Husqvarna Automower 105 review

Het Zweedse merk Husqvarna zal je vast wel bekend voorkomen. Ze zijn namelijk één van de grootste producenten van tuinmachines en gereedschappen. Ze staan bekend om hun degelijke kwaliteit machines en gereedschap. De Husqvarna Automower 105 is een robotmaaier uit hun middenklasse. Doordat deze robotmaaier op veel gazons inzetbaar is, wordt hij veel gebruikt. Tijd om deze driewielige compacte robotmaaier eens goed te bekijken. We gaan in op de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen en de reviews van gebruikers.

Veiligheid

Husqvarna automower
Husqvarna Automower 105

Veiligheid is erg belangrijk bij robotmaaiers, dit komt omdat de maaier zelf zijn werkt doet zonder dat er iemand op toekijkt. Dit model is voorzien van een aantal veiligheid systemen om ongelukjes te voorkomen. Zo is hij beveiligd tegen optillen en kantelen, wanneer dit gebeurt stoppen de messen onmiddellijk met draaien. Daarnaast zijn de mesjes centraal geplaatst, dus ver van de buitenste rand van de machine. Als de automower een obstakel tegenkomt zal hij stoppen en in een andere richting verder maaien om schade te voorkomen.

Weersbestendig

De Husqvarna Automower doet zijn werk op het gazon de klok rond en is ontworpen om zonder toezicht te functioneren, ongeacht de weersomstandigheden. Hij is bijvoorbeeld zodanig ontworpen dat zonder problemen het barre Scandinavische klimaat kan worden doorstaan. Een kleine regenbui is dus geen enkel probleem. Dit model is dus niet voorzien van een regensensor.

Diefstalbeveiliging

Net zo belangrijk als de veiligheid, is de beveiliging. Doordat robotmaaiers een hoge prijs hebben werden ze vroeger wel eens gestolen. Gelukkig is daar verandering in gekomen door gebruik te maken vaan een anti-diefstal systeem. Deze robotmaaier is voorzien van een pincode en een alarmsysteem. Als de maaier ongepast wordt meegenomen zal er een alarm afgaan. Daarnaast is de maaier niet te gebruiken zonder pincode of het laadstation.

Specificaties

Hier onder hebben wij de specificaties voor je op een rijtje gezet.

Maaidek

 • 3 ronddraaiende slijpmessen
 • Maaihoogte instelbaar tussen 20-50mm
 • Maaibreedte 17 cm
 • Handmatig maaihoogte instellen

Capaciteit

 • Capaciteit werkgebied 600 m² ±20%
 • Maximaal niveauverschil 25%
 • Maaicapaciteit per uur 43 m²
 • Automatisch oplaadsysteem

Productgegevens

 • Gewicht: 6,9 kg
 • Afmetingen: 55x39x25 cm
 • Kleur: Antraciet
 • Geluidniveau: 61 dB

Veiligheid

 • Pincode
 • Alarmsysteem
 • Hefsensor
 • Botssensor

Accu capaciteit

Er is gebruik gemaakt van een lithiumbatterij van 18 volt met 2.1 Ah. De maaitijd op een volle lading betreft zo’n 65 minuten, en het volladen duurt zo’n 50 minuten. Met een volle accu kan deze robotmaaier volgens Husqvarna maximaal gazons van 600 m² maaien, maar de werkelijke aantal m² zal rond de 500m² liggen. Het gemiddelde stroomverbruik valt erg mee. Namelijk 5 kWh per maand, bij maximaal gebruik.

Ervaringen van andere mensen

Bij het zoeken naar de juiste robotmaaier is het belangrijk om te kijken naar ervaringen die andere mensen hebben met het product. Controleer ook zeker of deze ervaringen echt zijn en wel kloppen, voordat je de robotmaaier besteld.

Als we online de reviews van gebruikers bekijken zijn deze overwegend positief. Gebruikers geven aan dat de robotmaaier makkelijk te programmeren is en een simpele bediening heeft. Daarnaast maait hij netjes in alle hoeken en is zo goed als geruisloos.

Voor- en nadelen

Aan elke robotmaaier zitten voor- en nadelen. Omdat ieder gazon anders is vinden wij het belangrijk om deze goed door te nemen voordat je er eentje aanschaft. Zo voorkom je dat je later spijt krijgt van je aankoop.

Voordelen

 • Dankzij het willekeurige bewegingspatroon krijg je een tapijtachtige grasmat zonder baantjes.
 • Door het unieke maaisysteem werkt hij rustig en discreet (61dB).
 • Voorzien van kantel en til sensoren om ongelukjes te voorkomen.
 • Heeft een laag energieverbruik (5kW per maand)

Nadelen

 • Heeft geen regensensor

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de daarbij hordende prijs. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat er voor over.

De prijs van de Husqvarna Automower is momenteer €899. Het is een betrouwbaar en duurzaam model, en daarom vinden wij dit een goede prijs voor wat je krijgt. Hou er dus rekening mee dat jouw budget voor een robotmaaier wel zo hoog moet zijn.

Hieronder een filmpje hoe de Husqvarna automower 105 te werkt gaat in de praktijk.

Conclusie

We zijn aan het einde van deze review gekomen. De Husqvarna Automower 105 is een krachtige robotmaaier die efficiënt en netjes te werk gaat. Een groot voordeel aan dit type is dat hij muisstil is met zijn 61 dB hoge geluidsniveau. Dit is zowel voor jou, als de buren een mooie bijkomstigheid. Al met al een goede robotmaaier die door weer en wind zijn werkt doet.

Bekijk de prijzen van Husqvarna Automover 105 hier:

Wil je weten hoe je de deze robotmaaier moet installeren? Dan kun je eens een kijkje nemen op onze installatiegids voor robotmaaiers.

2 gedachten over “Husqvarna Automower 105 review”

 1. Ik heb een vierkant gazon,mijn robotmaaier 105 staat 100cm van af het gazon geplaatst de door gang is 60 cm ,een enkele keer komt de maaier tussen de geleide draden en dan is hei de kluts kwijt zit dan wel 5 a10 minuten heen en weer te maaien, is bat niet op te lossen door de geleidedraden b,v 20 cm uit elkaar te leggen? Het is een huskvarna 105.

  Beantwoorden

Plaats een reactie