Zelf een steigerhouten tuintafel maken?

Ben je op zoek naar een manier om zelf een steigerhouten tuintafel te maken? De beste manier om dat te doen is door gebruik te maken van de bouwtekeningen van Fred. Hiermee maak je binnen no-time jouw eigen steigerhouten tuintafel in elkaar. Wil je liever aan de slag zonder bouwtekeningen? Dan lees je in dit blogbericht ook een kort stappenplan. Toch is het zeker aan te raden om een goede bouwtekening te gebruiken. Dat maakt het uitvoeren van je project een stuk makkelijker. In dit blogbericht lees je er meer over.

Wat heb je nodig om een steigerhouten tuintafel te maken?

Om te kunnen beginnen heb je natuurlijk gereedschap en steigerhout nodig.  Steigerhout is te kopen in de bouwmarkt bij jou in de buurt. Ook kun je tegenwoordig gemakkelijk je gereedschap, hout en andere benodigdheden op het internet bestellen en thuis laten bezorgen via bijvoorbeeld Bol.com.

Maar met alleen hout en gereedschap kom je er niet. Een bouwtekening is ook een belangrijk onderdeel voor het bouwen van een goede tuintafel. Met Freds bouwtekeningen maak jij snel en gemakkelijk een sterke, stoere, steigerhouten tuintafel waar jij met de hele familie aan kan genieten.

Veel bouwtekeningen zijn voor niet-bouwvakkers een raadsel om te lezen. Al die cijfers, centimeters en plaatjes, op een gegeven moment begint het allemaal te draaien in jouw hoofd. En als iemand het raadsel heeft ontcijferd, heeft een ander wel een andere mening waardoor er ruzie ontstaat. Dat allemaal terwijl een bouwtekening juist moet helpen bij het monteren van kastjes, stoelen en ook tuintafels. Maar wat nou als er een bouwtekening is die voor iedereen te begrijpen is? Die is er nu ook. Namelijk Freds bouwtekeningen.

Freds bouwtekeningen

Zelf een tuinbank maken
Fred Schouten

Fred Schouten is een timmerman en doe-het-zelver in hart en nieren. Zijn passie is het makkelijker en sneller maken van doe-het-zelf projecten. Want het is nou eenmaal leuker om zelf projecten te doen in plaats van het product kopen en thuis laten bezorgen.

Daarnaast worden mensen steeds handiger en gaan steeds meer mensen zelf hun meubels monteren. Dan is het handig als je een bouwtekening hebt die je begrijpt. Dat zorgt er voor dat het niet alleen leuk blijft, maar dat je ook binnen een korte tijd al kan genieten van jouw meesterwerk.

Zijn bouwtekeningen zijn duidelijk, compleet en hebben het doel om jou te helpen, in tegenstelling tot anderen online en offline bouwtekeningen. Maar dat niet alleen.

Want met veel bouwtekeningen heb je dure machines en gereedschap nodig die je na dat project nooit meer gaat gebruiken. Dat is bij Fred niet het geval. Zijn bouwtekeningen zijn echt voor de hobby klusser die graag een eigen meubelstuk of project maakt maar niet veel geld of tijd wil of kan uitgeven aan 1 project.

10.000 bouwtekeningen downloaden?

Wil je graag direct goed aan de slag? Dan is het goed om te weten dat je toegang kunt krijgen tot meer dan 10.000 bouwtekeningen. Deze bouwtekeningen zorgen ervoor dat je precies weet wat je allemaal nodig hebt en hoe je jouw steigerhouten meubelen op de meest simpele manier maakt.

Je bent op zoek naar een manier om een eigen steigerhouten tuintafel te maken. Dan is het ook goed om te weten dat je in het bouwtekeningen pakket een bouwtekening kunt vinden voor het maken van je eigen steigerhouten tuintafel.

Als je eenmaal je eerste project succesvol hebt afgerond, is de kans groot dat je daarna meerdere projecten tot een goed einde wil brengen. Door direct het bouwtekeningen pakket van Fred te downloaden hoef je ook voor je volgende projecten niet meer op zoek naar een goede bouwtekening.

Zie hieronder 3 verschillende voorbeelden van tafels die te maken zijn met de handige bouwtekeningen van Fred

Tuintafel
Tuintafel
Tuintafel

Een steigerhouten tuintafel maken?

Of je nou graag een kleine of grote tuintafel wil, beiden zijn niet moeilijk te maken. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is het kopen van een bouwtekening. Hier staat namelijk precies beschreven wat je allemaal nodig hebt en hoe je het project het beste tot een succes kunt maken.

Als je eenmaal de bouwtekening hebt aangeschaft is het belangrijk om te kijken naar de materialenlijst die je erbij geleverd krijgt. Hier staat een duidelijk overzicht op welk gereedschap je nodig hebt en hoeveel hout je nodig zal hebben voor deze klus.

Zodra je alle materialen en gereedschap in huis hebt begint het leukste, namelijk het bouwen. Pak de bouwtekening erbij die jij nodig hebt en meet alle planken op. Dat is snel en makkelijk gedaan.

Als alles is afgetekend wordt het tijd om de veiligheidsbril en gehoorbeschermers op te zetten. We gaan zagen. Als je alle planken eerst zaagt hoef je niet steeds heen en weer om weer een plank te zagen. Dat scheelt tijd.

Na het zagen ga je beginnen met het vorm geven aan jouw project. Volg de bouwtekening goed om de poten, onderstel en het tafelblad mooi in elkaar te zetten. Ook dat zal geen moeilijke klus zijn met zulke duidelijke bouwtekeningen.

Vergeet niet om af en toe te checken of je alles wel waterpas hebt gemonteerd. Zodra je alles hebt nagemeten kun je de poten aan het onderstel en tafelblad monteren.

En daar is hij dan. Jouw eigen gemaakte, steigerhouten tuintafel waar je heel trots op kan zijn! Dat wordt genieten.

Steigerbuizen gebruiken?

In plaats van houten poten gebruiken, is het ook mogelijk om gebruik te maken van steigerbuizen.  Dat zorgt voor een industriĆ«le look die helemaal in de mode is tegenwoordig. En daarnaast is hij ook nog extra stevig. Zo zijn de bouwtekeningen ook nog flexibel naar jouw smaak en wensen. Dat is pas waar voor je geld. En wist jij dat je een steigerhouten tuintafel ook kan bewerken met beits? Zo geef jij jouw tafel de kleur en afwerken die jij wenst. Heb jij liever een Greywash afwerking? Geen probleem. Of toch liever een blanke beits? Ook dat kan. Maak de tafel geheel naar jouw smaak en bewerk hem zodat hij mooi blijft voor een hele lange tijd.

Hoe maak je een steigerhouten tuintafel in 5 stappen?

Ga je liever zonder bouwtekening aan de slag? Ook dat is mogelijk. Volg simpel en snel onderstaand stappenplan om jouw eigen steigerhouten tafel te maken. Als je zonder goede bouwtekening aan de slag wilt gaan, moet je van tevoren al wel weten hoe je het ongeveer wilt gaan doen.

Stap 1: Materiaal en gereedschap in huis halen

Voordat je kunt beginnen aan je project is het natuurlijk belangrijk om alle materialen en gereedschappen in huis te halen. De kans is groot dat je al heel wat materialen in huis hebt, maar zo niet, dan is het verstandig het voordat je gaat beginnen al te halen.

Stap 2: Hout op maat zagen

Als je eenmaal alle materialen in huis hebt gehaald, kan het project echt beginnen. Allereerst is het een goed idee om al het steigerhout dat je gaat gebruiken alvast op maat te zagen. Als je zelf niet zo goed kunt zagen, is het ook handig om te weten dat je hier veelal bij een bouwmarkt voor terecht kunt. Zij hebben vaak een zaagmachine. Ga je toch zelf aan de slag? Bekijk dan hier de beste zaag voor steigerhout.

Stap 3: houten delen voor het tafelblad aan elkaar bevestigen

Zonder een goede bouwtekening, is het belangrijk dat je zelf al heel goed weet hoe alle delen hout aan elkaar moeten om tot een mooie steigerhouten tafel te komen. Daarom raden we altijd aan om een bouwtekening te gebruiken.

Stap 4: Poten monteren

Als je eenmaal het tafelblad hebt afgewerkt, is het tijd om de poten van de tafel te bevestigen. Zorg ervoor dat je de poten van de tafel goed vastdraait, zodat de tafel niet wankel staat.

Stap 5: Hout afwerken

Een van de belangrijkste dingen waaraan je moet denken is het afwerken van het hout. Vooral als je van plan bent om de tafel buiten te laten staan, het hele jaar door. Door het hout netjes af te werken met beits of lak, weet je zeker dat je tafel ook buiten lang mee gaat.

Als laatste is het natuurlijk ook leuk om je tafel te voorzien van een mooie kleur. Het is daarbij een goed idee om de kleur van je tafel, goed te matchen bij de rest van je tuinmeubels.

Toch een bouwtekening downloaden?

Freds bouwtekeningen

Je weet nu ongeveer hoe je een tuintafel van steigerhout maakt. Toch is het een goed idee om wel gebruik te maken van een bouwtekening. Hiermee wordt het maken van een steigerhouten tuintafel een stuk makkelijker.

Een van de grote voordelen van Freds bouwtekeningen is dat alle instructies in de bouwtekeningen voor iedereen te begrijpen zijn. Het maakt daarbij niet uit of je een absolute beginner bent of al een volwaardig doe-het-zelver. Met de bouwtekeningen van Fred kan iedereen zelf tuinmeubels maken. Wil je direct toegang tot de meer dan 10.000 bouwtekeningen van Fred? Dan raad ik je zeker aan eens naar zijn pagina te gaan. Hier lees je alle belangrijke informatie over zijn bouwtekeningen pakket.

Plaats een reactie