Tuinslanghaspel: De 17 beste van 2024

In dit artikel gaan we onderzoeken wat de beste tuinslanghaspels van 2024 zijn. Je leest onder andere waar je op moet letten bij de aanschaf van een tuinslanghaspel en hoe je deze op kunt hangen.

We geven je ook wat algemene tips mee die je kunt gebruiken wanneer je een tuinslanghaspel hebt aangeschaft. Zo kun jij voor jezelf kiezen welk model het beste bij jou past en zo leer je gelijk hoe je deze moet gebruiken.

De beste tuinslanghaspels van 2024

Bij alle reviews die wij doen letten we op meerdere belangrijke punten. Dingen zoals de kwaliteit, prijs, ervaringen van gebruikers en de voor- en nadelen van het product.

Door naar deze punten te kijken hopen wij jou te helpen met een goede keuze te maken. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die naast het product staat.

Hieronder vind je een overzicht van de beste kruiwagens van 2024, oplopend van de laagste naar de hoogste prijs.

Heb je deze tuinslanghaspels allemaal bekeken en zit er niks tussen? Geen probleem, bol.com heeft meer dan 95 verschillende modellen in hun assortiment!

Onze top 3 tuinslanghaspels

Hopelijk heb je na het zien van bovenstaande producten al een keuze kunnen maken. Als dat nog niet het geval is, kun je hieronder onze top 3 bekijken. Deze hebben wij samengesteld op basis van reviews en ervaringen van gebruikers.

Doordat we naar al deze punten kijken kun jij kiezen voor het product dat het beste bij jou past. Op deze manier krijg je geen spijt van je aankoop.

#1 Aanbieding tuinslanghaspel – CoolHome – Wandslangenbox 20 meter

De CoolHome wandslangenbox heeft een groot gebruiksgemak, en is voor iedere tuin inzetbaar. Door de unieke pull & lock technologie kan de slang, met een lengte van 20 meter + 2 meter, op elke gewenste lengte worden vastgezet zodat je zorgeloos de planten of het gazon kunt sproeien. De wandslangenbox heeft een ruime bewegingsvrijheid van 180°, hiermee voorkom je het knikken van de slang wat zo vervelend is.

Middels een korte ruk aan de slang zal de slang automatisch netjes op worden gerold in de slangenbox. Dankzij de oprolbegeleider komt de slang nooit meer in de knoop en is de slang meteen weer gereed voor gebruik.

Montage & Opbergen
De wandslangenbox wordt compleet geleverd met schroeven, pluggen en de muurbeugel. Na montage van de muurbeugel is de slangenbox gemakkelijk erop en eraf te halen bij bijvoorbeeld vorst en vrieskou.

Momenteel is deze tuinslanghaspel van CoolHome scherp geprijsd. Je krijgt een goede kwaliteit haspel voor een aantrekkelijke prijs.

Voor- en nadelen van de CoolHome tuinslangslanghaspel

 • Voordelen
 • Gebruiksvriendelijk
 • 9 Verschillende spuitstanden
 • 20 meter lange slang
 • Oprolbegeleider die zorgt dat de slang nooit in de knoop komt
 • Makkelijk afneembaar bij vorst
 • Mooi design
 • Nadelen
 • Geen nadelen bekend

#2 Gardena tuinslanghaspel – GARDENA – Wandslangenbox Slanghouder – RollUp M/L – 25 Meter

Ongetwijfeld de populairste en meest aangekochte tuinslanghaspel van dit moment. De Gardena RollUp M/L met 25 meter slanglengte. Dit model heeft alles in huis, gebruiksgemak, design en een oprol systeem waardoor de slang niet in de knoop komt. Vóór gebruik trekt je de slang uit tot de gewenste lengte. Zodra je stopt, grijpen de extra korte vergrendelingspunten vast en zetten ze de tuinslang vast op de gewenste lengte.

Dit model wordt standaard geleverd met een muurbeugel zodat je hem makkelijk op de muur kunt bevestigen. De muurbeugel kan 180° draaien, wat je veel bewegingsvrijheid geeft tijdens het sproeien van de tuin. De slang hoeft niet te worden gebogen of gedraaid als je hem wilt oprollen: lichtjes trekken aan het uiteinde van de slang is voldoende om de vergrendeling los te maken.

Voor- en nadelen van de Gardena wandslangenbox RollUp M/L

 • Voordelen
 • Moeiteloze bediening
 • Mooi disign
 • Compact model
 • Altijd direct klaar voor gebruik
 • UV en vorstbestendig
 • Van hoge kwaliteit
 • Nadelen
 • Enigste nadeel dat klanten geven is dat de prijs aan de hoge kant is

#3 Lange tuinslanghaspel – GARDENA Slangenwagen CleverRoll L 45 meter

Als je een ruime tuin hebt kan het heel verveld zijn wanneer je tuinslang te kort is. Met de Gardena CleverRoll L – 45 meter slangenwagen zul je hier nooit geen last meer van hebben.

De slangenwagen is robuust gebouwd, en mede hierdoor ook wat aan de zware kant. Wel biedt dit een mooie compacte oplossing voor het opbergen van die zeer lange tuinslangen die je hebt. Voor ruimtebesparende opslag kunnen de standaard en handgreep worden ingeklapt en de transporthendel worden ingeschoven.

Doordat er gebruik is gemaakt van slanggeleiding wordt de tuinslang altijd gelijkmatig en zonder knopen opgerold. De hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat deze slanghaspel zeer slijtvast en onderhoudsvrij is. De stevige metalen trolley is robuust en heeft een hoog draagvermogen en stabiliteit. De CleverRoll L Easy Metal Set slanghaspel is de ideale veelzijdige oplossing voor grote tuinen en is gemakkelijk te manoeuvreren.

Voor- en nadelen van de Gardena CleverRoll L 45 meter

 • Voordelen
 • Zeer lange slang van 45 meter
 • Nooit geen problemen meer dat de slang te kort is.
 • 5 jaar garantie
 • Nadelen
 • Is aan de zware kant door zijn lange lengte
 • Duur in aanschaf

Waar moet je op letten bij het kopen van een tuinslanghaspel?

Wanneer je een tuinslanghaspel gaat aanschaffen zijn er een paar belangrijke zaken waar je op moet letten. Deze punten hebben wij allemaal voor je uitgezocht en hieronder kort voor je benoemd.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van product onderzoek is het erg belangrijk om te kijken naar de ervaringen van andere mensen. Controleer ook of de reviews van klanten wel naar waarheid zijn geschreven voordat je het product besteld.

Prijs

De prijzen van tuinslanghaspels beginnen vanaf €42,99 en lopen op tot € 189, voor het duurste model. De aanschafprijs is sterk afhankelijk van wat voor model je kiest. Als je een groot budget hebt kun je kiezen voor een wat duurder model. Maar verwacht je de tuinslanghaspel niet al te vaak te gaan gebruiken kun je beter kiezen voor een budget-model.

Populaire merken tuinslanghaspels

Wanneer je opzoek gaat naar een tuinslanghaspel kom je al snel uit bij twee bepaalde merken. De aanbieder met de meeste tuinslanghaspels is ongetwijfeld Gardena. Ze hebben veel modellen in het assortiment met ook nog eens veel verschillende lengtes. De recensies van gebruikers zijn overwegend positief. Dit geeft ook wel aan dat Gardena tuinslanghaspels van zeer goede kwaliteit zijn.

Hozelock probeert de concurrentie aan te gaan met hun brede assortiment aan tuinslanghaspels en wandslangboxen. Dat lukt aardig, aangezien ze meer dan 10 verschillende succesvolle modellen op de markt hebben gebracht. Ook de recensies over dit merk klinken positief. Ten opzichte van zijn concurrent Gardena zijn deze tuinslanghaspels iets schappelijker geprijsd. Maar neem ook gerust een kijkje bij de andere merken uit onze top 17.

De montage van een slangenhaspel

Nadat je een keuze hebt gemaakt zal de tuinslanghaspel nog opgehangen moeten worden. Wij leggen hieronder in het kort uit hoe je dit kunt doen.

Hoe bevestig je een tuinslanghaspel?

Als eerste is het belangrijk dat je de juiste positie gaat bepalen voor jouw tuinslanghaspel. Deze zal in de buurt moeten hangen van een buitenkraan. Over het algemeen moet deze niet verder dan 1,5 m van de buitenkraan geplaatst worden.

Karcher wandslanghaspel

De tuinslanghaspel kan gemakkelijk bevestigd worden door een muurbeugel te gebruiken. Deze wordt vaak standaard bijgeleverd. Positioneer de muurbeugel en teken af waar je moet gaan boren. Als je dit gedaan hebt kun je de gaten boren en hierin pluggen bevestigen. Schroef daarna de muurbeugel vast met geschikte sterke schroeven. Afhankelijk van het model kun je de haspel op de muurbeugel klikken of schuiven, lees dit goed in de beschrijving.

Hoe bevestig je een wandslangenbox?

Voor een wandslangenbox geldt eigenlijk hetzelfde als voor de tuinslanghaspel. Doe dit eventueel met twee personen. Dat scheelt een hoop tilwerk, en voorkomt dat de muurbeugel scheef geplaatst wordt.

Wat zijn de voordelen van een tuinslanghaspel?

De voordelen van een tuinslanghaspel op een rijtje:

 • Een tuinslanghaspel zorgt ervoor dat je geen losse tuinslang meer in de tuin hebt, die ook nog eens steeds in de knoop raakt.
 • Het opberggemak van een tuinslanghaspel is zeer groot. Het opbergen in de schuur is verleden tijd doordat de haspel zichtzelf makkelijk zonder in de knoop te komen oprolt. Dit scheelt je een hoop ruimte.
 • Er is geen struikelgevaar meer wanneer de tuinslang niet in gebruik is.
 • Het gebruik van een tuinslanghaspel is erg efficiënt, hierdoor bewater je snel en gemakkelijk de tuin zonder de slang weer handmatig op te moeten winden.
 • De levensduur van de tuinslang in een haspel is veel langer dan de normale tuinslang. Dit komt doordat de haspel de tuinslang beschermt tegen UV licht, en omdat de tuinslang niet overreden kan worden wanneer deze opgeborgen is.

Over het algemeen is een tuinslanghaspel een praktisch en nuttig hulpmiddel dat het besproeien van de tuin gemakkelijker kan maken.

Welke soorten tuinslanghaspels bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten tuinslanghaspels, zo heb je tuinslanghaspels die je aan de muur kunt bevestigen en haspels die op een kar staan. Alle verkrijgbare varianten behandelen wij hieronder.

Tuinslanghaspel voor aan de muur

De meest bekende tuinslanghaspel is het model dat wordt geleverd met een muurbeugel. Deze kun je gemakkelijk tegen de muur aan schroeven, het voordeel hiervan is dat de haspel altijd zonder veel moeite te gebruiken is.

Tuinslanghaspel met wieltjes

Tuinslanghaspel op kar

Als je geen buitenkraan hebt, is er een model beschikbaar dat gemakkelijk verrijdbaar is. Dit is een gewone tuinslanghaspel alleen dan voorzien van twee wieltjes aan de achterkant. Dit model wordt ook wel ‘slangenwagen’ genoemd.

Tuinslanghaspel op kar

Voor als mensen een grote tuin hebben bestaat er de tuinslanghaspel op kar, ook wel slangenwagen. Deze modellen hebben vaak de mogelijkheid om er een stuk langere tuinslang op te monteren dan een normaal model. De lengte van de slang op een slangenwagen kan oplopen tot wel 140 meter.

Tuinslanghaspel met of zonder slang

Als laatste zijn er veel tuinslanghaspels die zonder slang geleverd worden. Dit is iets waarop je goed moet letten bij de aankoop. De prijs kan verleidelijk laag zijn, maar dan zit er waarschijnlijk geen tuinslang bij, en krijg je alleen een losse haspel thuisgestuurd.

Waar kan je tuinslanghaspel plaatsen?

Veelal wordt er voor gekozen om de tuinslanghaspel dichtbij een buitenkraan op te hangen. Als je geen buitenkraan in de buurt hebt dien je als nog een tuinslang te monteren tussen de tuinslanghaspel en de buitenkraan voordat je deze kunt gebruiken.

Het is daarom belangrijk dat je bedenkt waar je hem wilt gaan plaatsten voordat je er een besteld. Dit voorkomt een hoop frustratie en ergernis.

De beste plek om een tuinslanghaspel te plaatsen is dus kort op een buitenkraan.

Ben je opzoek naar ander gereedschap voor in de tuin? Bekijk dan ook eens: Beste elektrische onkruidborstel of Beste snoeischaar

Plaats een reactie