Graskantsteker: De 7 beste van 2024!

Een onmisbaar stuk gereedschap voor een mooi afgewerkte rand langs het gazon. Dan bedoelen wij de graskantsteker. Met dit gereedschap kun je de kantjes netjes afsteken voor een strakke grasmat. Zonder een graskantsteker gaat dat een lastige klus worden. In dit artikel hebben wij de beste graskant stekers op een rijtje gezet.

Beste graskantsteker van 2024!

Bij alle reviews die wij doen letten we op meerdere belangrijke punten. Dingen zoals de kwaliteit, prijs, ervaringen van gebruikers en de voor- en nadelen van het product.

Door naar deze punten te kijken hopen wij jou te helpen met een goede keuze te maken. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die naast het product staat.

Hier onder vind je een overzicht van de beste graskantstekers van 2024, oplopend van de laagste naar de hoogte prijs.

Onze top 3 graskantstekers

Hopelijk heb je na het zien van bovenstaande graskantstekers al een keuze kunnen maken. Als dat nog niet het geval is, kun je hieronder onze top 3 bekijken.

Beste handmatige graskantsteker – Streuding graskantsteker RVS

Als je op zoek bent naar een degelijke graskantsteker van roest vast staal, hoef je niet verder te zoeken. Dit model van Streuding is gemaakt van RVS, waardoor hij extreem sterk is. Daarbij komt dat een graskantsteker vaak langs de stenen schraapt en hierdoor snel roest. Dat is bij dit roest vrij stalen model dus niet het geval. De beste graskantsteker voor de kleinere gazonoppervlaktes.

Het werkblad is 22 cm breed, en voorzien van een opstapje zodat je graskantjes kunt steken zonder dat het veel kracht kost. Dit model wordt geleverd met een houten steel van 75 cm, en de totale lengte bedraagt 100 cm.

Voor- en nadelen van de Streuding graskantsteker RVS

 • Voordelen
 • Gemaakt van RVS
 • 100 % Nederlands product
 • Nadelen
 • Geen nadelen bekend

Beste graskantsteker op benzine – vidaXL 141003 grastrimmer

VidaXl grastrimmer

Deze graskantsteker met benzinemotor van VidaXL is ideaal om de graskantjes mee af te werken. Hierbij geniet je van het grote gemak van de krachtige brandstofmotor. Makkelijk werken door middel van de draagriem, welke je een hoop kracht en moeite bespaard. Zoek je naar een krachtige graskantsteker? Dan is deze echt van voor jou.

De VidaXl graskantsteker op benzine is voorzien van een 2-takt motor, welke welk op mengsmering. De motor levert 3 PK, wat meer dan genoeg is om de graskantjes te trimmen. Dit type is door zijn sterke benzine motor uitermate geschikt voor de grotere gazons. In een mum van tijd bewerk je tientallen meters graskant.

Voor- en nadelen van de vidaXL 141003 grastrimmer

 • Voordelen
 • Werkhoek instelbaar
 • Sterk
 • Nadelen
 • Geen nadelen bekend

Beste graskantsteker met wieltje – UPP Graskantsteker

UPP graskant steker

Een praktische gazonhulp, dat is de graskantsteker met wiel van UPP. Het voordeel van het wieltje is dat je snel en gemakkelijk kunt werken. Daarbij komt dat je door gebruik te maken van het wieltje nauwkeuring kunt werken, en dus altijd een mooi resultaat hebt.

De mee geleverde telescoopstang van 135 cm zorgt voor een goede lengte voor iedereen. Makkelijk uit of in te schuiven door gebruik te maken van de afstelknop. Het enigste nadeel dat wij vinden van deze graskantsteker is dat het even wat oefening nodig heeft om goed overweg te kunnen met dit type.

Lelijke en uitgegroeide graskantjes zijn verleden tijd, dankzij dit sterke stuk gereedschap!

Voor- en nadelen van de UPP Graskantsteker

 • Voordelen
 • 100 % Nederlands product
 • Zeer degelijk
 • Nadelen
 • Geen nadelen bekend

Wat is een graskantsteker?

Een graskantsteker is gemaakt om, de naam zegt het al, de graskantjes mee af te steken. Met dit handige stuk gereedschap zorg je ervoor dat de randen van het gazon netjes recht afgestoken zijn. Het blad is scherp gesneden en gevormd als een halve maan. De bovenkant van dit blad in vaak omgevouwen zodat er met de voet extra kracht kan worden gezet.

Hoe werkt een graskantsteker

Grasvelden kunnen sterke uitlopers hebben waardoor het gazon steeds groter wordt en over paden heen groeit. Dat is de reden dat de kanten van het gazon af en toe afgestoken moeten worden. Twee keer per jaar is voldoende.

Laat bij iedere steek de graskantsteker op 1/3 van de vorige snede. Dit zorgt voor een vloeiende lijn, en daarnaast werkt het ook nog een stuk makkelijker. Om voor een recht afgestoken graskant te zorgen kun je gebruik maken van een lijn. Deze kun je langs de graskant spannen zodat je hier langs af kunt steken. Ben je klaar met het steken van de kantjes? Dan kun je met behulp van een schoffel het los gestoken gas los schoffelen en opruimen.

Welke soorten graskantstekers bestaan er?

Er zijn een aantal verschillende soorten graskantstekers.

Graskant steker
 • Elektrisch graskantstekers. Hiermee bewerk je de graskant met een machine die je langs de graskant laat rollen. Een scherp mes snijdt door de overgroeide stukken gras heen. Het voordeel hiervan is dat je zelf geen stekende beweging hoeft te maken. Een elektrische kantensteker is vergelijkbaar met een bosmaaier, alleen dit model rol je langs de graskantjes.
 • Graskantstekers met een plat blad in de vorm van een halve maan. Het blad van deze graskantsteker is helemaal plat. Het blad is kaarsrecht en dus geschikt om de graskantjes mee af te steken. Sommige mensen verwarren dit model nog wel eens met een spade. De spade heeft een lichte kromming in het blad, en is dus niet geschikt om de graskantjes mee af te steken. Dit model met maanvormig blad is een van de meest voorkomende graskantstekers.
 • Graskantstekers met wieltje. Met dit model rol je door de graskant heen om de uitgegroeide graskantjes weg te snijden. Dit kost wat meer kracht dan dat je een van de bovenstaande gereedschappen gebruikt. Ook is het wat lastiger om een mooie rechte snede te maken doordat het wieltje snel afwijkt van de lijn.

Graskantsteker kopen? Houdt hier rekening mee

Bij de aankoop van een graskantsteker moet je op een aantal punten letten, die punten hebben wij hieronder voor jou samengevat.

Ervaringen van andere mensen

Bij het vergelijken van verschillende modellen is het altijd belangrijk om te kijken naar de ervaringen van andere mensen. Deze mensen hebben tenslotte het product al in huis en waarschijnlijk al meerdere keren gebruikt.

Heb je alsnog vragen over het gereedschap? Dan kun je onder dit artikel altijd een reactie achterlaten.

Prijs

De prijzen van graskantstekers beginnen vanaf €24,99 en lopen op tot €155, voor het duurste model. De aanschafprijs is sterk afhankelijk van wat voor model je kiest. Als je een groot budget hebt kun je kiezen voor een wat duurder model. Maar verwacht je de graskantsteker niet al te vaak te gaan gebruiken kun je beter kiezen voor een budget-model.

Plaats een reactie