olie nodig om de ketting te smeren. Na de aanschaf dien je er dus goed op te letten of er al olie in het reservoir zit om te voorkomen dat de ketting extra snel slijt. Nog beter is het om je goed in te lezen of er olie bijgeleverd wordt. Zo niet kun je dit gelijk mee bestellen bij de aanschaf.

Ervaringen van andere mensen

Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W

Bij het vergelijken van verschillende modellen is het altijd belangrijk om te kijken naar de ervaringen van andere mensen. Deze mensen hebben tenslotte het product al in huis en waarschijnlijk al meerdere keren gebruikt.

Prijs

De prijzen van elektrische kettingzagen beginnen vanaf €69 en lopen op tot € 264, voor het duurste model. Deze prijs is sterk afhankelijk van wat voor model je kiest. Als je een groot budget hebt kun je kiezen voor een wat duurder model. Maar verwacht je de kettingzaag niet al te vaak te gaan gebruiken kun je beter kiezen voor een budget-model.

Hoe maak je een elektrische kettingzaag schoon?

Als je de elektrische kettingzaag altijd na gebruik schoonmaakt voorkom je vroegtijdige slijtage aan het zaagblad en ketting. Begin met het schoonmaken van de kettingbaan met een stukje hout. Er zullen na het zagen veel houtsnippers aanwezig zijn. Daarna kun je het zaagblad en de ketting schoon maken. Dit kun je het beste doen met een ontvettend middel en een doek. Zorg ervoor dat je alles goed afdroogt voordat je de zaag weer opbergt. Als laatste kun je de ketting smeren met bijvoorbeeld WD-40 of onderhoudsolie. Dit zorgt voor een vettige laag, en voorkomt dat roest zich kan ontwikkelen.

Kettingzaag schoonmaken voor de winterstop

Tussendoor en zeker voordat je een kettingzaag voor langere tijd opbergt (drie maanden of langer), moet je deze zeer goed reinigen. De eerste stappen zijn altijd hetzelfde voor accu-, elektrische en benzinekettingzagen.

Maak het zaagblad en de zaagketting los van de behuizing. Maak ze schoon zoals hierboven beschreven. Controleer de staat van beide onderdelen. Moeten de zaagtanden worden bijgeslepen? Is er een braam ontstaan op het zaagblad? In dat geval verwijder je die voorzichtig met een platte vijl. Wil of kun je dit niet zelf doen, dan kun je de ketting laten slijpen door een specialist.

Als je klaar bent kun je op de ketting wat onderhoudsolie of WD-40 aanbrengen.

Hoe vul je een elektrische kettingzaag

Een elektrische kettingzaag heeft smering nodig. Deze smering wordt verkregen door dat er olie in een kettingzaag zit. Vaak zit er een klein oliereservoirtje aan de zijkant gemonteerd. In dit oliereservoir dient genoeg olie te zitten. Controleer dus altijd het oliepeil voor gebruik, en vul deze zo nodig bij. Het oliepeil kun je aflezen op het kijkglas van het reservoir. Om er achter te komen welke olie geschikt is voor jou elektrische kettingzaag kun je de handleiding raadplegen of bij de fabrikant op de website kijken.

Ben jij ook benieuwd naar andere gereedschappen voor in de tuin of het gazon? Lees dan ook eens onze artikelen beste telescopische heggenschaar en beste takkenzaag.

Plaats een reactie