Einhell GE-CM 36/36 review – Wij testen hem uitvoerig uit

In dit artikel delen wij onze ervaring en mening na het uitvoerig testen van de accu grasmaaier Einhell RASARRO GE-CM 36/36. We hebben de grasmaaier voor meerdere maaibeurten gebruikt en hebben een goede indruk kunnen krijgen van waartoe de grasmaaier in staat is. We behandelen de functies, specificaties, voor- en nadelen en geven wat tips hoe je hem het beste kunt gebruiken.

Daarnaast hebben we zelf foto´s gemaakt van de grasmaaier in actie zodat je een goed beeld kunt krijgen van hoe deze er in het echt uit ziet en wat hij kan. We laten niks voor je achter zodat jij zelf een goede beslissing kunt nemen of het wat voor je is.

Wat zit er in de verpakking?

Doordat de duwbeugel inklapbaar is, is de grasmaaier compact geleverd, in een stevige doos. De volgende artikelen zaten in de verpakking: De grasmaaier uiteraard, twee 18v 3.0 Ah accu’s, twee laadstations, één gras-opvangbak incl. handvat, service en garantie document, de handleiding en één sleutel.

Verpakking
Accu's en oplaadstations
Einhell GE-CM 36

Functies

De Einhell grasmaaier is voorzien van een paar handige functies welke wij hieronder stuk voor stuk zullen behandelen.

Maaihoogte verstelling

De maaihoogte is gemakkelijk te verstellen met de hendel aan de zijkant van de maaibak. Er is keuze uit 6 verschillende hoogtes variërend van 25 tot 75 mm. Dit is genoeg keuze om iedere hoogte gras te kunnen maaien.

Oplaadbare accu’s

Accu's Einhell grasmaaier
Accu’s gemonteerd

Bijgeleverd zijn twee oplaadbare 3.0 Ah Li-Ion accu’s. Dit zijn krachtige accu’s welke goed geschikt zijn voor de maaier. Ze zijn voorzien van een handige 3-staps indicator om te zien hoe vol ze nog zitten. Je dient wel voor de maaibeurt de accu’s volledig op te laden om te voorkomen dat je tijdens de maaibeurt stil komt te staan. Dit kan met de twee acculaders die erbij komen.

Beide accu’s moet je aansluiten op de grasmaaier voor voldoende kracht. Wanneer je ze beide aansluit heb je in plaats van 18, 36 Volt. Dit maakt de motor een stuk krachtiger.

Boven de accu zit een sleutelgat, hierin moet je de bijgeleverde contactsleutel stoppen, zonder deze sleutel zal de grasmaaier niet starten.

Einhell Power X-Change-accusysteem

De grasmaaier is voorzien van accu’s die onder het Power X-Change platform vallen. Deze accu’s kunnen worden gebruikt in alle Einhell Power X-Change tuinmachines uit deze productlijn. Ook zijn ze te gebruiken in meer dan 200 andere tools. Van grasmaaier tot kettingzaag en van bladblazer tot verticuteermachine.

Sinds 1 januari 2023 is Einhell een samenwerking aangegaan als partner van het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team en zal hun ondersteunen in de top van de autosport als “Official Tool Expert”. Dit zegt genoeg over hoe ver Einhell er voor staat met de ontwikkeling van hun gereedschappen.

Inklapbare duwbeugel

De duwbeugel is gemaakt van aluminium wat bijdraagt aan het lage gewicht van de grasmaaier. En is makkelijk inklapbaar, waardoor je de grasmaaier ruimtebesparend kan opbergen. Dit is vooral handig wanneer je maar een kleine berging hebt.

Veiligheidsfunctie

Een veiligheidsfunctie is niet voor niks in het leven geroepen. Deze functies zorgen er namelijk voor dat er minder ongelukken gebeuren. Ook deze grasmaaier is voorzien van zo’n functie. Namelijk in de vorm van een knop die je moet indrukken voordat je de hendel om de motor te starten indrukt. Wanneer de motor is opgestart kan je de drukknop loslaten.

Veiligheids functie grasmaaier
Drukknop
Veiligheids functie grasmaaier
Hendel om motor te starten

Voor- en nadelen

We hebben een goede indruk kunnen krijgen van de plus- en minpunten van de Einhell GE-CM 36. Deze punten hebben wij voor jou hieronder op een rijtje gezet.

 • Voordelen
 • Laag gewicht
 • Nooit afhankelijk van een snoer
 • Goed voor het millieu
 • Verschillende maaihoogtes
 • Vulstandniveau indicator
 • Inklapbare aluminium duwboom
 • Veiligheids functie
 • Nadelen
 • Kan niet door heel hoog gras heen maaien

Hoe gebruik je de grasmaaier optimaal

Om de Einhell RASARRO elektrische grasmaaier optimaal te gebruiken, begin je met het controleren van het gazon om ervoor te zorgen dat er geen voorwerpen zoals stenen of takken liggen. Zorg er ook voor dat de accu’s van de grasmaaier voldoende zijn opgeladen voordat je begint. Dit voorkomt teleurstelling tijdens het maaien.

Pas de maaihoogte aan op basis van je voorkeur en het seizoen. Begin met een hogere instelling bij de eerste maaibeurt en verlaag geleidelijk de hoogte voor een korter resultaat. Voor de reguliere maaibeurt kun je de maaihoogte instellen op 35 tot 45mm, afhankelijk van hoe lang het gras is. Het is het beste om gras te maaien wanneer het droog is, omdat het maaien van nat gras de messen en maaitunnel kan doen verstoppen.

Om een gelijkmatig maairesultaat te bereiken, verander regelmatig van rijrinchting. Dit voorkomt ook dat er grasresten zich op dezelfde plekken ophopen.

Na elke maaibeurt is het aan te raden om de Einhell grasmaaier schoon te maken. Verwijder grasresten uit de maaitunnel en opvangbak en controleer of er geen vuil tussen de messen blokkeert.

Veiligheid is altijd belangrijk. Zorg ervoor dat je geschikte beschermende kleding draagt, zoals handschoenen en veiligheidsschoenen, tijdens het maaien. Lees de veiligheidsvoorschriften in de handleiding en volg de juiste procedures.

Door deze tips te volgen, kun je de Einhell RASARRO 36/36 grasmaaier optimaal gebruiken en genieten van een goed onderhouden gazon.

Einhell elektrische grasmaaier onderhouden

Het onderhouden van de Einhell RASARRO 36/36 grasmaaier is een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat de maaier goed blijft werken en een lange levensduur heeft. Wij raden aan om één keer per jaar onderhoud uit te voeren, bijvoorbeeld na de laatste maaibeurt in het najaar. Hier zijn enkele belangrijke onderhoudsstappen die je kunt uitvoeren:

 • Slijpen van het mes: Om een goed maairesultaat te behouden, is het belangrijk om de messen van de grasmaaier eens per jaar te slijpen. Controleer de messen op slijtage en scherpte. Als ze bot of beschadigd zijn, slijp ze dan volgens de instructies in de handleiding of laat dit doen door een professional. Als je het niet vertrouwd kun je altijd nog een nieuw mes kopen. Dit type grasmaaier heeft één enkel mes.
 • Algemene inspectie: Voer een algemene inspectie uit. Controleer de wielen, handgrepen en andere bewegende delen van de grasmaaier op slijtage, losse onderdelen of schade. Indien nodig, repareer of vervang de onderdelen om de goede werking van de grasmaaier te waarborgen.
 • Reinigen: Tijdens het onderhoud kun je de kans pakken om de grasmaaier grondig te reinigen. Zet de grasmaaier op een werkbank of tafel zodat je op hoogte kunt werken. Reinig alle oppervlakken met een vochtige doek en eventueel met wat mild reinigingsmiddel. Schenk vooral aandacht aan de maaibak rondom het mes.

Lees altijd voordat je begint de specifieke onderhoudsinstructies en aanbevelingen in de handleiding van de Einhell RASARRO 36/36 grasmaaier door. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de grasmaaier in optimale staat blijft en lang meegaat.

Bekijk ook onze video over het gebruik van de Einhell GE-CM 36/36!

Onze ervaring

Nadat wij de accugrasmaaier meerdere keren uitvoerig gebruikt hebben kunnen we er een goed oordeel over geven.

De simpliciteit van de maaier komt overal in terug. Zo ook in de inklapbare duwbeugel die in meerdere standen is in te stellen. Hierdoor maakt het niet uit of je 160cm en 195cm lang bent, je kunt altijd in een fijne positie grasmaaien. De duwbeugel is voorzien van een veiligheids functie. Dit houdt in dat je een knop moet indrukken samen met de hendel om de elektromotor te starten. Naar onze mening is dit een pluspunt omdat het zorgt voor een stukje extra veiligheid. Je wilt tenslotte niet dat er tijdens het grasmaaien ongelukken gebeuren.

Wat wij ook een handige functie vinden die je niet vaak ziet is de vulstandniveau indicator op de opvangbak. Deze wordt omhoog geblazen wanneer de bak vol zit ter indicatie. Dit voorkomt dat de opvangbak te vol raakt en de maaitunnel verstopt komt te zitten. De opvangbak capaciteit bedraagt 45 Liter. Dit is voldoende groot voor kleine tot middelgrote gazons.

De elektromotor die wordt aangedreven door twee 3.0 Ah accu’s is krachtig, maar niet krachtig genoeg om door hoog gras heen te kunnen maaien. Met hoog gras bedoelen wij 15 cm en hoger. Dit is ook niet vreemd, aangezien een grasmaaier op accu altijd minder sterk zal zijn dan een variant met een benzine motor.

De maaibreedte bedraagt 36 cm, wat voor gemiddelde gazons breed genoeg is.

Al met al een goede elektrische grasmaaier waarmee je gemakkelijk je gazon kan maaien met als resultaat een mooie strakke grasmat. Naar onze mening is hij door de test gekomen met een 7,5.

Tijdens het maaien
Resultaat na het maaien

Conclusie

Einhell heeft goed hun best gedaan, en een goede accugrasmaaier op de markt gezet die aantrekkelijk geprijsd is. De grasmaaier is krachtig en heeft een lange accuduur. Persoonlijk vind ik het een goede grasmaaier die op de meeste gazons toe te passen is. Wil jij ook aan de slag met deze Einhell RASARRO grasmaaier? Bekijk hem dan hier onder.

Wij zijn benieuwd of jij de Einhell GE-CM 36 gaat aanschaffen. Heb je iets aan deze review gehad of heb je nog vragen? Laat het dan hieronder in de reacties weten.

Plaats een reactie