Beste elektrische grasmaaier van 2024? Onze top 12!

Wij hebben uitgezocht wat de 12 beste elektrische grasmaaiers van dit moment zijn en hier een mooi overzicht van gemaakt. Ondanks dat de elektrische grasmaaier veel concurrentie ondervindt van de grasmaaier op accu, zijn er een aantal voordelen ten opzichte van de accumaaiers. Nieuwsgierig wat deze zijn? Lees dan snel verder!

Overzicht beste elektrische grasmaaiers uitgelicht

1. WOLF-Garten A 400 E

Wolf garten grasmaaier

Heb je een groot gazon en wil je toch gebruik maken van een elektrische grasmaaier? Dan is de WOLF-Garten A 400 E is geschikt voor jouw gazon tot oppervlaktes van 800 m².

Met een vermogen van 1800 Watt behoort deze tot een van de sterkere maaiers. Wat ervoor zorgt dat je zonder al te veel moeite het gras kunt maaien. Doordat deze elektrische maaier geen benzinemotor heeft maakt hij weinig geluid en stoot hij niks uit. Deze grasmaaier heeft een maaibreedte van 40 cm waardoor je brede stroken kunt maaien, en dus ideaal is voor het grote gazon.

De WOLF-Garten A 400E is voorzien van een ACC-systeem wat ervoor zorgt dat het gras tijdens het maaien aangezogen wordt. Hierdoor komt het gras rechter overeind te staan tijdens het maaien en ontstaat er een rechte snede.

De maai hoogte is in te stellen op 6 verschillende maaihoogtes, variërend van 25 tot 75 centimeter hoogte. Hiermee kun je dus iedere gewenste maaihoogte kiezen. De duwboom is voorzien van soft-grip materiaal, en is in hoogte verstelbaar.

De WOLF-Garten A 400E wordt geleverd met een grasopvangzak met een inhoud van 45 liter en heeft een vulindicator die aangeeft wanneer de zak vol zit.

Al met al een complete grasmaaier die het mogelijk maakt om het gras te mulchen of op te vangen.

2. Bosch ARM 32

Bosch ARM 32 grasmaaier

Deze veelzijdige elektrische grasmaaier levert uitstekende resultaten, en geeft een comfortabele maai ervaring.

De maaihoogte is makkelijk instelbaar tussen de 20 en 60 centimeter hoogte met 3 verschillende standen. De ARM 32 is uitgerust met een krachtige Powerdrive-motor van Bosch en heeft een vermogen van 1200 Watt. Dit zorgt ervoor dat je ook moeiteloos wat langer gras kunt maaien zonder dat de messen vast lopen.

Het gewicht van deze grasmaaier bedraagt máár 6,3 kg. Hierdoor is de grasmaaier makkelijk te hanteren en transporteren. Tijdens het maaien wordt het gras opgevangen in de 31 liter grote opvangbak. De maaibreedte van deze gazonmaaier is, zoals de naam al verklapt 32 centimeter.

Doordat deze maaier voorzien is van een graskam kun je tot aan de rand maaien. Ook de grasrand langs een muur of bloembed wordt netjes mee gemaaid. Dit komt doordat deze maaier naast zijn wielen maait. Door deze functie krijg je mooi strak gemaaide kantjes.

Met een geluidsniveau van 93 decibel is het geluid wat deze grasmaaier maakt wat aan de hoge kant. Wij raden aan om tijdens het grasmaaien gehoorbescherming te gebruiken.

Kortom een ideale elektrische Bosch grasmaaier voor de wat kleine gazons tot 200 m².

Wat zit er in de verpakking?

 • ARM 32 grasmaaier
 • 31 liter grasopvangbak
 • Extra reservemes 32 cm

3. GARDENA Powermax 32

Gardena powermax grasmaaier

De Gardena Powermax 32 is met zijn 8 kilo een makkelijk hanteerbare grasmaaier. En dus een ideale elektrische grasmaaier voor de wat kleinere grasoppervlaktes. De maaihoogte is makkelijk instelbaar via één centrale hendel. Er is keuze uit verschillende maaihoogtes tussen de 20 en 60 centimeter.

Met een 1100 Watt sterke elektrische PowerPlus motor wordt ervoor gezorgd dat er voldoende vermogen is om makkelijk het gras eraf te kunnen maaien. Zelfs als het gras nog wat vochtig is.

Er is gebruik gemaakt van Duraedge messen die makkelijk vervangen kunnen worden als ze versleten zijn. De handige duw-beugel kan ingeklapt worden. Dit is erg handig voor als je niet zoveel opbergruimte hebt.

Door de extra grote achterwielen heeft de Gardena Powermax 32 veel grip in het gras en kost het weinig moeite om de maaier vooruit te duwen.

Met de Gardena Powermax 32 ligt jouw tuin er na het grasmaaien gegarandeerd mooi bij.

Specificaties

 • Motorvermogen: 1100 W
 • Maaibreedte: 32 cm
 • Maaihoogte (min-max): 20 – 60 mm
 • Aanbevolen voor gazons: tot ca. 200 m²
 • Inhoud grasvangbak: 30 L
 • Mulch functie: Nee
 • Gewicht 8,3 kg
 • Geluidsniveau voor gebruiker: 84,4 dB(A)

4. Powerplus POWEG63703

Powerplus grasmaaier

Als je opzoek bent naar een compacte, lichte grasmaaier. Dan is de Powerplus POWEG63703 de ideale grasmaaier voor jou! Zeer geschikt voor de kleine gazons (tot 75 m²).

Dit instapmodel heeft een vermogen van 1000W en een maaibreedte van 32 centimeter. De maaihoogte is in te stellen in 3 verschillende hoogtes. Er is keuze uit 25, 45 of 65 mm. Als je klaar bent met grasmaaien is deze compact op te bergen doordat het handvat naar beneden geklapt kan worden.

Bepaal zelf of je het gras op wilt opvangen in de opvangbak van 30 liter, of laat de opvangbak eraf en het gras zal achterwaarts afgevoerd worden. Doe je dit laatste? Trek dan een lange broek aan om vieze benen en lichte verwondingen te voorkomen.

Om te voorkomen dat de kabel over het hele gazon heen ligt, raden wij aan om aan om te beginnen met maaien aan de buitenzijde van het gazon, zo dicht mogelijk bij het stopcontact. De grasmaaier is voorzien van een kort netsnoer, er zal dus altijd gebruik gemaakt moeten worden van een verlangsnoer.

Specificaties

 • Vermogen: 1000 W
 • Maaibreedte: 320 mm
 • Instelbare maaihoogte: 25-45-65 mm (3 posities)
 • Opvangbak: 30 liter
 • Grasuitworp: Achterwaarts of in opvangbak
 • Materiaal opvangbak: plastic
 • Toerental: 3450 min-1
 • Gewicht: 8,9 kg
 • Diameter wielen: Ø140 mm

5. Makita grasmaaier – ELM4120

Makita ELM grasmaaier

De Makita grasmaaiers staan bekend om hun sterke motoren. Deze grasmaaier is voorzien van een 1600 Watt sterke motor. Hierdoor maait deze erg gemakkelijk door wat hoger gras heen.

Deze grasmaaier is geschikt voor de middelgrote gazons tussen de 275 en 600 m². Doordat je 8 verschillende maaihoogtes kunt gebruiken, is de maaier goed af te stemmen op het soort gazon.

Deze elektrische grasmaaier van Makita heeft een geoptimaliseerd maaidek. Hierdoor krijg je een mooi maairesultaat, en door de geoptimaliseerde luchtstroom ontstaat er een betere vulling van de opvangbak. Ook zijn er kwalitatief betere buizen gebruikt bij dit vernieuwde model. Hierdoor is de stabiliteit van de duwbeugel verbetert.

Het gemaaide gras wordt opgevangen in een 50 liter opvangzak. Zit deze zak vol? Dan wordt dat aangegeven, zodat je weet wanneer je hem kunt legen.

6. Powerplus POWXG6212T

Powerplus grasmaaier

Met dit tuingereedschap set van powerplus houd je je gazon met gemak op de gewenste lengte. Naast de elektrische grasmaaier krijg je ook een praktische grastrimmer bij. Waarmee je de graskanten en de wat moeilijkere bereikbare plekken kunt maaien. De grastrimmer heeft een snijbreedte van 250mm, wat ideaal is voor de kantjes.

Er is keuze uit 3 verschillende maaihoogtes tussen 25 en 65mm. Beide machines zijn daarnaast voorzien van een kabeltrekontlasting, die ervoor zorgt dat de kabel er niet ongewenst uitgetrokken wordt tijden het maaien. Een ander voordeel is dat de maaier een overbelasting beveiliging heeft, wat ervoor zorgt dat bij een te hoge stroom het apparaat zichzelf uitschakelt.

Dit set is samen geschikt voor een middelgroot gazon tot 250 m². Perfect set voor de hobbytuinier die zijn gazon snel en eenvoudig wil onderhouden.

7. WOLF-Garten A 340 E

Wolf garten grasmaaier

De WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier is geschikt voor de liefhebber. Een flexibele, functionele en efficiënte gazonmaaier met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. 

Doordat er gebruik is gemaakt van een krachtige motor, maai je met gemak het gras. Deze maaier is geschikt voor middelgrote gazons (250m²). De maaihoogte is in te stellen in 6 verschillende standen. Het handvat is voorzien van soft-grip, zodat het goed in de hand ligt. Bespaar veel ruimte door eenvoudig het handvat in te klappen voordat je de maaier opbergt.

De opvangbak is voorzien van een vulindicator, deze geeft aan wanneer de opvangbak vol is. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere elektrische grasmaaiers die dat niet hebben.

Controleer na het gebruik van de grasmaaier of er geen resten gras achterblijven in of op de machine. Zo nodig kun je de maaier met een zachte borstel of doek reinigen.

Specificaties

 • Gazonoppervlakte: tot 250 m²
 • Maaibreedte: 34 cm
 • Motorvermogen: 230 V / 1400 Watt
 • Gewicht: 14 kg
 • Chassis: kunststof
 • Maaihoogte-instelling: Per wielas, 6-voudig, 2,5 – 7,5 cm
 • Grasvangbak: 30 liter
 • Vulindicator
 • Flick Flack kabelgeleiding
 • Wielaandrijving: nee
 • Inklapbare duwboom met soft-grip
 • CCM-system: cut, collect, mulch (maaien, verzamelen, mulchen)
 • Inclusief Nederlandse handleiding

8. Powerplus POWXG6281

Powerplus POWXG7516

Heb je een flink gazon, en ben je opzoek naar een grasmaaier die dat met gemak aankan? Dan is de Powerplus POWXG6281 echt wat voor jou. Dit type is namelijk geschikt voor het middelgrote gazon (tot 600 m²). De elektrische grasmaaier is voorzien van een 2000 W sterke motor, en heeft een maaibreedte van 42 cm. Dankzij deze krachtige motor kun je snel werken met een mooi egale grasmat als resultaat.

De fabrikant geeft 3 jaar garantie op de elektrische grasmaaier. Dit is in vergelijking met andere grasmaaiers een pluspunt, aangezien er vaak ‘maar’ 2 jaar garantie zit op een elektrische grasmaaier.

Dankzij de mulch functie kun je het gras verhakselen en gebruiken als natuurlijke meststof voor je gazon. Daarnaast kun je ervoor kiezen het gras op te vangen in de 40L grote opvangbak.

De maaihoogte is in te stellen tussen 25 en 75 mm en stelt die in door middel van de praktische centrale hendel, die alle wielen tegelijk bedient. Jij bepaalt of je het gras kort maait of wat langer laat staan.

Specificaties

 • Netspanning/frequentie: 220–240 V~ / 50 Hz
 • Vermogen: 2000 W
 • Maaibreedte: 42 cm
 • Instelbare maaihoogte: 25-75 mm (5 posities)
 • Opvangbak: 40 liter
 • Toerental: 3450 min-1
 • Gewicht: 14,5 kg

Wat zit er in de verpakking?

 • 1 x Elektrische grasmaaier
 • 1 x Opvangbak 40 liter
 • 1 x Handleiding

9. Makita ELM3320

Makita grasmaaier

De Makita ELM3320 is een licht en geluidsarme elektrische grasmaaier. De dubbele veiligheidsschakelaar zorgt ervoor dat het per ongeluk opstarten verleden tijd is. Het maaidek is in 3 verschillende hoogtes in te stellen. Voorzien van een inklapbare duwbeugel om compact opbergen mogelijk te maken. Nooit meer te laat met legen van de opvangzak door de ‘vol’ indicatie. Het maaidek is onderhoudsvriendelijk, doordat er gebruikt is gemaakt van polypropyleen.

Kortom een ideale grasmaaier voor een wat kleinere tuin met beperkte opbergmogelijkheden.

Specificaties

 • Maaibreedte: 33 cm
 • Maaihoogte: 20 – 55 mm
 • Maaioppervlak: 400 m²
 • Inhoud opvangbak: 30 l
 • Maaihoogte standen: 3
 • Maaihoogte verstelling: centraal
 • Diameter wielen voor/achter: 13/18 cm
 • Mulching: nee
 • Grasuitlaat: achter
 • Volt (spanning): 230 V
 • Opgenomen vermogen: 1200 Watt
 • Type motor: 230 V
 • Elektrische rem: Ja
 • Veiligheidsschakelaar: Ja
 • Gewicht (EPTA): 13,0 kg
 • Geluidsdrukniveau (LpA): 75 dB(A)

Garantie

Doordat Makita voor kwaliteit staat geven ze 3 jaar garantie op de elektrische grasmaaier. Om je daarom zo goed mogelijk te voorzien, biedt Makita de mogelijkheid om je garantie op elektrische machines te verlengen. Wanneer je jouw machines binnen 4 weken na aanschaf registreert, krijg je twee jaar extra garantie bovenop de fabrieksgarantie van één jaar.

10. WOLF-Garten S 3200 E

Hoge kwaliteit, goede functionaliteit, duurzaam en betrouwbaar. Dat is wat deze WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier kenmerkt. Met een gewicht van 12 kg is deze maaier ideaal voor tuinen tot 150 m². De maaihoogte is instelbaar in 3 verschillende hoogtes. De grasvangbak van 30 liter inhoud vangt al het gras op. Eenvoudig op te bergen door de inklapbare duwboom.

Wolf garten grasmaaier

Specificaties

• Gazonoppervlakte tot 150 m²
• Maaibreedte: 32 cm
• Motorvermogen: 230 V / 1000 Watt
• Gewicht: 12kg
• Chassis: kunststof
• Maaihoogte-instelling: Per wielas, 3-voudig, 2,0 – 6,0 cm
• Grasvangbak: 30 liter
• Wielaandrijving: nee
• Inklapbare duwboom

Voor- en nadelen

11. Flymo Turbo Lite 250

Flymo grasmaaier

Met de Turbo Lite 250 zweefmaaier van Flymo wordt grasmaaien een leuke bezigheid. Deze elektrische zweefmaaier zweeft op een kussen van lucht. Hierdoor gaat het grasmaaien niet alleen heel gemakkelijk, maar ook heel snel.

Compact op te bergen doordat de grasmaaier volledig inklapbaar is. Krachtig vermogen van 1100W wat meer dan genoeg is. De maaibreedte is 25 centimeter. Voor de middelgrote tuinen is dit type wat aan de kleine kant. Deze grasmaaier is juist bedoeld voor de kleinere tuinen.

12. Vonroc 1300

Vonroc grasmaaier

De Vonroc 1300 is voorzien van de naam zegt het al, een 1300W motor. Doordat er gebruik is gemaakt van een sterke motor maai je gemakkelijk het gazon. De grasmaaier is voorzien van een 30 liter grote opvangbak met vulindicator. Super handig, want zo jij weet precies wanneer het tijd is om de opvangbak te legen.

De maaihoogte is in te stellen in 3 verschillende hoogtes: 30, 50 of 70 mm. Bepaal dus zelf gemakkelijk hoe kort je het gazon maait.

De elektrische grasmaaier is voorzien van kabeltrekontlasting zodat niet tijdens het grasmaaien de stroomkabel uit de stekker schiet. De ergonomische handgreep houdt goed vast en is inklapbaar zodat de machine compact op te bergen is.

Wat zit er in de verpakking?

 • 1x Elektrische grasmaaier 1300W
 • 1x Opvangbak 30L
 • 1x Kabeltrekontlasting
 • 2x Kabelhouder

Specificaties

 • Vermogen: 1300W
 • Onbelast toerental: 3400/min
 • Maaibreedte: 32cm
 • Maaihoogtes: 30, 50 of 70mm
 • Opvangbak: 30L
 • Gewicht: 8.5kg

Veel gestelde vragen over elektrische grasmaaiers

Elektrische grasmaaiers zijn erg populaire maaiers. Dit komt vooral doordat ze makkelijk te gebruiken zijn en geen uitstoot hebben. Wij kunnen ons voorstellen dat je een aantal vragen hebt tijdens het aankopen van een elektrische grasmaaier. Daarom geven wij hieronder antwoord op een paar veel gestelde vragen.

Waarom een elektrische grasmaaier kopen?

De keuze voor een elektrische grasmaaier is afhankelijk van het gebruik. Elektrische grasmaaiers zijn geschikt voor middelgrote gazons tot 300m². Doordat dit soort grasmaaiers vaak veel vermogen, maar geen uitstoot hebben ten opzichte van een maaier op benzine, is de elektrische grasmaaier erg populair.

Elektrische grasmaaiers zijn vaak voorzien van vele handige functies zoals, een mulchfunctie, instelbare maaihoogtes, geïntegreerde graskammen en een kablontrekontlasting. Daarnaast zijn ze erg stil en daarom de meest geliefde grasmaaier die er is. Met één druk op de knop ben je klaar om te gaan.

Wat is mulchen?

Mulchen betekend letterlijk ‘de grond toedekken’. Door gras te mulchen wordt het in kleine stukjes versnippert. Mulch is dus een laag versnippert (in dit geval gras) wat tijdens het grasmaaien weer terecht komt op de grasmat. Doordat mulch veel voedingsstoffen bevat, dient het als natuurlijke meststof voor het gazon.

Voordelen van mulchen

 • Organische bemesting van het gras
 • Werkt goed tegen mos en onkruid
 • Je hebt geen afval

Nadelen van mulchen

 • Als het gras te lang (10cm+) is versnippert het lastig
 • Bij nat gras versnipperd het gras moeilijk
 • Je zal vaker moeten grasmaaien

Hoe onderhoud je een elektrische grasmaaier?

Fijn dat het gazon er weer mooi gemaaid bijligt. Maar voordat je de elektrische grasmaaier opruimt zal hij schoongemaakt moeten worden. Dit is echt niet verplicht na elke maaibeurt. Maar doe dit wel regelmatig om extra slijtage te voorkomen.

 • Draag bij het schoonmaken of ander onderhoud handschoenen ter bescherming.
 • Houdt het maaidek goed schoon.
 • Verwijder het resterende gras met een borstel en niet met water.
 • Slijp af en toe de messen voor een beter resultaat.
 • Berg de grasmaaier op in droge ruimte.
 • Laat ieder jaar een onderhoudsbeurt uitvoeren.

Zorg er altijd voor dat de messen zijn uitgedraaid en dat de stekker uit het stopcontact is voordat je de grasmaaier schoonmaakt!

Tips & Tricks: Des te vaker je maait, des te gezonder je gazon wordt; maai dus zo vaak als je kan. Het stimuleert je gazon om voller te groeien en om nieuwe sprietjes aan te maken, het onderdrukt ontsierende breedbladige grassen en voorkomt dat onkruid gaat bloeien en zich in het gazon uitzaait. Maai elke keer in een andere richting en met een ander patroon, zodat de grassprieten niet altijd in dezelfde richting worden geduwd.

Bij normale weersomstandigheden kan je onderstaande richtlijnen aanhouden:

 • Maart: elke 2 weken
 • April: elke 10 dagen
 • Mei t/m augustus: minstens eens per week
 • September t/m oktober: elke 10 dagen
 • November t/m december: alleen maaien bij zacht weer

Waar let je op bij het kopen van elektrische grasmaaier?

Een elektrische grasmaaier is een mooi gereedschap dat jou helpt met het onderhouden van het gazon. Waarop moet je letten bij de aankoop van een elektrische grasmaaier? Hieronder geven wij een aantal handige tips!

Het formaat

Als eerste is het belangrijk dat je rekening houdt met het formaat van de grasmaaier. Dit is sterk afhankelijk van de grootte van je gazon. Wat ook meespeelt is of je veel kleine hoekjes en moeilijk bereikbare plaatsen hebt in het gazon. Heb je een groot gazon dat makkelijk bereikbaar is? Dan kun je kiezen voor een groter formaat grasmaaier. Een gazon met moeilijk bereikbare plekken is beter af met een kleine grasmaaier.

De prijs

De prijzen van elektrische grasmaaiers lopen nogal uiteen. De prijs is afhankelijk van de functies en het type motor dat de machine heeft. De prijzen lopen uiteen van €49,95 – €229,95. Hoe duurder de maaier, hoe meer functies of beter de kwaliteit zal zijn.

Hoe vaak maai je het gras?

Ook is het belangrijk om te weten hoe vaak je het gras maait. Ben jij iemand die het gazon het liefst zo strak en netjes mogelijk heeft? Dan raden wij aan om voor een wat duurder en sterker model te kiezen. De hogere prijs zal zichzelf terugbetalen in het resultaat dat je behaalt met een betere kwaliteit grasmaaier. Als je je niet zoveel bezighoudt met het grasmaaien, dan zal een wat goedkoper model voldoen.

Hoe maak je een elektrische grasmaaier schoon?

Een goed onderhouden grasmaaier gaat langer mee, en zorgt voor een mooi resultaat. Hieronder lees je een aantal tips om jouw elektrische grasmaaier in topconditie te houden door hem schoon te houden!

Voor het grasmaaien

Voordat je begint met grasmaaien moet je 2 dingen controleren, dit is niet alleen belangrijk voor de grasmaaier, maar ook voor je eigen veiligheid.

 • Controleer het snoer, en eventueel verlangsnoer op beschadigingen. Snoeren die beschadigd zijn kunnen zorgen voor kortsluiting of zelfs elektrische schokken.
 • Controleer je gazon op grote takjes en steentjes. Door deze voorwerpen zal het mes van de grasmaaier sneller slijten of in het ergste geval zelfs vastlopen. Door de hoge snelheid van de messen kunnen steentjes ook wegschieten en zorgen voor gevaarlijke situaties.

Na het grasmaaien

Na het grasmaaien zijn er een aantal punten die je moet controleren.

 • Zorg er als eerste voor dat de stekker uit het stopcontact genomen is.
 • Verwijder hierna al het gras uit de opvangzak en het maaidek. Sommige grassoorten bevatten bepaalde zuren die de grasmaaier op den duur kunnen aantasten.

Winterklaar maken

Zit de laatste maaibeurt van het jaar erop? Dan dien je de elektrische grasmaaier goed onder handen te nemen voordat je deze opbergt om in het voorjaar niet voor verassingen te staan.

 • Controleer de messen op slijtage. Zijn deze bot of zitten er grote deuken in? Slijp deze dan zodat je in het voorjaar gelijk aan de slag kunt gaan.
 • Smeer scharnieren en beweegbare delen in met bijvoorbeeld WD-40.
 • Maak de grasmaaier goed schoon en zorg dat alles goed opgedroogd is.
 • Berg de grasmaaier altijd op in een droge omgeving.

Conclusie

Er zijn veel verschillende elektrische grasmaaiers te koop. Wij hopen dat wij je hebben kunnen helpen met het vinden van een bijpassende grasmaaier voor je gazon. Het nadeel van een elektrische grasmaaier met snoer is toch wel dat hij altijd in het stopcontact moet zitten, en dat je vaak een verlengsnoer nodig hebt. Hierdoor kiezen sommige mensen toch nog voor een grasmaaier met benzine motor. Wat wel een voordeel is ten opzichte van de grasmaaier met benzine motor, is dat door de constante stroom er altijd voldoende kracht aanwezig is om het gras netjes te maaien.

Producten die vaak samen worden gekocht met een elektrische grasmaaier

Plaats een reactie