Grasschaar: De 14 beste van 2024

Als jij heel zuinig bent op het gazon en deze perfect wilt onderhouden kan een goede grasschaar niet ontbreken. Een grasschaar gebruik je om de randjes van het gazon of de plekken waar een grasmaaier niet kan komen te knippen. Er zijn twee verschillende soorten grasscharen, deze verschillen gaan we uitgebreid behandelen. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste grasschaar van dit moment.

We sluiten af met de meest gestelde vragen over grasscharen. Veel leesplezier en vragen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

Beste grasschaar van 2024!

Bij alle reviews die wij doen letten we op meerdere belangrijke punten. Dingen zoals de kwaliteit, prijs, ervaringen van gebruikers en de voor- en nadelen van het product.

Door naar deze punten te kijken hopen wij jou te helpen met een goede keuze te maken. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die naast het product staat.

Hier onder vind je een overzicht van de beste grasscharen van 2024, oplopend van de laagste naar de hoogte prijs.

Heb je deze grasscharen allemaal bekeken en zit er niks tussen? Geen probleem, bol.com heeft wel meer dan 30 verschillende modellen in hun assortiment!

Onze top 4 grasschaar

Hopelijk heb je na het zien van bovenstaande grasscharen al een keuze kunnen maken. Als dat nog niet het geval is, kun je hieronder onze top 4 bekijken.

#1 Gardena Comfort – Grasschaar – draaibaar

De absolute topper is de Gardena comfort grasschaar. Dit model is makkelijk te gebruiken en makkelijk te manoeuvreren. Deze grasschaar is geschikt voor het bijwerken van de graskanten en te gebruiken voor zowel links als rechtshandige mensen.

Door het draaimechanisme wat 360° kan draaien, kun je ook de moeilijk bereikbare plekken knippen. De messen zijn voorzien van een antikleefcoating en golfsnede. De golfsnede zorgt weer voor het t u nauwkeurig en op een consistente hoogte kunnen snoeien. Dankzij de speciale gelagerde messen kun je gelijkmatig en krachtig snoeien over de volledige lengte van het mes.

De prijs van deze grasschaar is naar onze mening niet te hoog, dit komt omdat de kwaliteit juist wel heel hoog is, en daardoor gaat de grasschaar lang mee zonder problemen. Let wel op dat de lange levensduur alleen gegarandeerd is wanneer je de grasschaar ook schoonmaakt als je klaar bent. Hoe dit moet lees je verderop in dit artikel.

Voordelen van de Gardena comfort

 • Draaimechanisme van 360°
 • Ergonomisch gevormde handgreep
 • Messen met anti-kleef coating
 • Hoge kwaliteit
 • Vergrendeling

#2 Gardena AccuCut Li – Grasschaar

De Gardena AccuCitut grasschaar is een model dat werkt met een draadloze batterij. De krachtige lithium-ion batterij is onderhoudsvriendelijk en oplaadbaar op elk moment.

Graskanten kunnen perfect worden vormgegeven met behulp van deze compacte grasschaar. De ergonomische handgreep maakt bediening erg makkelijk. Aan de bovenzijde van de handgreep zit een vergrendelknop. Hiermee vergrendel je gemakkelijk de messen, wat veilig werken en opbergen mogelijk maakt.

Dit model grasschaar schaar bekend ondanks zijn accu een laag gewicht te hebben. En daarnaast met precisie te knippen door de kwaliteitsmessen. Deze messen zijn gemakkelijk te vervangen wanneer ze versleten zijn.

Voordelen van de Gardena AccuCut

 • Lithium-ion batterij
 • Laag gewicht
 • Weinig inspanning voor nodig

#3 Wolf-Garten grasschaar Basic

Met de Handgrasschaar van Wolf-Garten kun je makkelijker gras knippen op moeilijk bereikbare plekken. Door de verbeterde mechanica heb je 20 procent minder kracht en inspanning nodig. Deze grasschaar heeft 180° draaibare schaarbladen met anti-kleeflaag. De bladen zijn licht gebogen en precisiegeslepen aan beide zijden. Deze schaar is vooral handig voor het knippen van gras langs bijvoorbeeld muren.

Voordelen van de Wolf-garten basic

 • Aantrekkelijke prijs
 • Gemakkelijk mee te werken
 • Anti -kleef laag op messen
 • Zeer scherp
 • Stevig materiaal

#4 BLACK+DECKER GSL700-QW Grasschaar

De BLACK+DECKER GSL700-QW Gras- en struikschaar combiverpakking met Li-ion accu is een 2IN1 gereedschap. De machine wordt gevoed met een Lithium Ion accu wat zorgt voor betere prestaties en een langere levensduur van de accu. Met de snoerloze vrijheid en goede ergonomie is de combimachine licht van gewicht en eenvoudig te hanteren. Met één druk op de knop kunnen de bladen worden gewisseld van trimstand naar kantmaaistand en het laadstation en losse lader maken opladen op verschillende plaatsen mogelijk. batterij heeft een geïntegreerde laadindicator om de acculading te controleren, op deze manier kun je altijd controleren hoe vol deze nog zit.

De prijs van deze elektrische grasschaar ligt wel in het hogere segment. Wij raden aan hier voor te kiezen wanneer je de schaar intensief gaat gebruiken. Heb je maar een klein stukje gras waar je de kantjes van bij wilt knippen? Dan kun je beter voor een niet elektrisch en goedkoper model kiezen.

Voordelen van de BLACK+DECKER GSL700-QW

 • Met één druk op de knop kunnen de bladen worden gewisseld van trimstand naar kantmaaistand.
 • Met laadstation en losse lader zodat opladen op verschillende plaatsen mogelijk is.
 • Snoerloze vrijheid met goede ergonomie: lichtgewicht en eenvoudig te hanteren.
 • Ingebouwde laadindicator om de acculading te controleren.
 • Gevoed door een Lithium Ion accu voor betere prestaties en langere levensduur van de accu.
 • Kan ook als heggenschaar gebruikt worden.

Wat is een grasschaar?

Een grasschaar is tuingereedschap waarmee je gemakkelijk de randjes van het gazon kunt knippen. Ook wordt hij vaak gebruikt om plekken waar je niet met de grasmaaier bij kunt komen te knippen. Met een grasschaar kun je dicht op het gras knippen doordat de messen in een hoek zijn geplaatst.

Populairste merken grasscharen

Gardena is het meest populaire merk grasschaar van dit moment. Ze hebben ook veel verschillende modellen in hun assortiment. Zowel hand bediende als elektrische modellen. Meer hierover lees je hieronder.

Maar ook Wolf-Garten en Black+Decker worden steeds vaker gekozen, dit komt ook mede doordat er zulke goede ervaringen mee zijn. Deze merken zijn ook terug te vinden in onze top 14.

Welke soorten grasscharen bestaan er?

Bij de zoektocht naar een nieuwe grasschaar heb je de keuze uit twee verschillende soorten. Een met elektrische of handmatige bediening. Hier onder leggen wij het verschil uit.

Handmatig bediende grasschaar

Een handmatige grasschaar of soms ook wel manuele grasschaar genoemd bedien je altijd met de hand. Het grootste voordeel van dit type is dat je deze altijd kunt gebruiken wanneer je maar wilt. Je hoeft nooit te wachten totdat de accu opgeladen is. Een ander bijkomend voordeel is dat de prijzen niet zo hoog zijn als een model op accu.

Het kleine nadeel van deze modellen is dat je alles dus handmatig moet knippen, wat bij een groot gazon een flinke inspanning is. Ook zal je door de knieën moeten om te kunnen knippen. Sommige modellen kunnen worden voorzien van een steel zodat dit niet meer nodig is en je rechtop kunt blijven staan.

Elektrische bediende grasschaar

Een grasschaar die elektrisch is heeft vrijwel altijd een kleine accu, zodat er geen kabel in de weg zit tijdens het knippen. Het werken met dit model vergt een stuk minder inspanning dan een handmatige grasschaar. Wij raden aan om voor een elektrisch model te kiezen wanneer je een middel tot groot gazon hebt.

Helaas zitten er twee kleine nadelen aan dit model. Dat is dat je altijd afhankelijk bent van de accuduur, en dat de aanschafprijs een stuk hoger ligt dan een handmatig bediend model.

Grasschaar kopen? Hier moet je op letten!

Wanneer jij op zoek gaat naar de beste grasschaar zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten.

Niet iedereen wilt een vermogen uitgeven voor een grasschaar. Daarom is het belangrijk jezelf van te voren in te lezen op wat de mogelijkheden zijn, en hierna voor jezelf de beste keuze te maken. De belangrijkste zaken hebben wij hieronder voor je benoemd.

Gewicht

Een grasschaar bedien je met één hand. Daarom is het belangrijk dat het gewicht zo laag mogelijk is, om te voorkomen dat je na 5 minuten al een zere hand hebt van het vasthouden. Let dus goed op het gewicht bij de aanschaf van een nieuwe grasschaar.

Steel

Wanner je slecht kunt bukken of snel last hebt van je knieën kun je misschien kiezen voor een grasschaar met steel. Dit is een ´normale´ grasschaar waaraan een lange steel gemonteerd zit. Het grote voordeel hiervan is dat je niet hoeft te bukken. Helaas gaat dit wel ten koste van de kwaliteit , omdat het lastiger wordt om precies te kunnen werken. Maar voor de meeste mensen die slecht kunnen bukken of snel last hebben van hun knieën is de grasschaar met steel een echte aanrader!

Ervaringen van andere mensen

Bij het vergelijken van verschillende modellen is het altijd belangrijk om te kijken naar de ervaringen van andere mensen. Deze mensen hebben tenslotte het product al in huis en waarschijnlijk al meerdere keren gebruikt.

Prijs

De prijzen van grasscharen beginnen vanaf €11,50 en lopen op tot € 314, voor het duurste model. De aanschafprijs is sterk afhankelijk van wat voor model je kiest. Als je een groot budget hebt kun je kiezen voor een wat duurder model. Maar verwacht je de grasschaar niet al te vaak te gaan gebruiken kun je beter kiezen voor een budget-model.

Hoe maak je een grasschaar schoon?

Na het gebruik is het noodzakelijk om de grasschaar goed te reinigen. Dit moet om te voorkomen dat de messen gaan roesten. Ook voorkom je slijtage wanneer je de grasschaar netjes schoonmaakt voordat je deze opbergt.

Je kunt de messen schoon maken door gebruik te maken van een vochtige doek. Worden de messen hier niet schoon van? Dan kun je gebruik maken van een ontvetter. Let wel op dat je de grasschaar goed afdroogt voordat je hem opbergt. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat er roest ontstaat op de messen.

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we je hebben kunnen hepen met een keuze te maken voor de beste grasschaar. Zo niet, horen we dat graag hieronder in de reacties. Ben je er al wel uit welke grasschaar het wordt? Klik dan op een van de links bij het betreffende product in dit artikel en je wordt meteen doorverwezen naar een webwinkel waar je de grasschaar direct kunt bestellen. 

Ben je nieuwsgierig naar andere gereedschappen voor het gazon? Lees dan eens onze artikelen over: Beste graskantsteker en Beste robotmaaier.

Plaats een reactie