Telescopische heggenschaar: De 12 beste van 2024!

Bij het snoeien van heggen en struiken die hoog zijn en waar je slecht bij kunt met een normale heggenschaar, kun je gebruik maken van een telescopische heggenschaar, ook wel een stokheggenschaar genoemd. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt voor de aanschaf van een nieuwe telescopische heggenschaar. Daarnaast hebben wij voor jou de beste telescopische heggenscharen op een rijtje gezet zodat je niet lang meer hoeft te zoeken!

Beste telescopische heggenschaar van 2024!

Bij alle reviews die wij doen letten we op meerdere belangrijke punten. Dingen zoals de kwaliteit, prijs, ervaringen van gebruikers en de voor- en nadelen van het product.

Door naar deze punten te kijken hopen wij jou te helpen met een goede keuze te maken. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die naast het product staat.

Hier onder vind je een overzicht van de beste telescopische heggenscharen van 2024, oplopend van de laagste naar de hoogte prijs.

Heb je deze telescopische heggenscharen allemaal bekeken en zit er niks tussen? Geen probleem, bol.com heeft er wel meer dan 25 in hun assortiment!

Onze top 3 telescopische heggenscharen

Hopelijk heb je na het zien van bovenstaande telescopische heggenscharen al een keuze kunnen maken. Als dat nog niet het geval is, kun je hieronder onze top 3 bekijken.

#1 Beste koop – Powerplus POWXG2043 Elektrische heggenschaar

Powerplus POWXG2043

Blijf met je voeten veilig op de grond, want met deze telescopische haagschaar van Powerplus scheer je die hoge heg gemakkelijk vanaf de grond! Je hebt bovendien de mogelijkheid om zonder telescopische steel aan de slag te gaan. Zo snoei je ook de makkelijk bereikbare plekken in je tuin.

De zwaardlengte van deze telescopische heggenschaar is 570mm en heeft een snijcapaciteit van Ø24mm. Wat betekend dat hij door takdiktes van 24mm kan snoeien zonder problemen. De telescopische steel is gemakkelijk uit en in te schuiven. De sterke 750W elektrische motor zorgt voor voldoende kracht. Om het snoeien te vergemakkelijken, kan je de messenkop 45° kantelen.

Powerplus is zeker van hun kwaliteit, en geeft daarom 3 jaar garantie op dit type heggenschaar.

#2 Beste telescopische heggenschaar op accu – Kibani Accu Heggenschaar XXL

De beste telescopische heggenschaar op accu is die van Kibani. Er is geen heg te hoog voor deze heggenschaar. Met een verstelbare hoogte van 190 tot 250 cm is de telescopische heggenschaar geschikt voor heggen van elk formaat. Ook is de kop naar wens instelbaar, in een werkhoek van -60° tot +80°.

Geen gedoe met het maken van mengsmering of het starten en onderhouden van een benzinemotor. Aangedreven door een sterke 18V li-ion accu. Dankzij de 3 LED-lichtjes op de batterij controleer je eenvoudig de capaciteit van de batterij. Zo weet je op elk moment of je de accu bijna moet laden of niet.

Mocht er gevaar dreigen, dan stopt de mechanische rem het mes onmiddellijk. Ben je klaar met je klus, dan berg je de heggenschaar veilig en droog op in de messenkoker.

#3 Beste telescopische heggenschaar benzine – VDT

De VDT heggenschaar op steel wordt aangedreven door een krachtige 42,7CC 2-takt motor. Dankzij het kantelbare mes is snoeiwerk boven het hoofd als dicht bij de grond in een comfortabele positie te doen. Het mes is parallel aan de aandrijfas weg te klappen tijdens transport en om op te bergen.

De benzinemotor zorgt voor veel kracht tijdens het snoeien. Het blad is voorzien van een klik systeem die 90 graden draaibaar in meer dan 20 standen. Compleet met draagriem, gereedschap setje, boekje en benzine mengbeker.

Helaas zitten er wel wat kleine nadelen aan een telescopische heggenschaar met benzine motor. Het gewicht is met 6,5 kg een stukje hoger dan een variant met accu. Daarnaast stoot de benzine motor dampen uit die je in ademt wanneer je aan het werk bent met de machine.

Wat is een telescopische heggenschaar?

Een telescopische heggenschaar is een normale heggenschaar met een lange steel eraan. Aan het einde van deze steel zitten te messen. Hierdoor kun je gemakkelijk hoge heggen snoeien. Je kunt op de grond blijven staan tijdens het scheren van de hoge heg.

De messenkop van een telescopische heggenschaar kun je vaak verdraaien onder de hoek die je zelf wilt. Dit zorgt ervoor dat je de heg kaarsrecht kan scheren.

Snoerloze heggenscharen versus heggenscharen met snoer

Een telescopische heggenschaar kan zowel op benzine als op batterijen werken, ook heb je varianten die aangesloten moeten worden in het stopcontact. Deze drie opties hebben ieder hun voor- en nadelen.

Benzine aangedreven heggenschaar

Heggenscharen met een benzine motor zijn zeer krachtig en ook goed geschikt om door dikke takken heen te snoeien. Tenzij je veel uitgegroeide heggen hebt zul je niet zo snel een benzine aangedreven variant nodig hebben.

Vaak zijn ze erg zwaar en lomp, en daarnaast wordt een benzine motor vaak gezien als slechter voor het milieu dan een elektrisch aangedreven heggenschaar.

Dit alles zorgt ervoor dat ze aantrekkelijk zijn wanneer je een grote tuin hebt met veel snoeiwerk. Je zult dan ook geen last hebben van een verlengsnoer wat altijd in de knoop zit en los schiet. Nog een ander voordeel is dat je geen batterij hebt die vaak leeg is wanneer je lekker aan de slag wilt gaan.

Snoerloze elektrische heggenschaar

Een draadloze heggenschaar is makkelijker te hanteren dan een benzine variant omdat het gewicht van het apparaat een stuk lager is, alhoewel dat per variant kan verschillen. Elektrische heggenscharen zijn zeer populair doordat deze vaak aantrekkelijk geprijsd zijn en goed hun werk doen in de doorsnee tuin. Als je veel dikke heggen hebt kan een elektrische heggenschaar nog wel eens moeite hebben om door te takken heen te komen.

De belangrijkste voordelen van snoerloze telescopische heggenscharen zijn hun snoerloze vrijheid, wendbaarheid en lage gewicht. Ze kunnen overal mee naartoe genomen worden omdat je niet aan een stekker vast zit die altijd in het stopcontact moet steken. Met deze types kun je langere tijd scheren zonder moe te worden door het lage gewicht.

Het nadeel van modellen met batterijen is dat de batterij vaak na ongeveer 30 minuten leeg is, afhankelijk per model. Sommige merken verkopen vaak twee batterijen bij de telescopische heggenschaar zodat je niet hoeft te wachten tot dat deze opgeladen is.

Heggenschaar met snoer

Alhoewel heggenscharen met snoer niet zo krachtig zijn als modellen met een benzinemotor, zijn ze vaak wel iets krachtiger dan batterij aangedreven telescopische heggenscharen. Ze zijn een stuk beter voor het milieu dan de benzine varianten. Toch zit er nog een groter nadeel aan: Je bent altijd afhankelijk van een stopcontact in de buurt, en je dient altijd een verlengsnoer te gebruiken.

Aan de positieve kant heb je geen batterij die leeg kan raken of benzinedampen die je inademt. Je hoeft niet te stoppen tussen het werk door, en kunt in één keer je klus afmaken. Dit kan ook een groot gemakt zijn.

Voordelen van een telescopische heggenschaar

Messen hegegnschaar

Wil jij een telescopische heggenschaar gaan aanschaffen? Dat is een verstandige keus als je een hoge heg hebt die je wilt gaan scheren. Het scheelt je veel gedoe met trappen of steigers. De lengte van de steel overbrugt de afstand die je normaal met een trap oplost.

Een ander voordeel is dat de kop met messen in elke hoek instelbaar is. Dit zorgt er weer voor dat je elke heg in de gewenste hoek kunt snoeien. Daarnaast kost het minder moeite, omdat je gebruik maakt van het hefboom effect van de telescopische arm.

Ondanks de lange telescopische arm kun je deze types ook als gewone heggenschaar gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een beukenhaag aan de onderkant snoeien, kan dit ook heel makkelijk door de lange steel.

Kortom, de telescopische heggenschaar is multifunctioneel inzetbaar voor verschillende soorten hoogtes. En te gebruiken zonder dat je last hebt van je rug als je klaar bent met de klus.

Telescopische heggenschaar kopen? Houdt hier rekening mee!

Wanneer je op zoek bent naar een telescopische heggenschaar zijn er een aantal puntjes die belangrijk zijn om in de gaten te houden, welke dat zijn lees je hier onder.

Zaagblad

De lengte van het zaagblad bepaald hoeveel je kunt snoeien in één beweging. De bladlengtes variëren tussen de 42 tot 51 centimeter.

Wij raden aan om voor een lange bladlengte te kiezen als je veel grote heggen hebt. Heb je maar een paar heggen, dan kun je beter kiezen voor een zo kort mogelijk zaagblad. Je kunt op die manier beter de vorm bepalen tijdens het snoeien.

Prijzen

De prijzen van telescopische heggenscharen beginnen vanaf €64 en lopen op tot € 253, voor het duurste model. De aanschafprijs is sterk afhankelijk van wat voor model je kiest. Als je een groot budget hebt kun je kiezen voor een wat duurder model. Maar verwacht je de telescopische heggenschaar niet al te vaak te gaan gebruiken kun je beter kiezen voor een budget-model.

Hoe maak je een telescopische heggenschaar schoon?

Na het gebruik is het zeer belangrijk dat je de telescopische heggenschaar goed schoonmaakt voordat je deze opbergt. Wanneer je hem niet goed schoonmaakt is de levensduur een stuk korter. Het beste kun je de messen schoonmaken met een vochtige doek. Wordt hij niet goed schoon door de aanwezige boomsappen? Dan kun je gebruik maken van wat ontvetter. Maak de ijzeren delen na het schoonmaken wel goed droog om roestvorming te voorkomen.

Conclusie

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Als het goed is weet je nu wat een telescopische heggenschaar is en hoe je deze kunt gebruiken. We hopen dat al jouw vragen over telescopische heggenscharen zijn beantwoord. Als dat niet het geval is horen we dat graag hier onder in de reacties!

Plaats een reactie