Op zoek naar een rechthoekige, kunststoffen plantenbak? Probeer deze eens!

Tijdens de zomer lekker in de tuin zitten relaxen is natuurlijk hartstikke leuk. Nog leuker is het als je tuin er mooi uitziet. Denk maar eens aan allerlei planten in je tuin. Waar moet je die planten laten? Je kan ze in de grond stoppen, maar het is ook leuk om ze in een plantenbak te stoppen. Een goede plantenbak is dan natuurlijk het prettigste om te hebben. In dit artikel ga je meer lezen over verschillende rechthoekige, kunststoffen plantenbakken die ideaal zijn om te kopen voor in je tuin. Lees dus snel verder en wie weet staat één van deze plantenbakken binnenkort in jouw tuin!

Elho Vivo Plantenbak Mat – 90 cm – zwart

Elho vivo plantenbak

Deze mooie plantenbak is zowel binnen als buiten te gebruiken. Dankzij de wieltjes kan je de plantenbak makkelijk verplaatsen en zal de uitstraling van je tuin je nooit gaan vervelen. De plantenbak geeft een mooi, luxe effect aan je tuin of kamer. De afmeting van de plantenbak is 39 X 88 X 41 centimeter. Hierdoor heeft de plantenbak een inhoud van maar liefst 90 duizend milliliter. De plantenbak beschikt ook over een afwateringsgat. Met deze plantenbak kies je ook voor een duurzame optie. De bak bestaat namelijk voor minstens 50 procent uit gerecyclede materialen. De Elho Vivo Plantenbak is een goede keuze.

Bloempot Bloembak Ratolla PW 39x15x14cm ANTRACIET Prosperplast

Bloembak

Met afmetingen van 39 X 15 X 14 centimeter heeft deze mooie plantenbak een inhoud van zes liter. Het mooie aan deze bak is hij dat hij zeer licht is qua gewicht. Bovendien is hij vormvast, kras- en stootvast, kleurrecht en winterhard. De bak is zowel binnen als buiten te gebruiken, het is maar net je waar hem nodig hebt. De bak is geproduceerd met de beste grondstoffen en volgens de meest geavanceerde productie- technologieën. Hierdoor ben je verzekerd van een plantenbak van goede kwaliteit als je voor deze bak kiest. Je kan je tuin of kamer een leuke uitstraling geven met deze mooie plantenbak.

Stefanplast Klimplantenbak – donkerbruin – 100 x 43 x 142 cm

Klimplatenbak

Met deze supermooie plantenbak kan je meteen sfeer creëren in je tuin of op je balkon. Je hebt een inhoud van 80 liter tot je beschikking met deze plantenbak. Dit is meer dan genoeg ruimte voor de nodige bloemen en planten. De plantenbak is gemaakt van onverwoestbaar kunststof. De bak is daardoor ook volledig onderhoudsvrij. Je krijgt de plantenbak in losse onderdelen geleverd, maar je hebt de bak in een mum van tijd in elkaar gezet. Je kan niet alleen in de bak bloemen of planten stoppen, maar op het rek erachter kan je nog klimplanten laten groeien, zoals de blauweregen. Een mooie, bloemrijke omgeving is dus snel gecreëerd met deze supermooie plantenbak.

Erba Plantenbak – Relax 40x18x18 – Antraciet

Plantenbak

Een andere erg mooie rechthoekige, kunststof plantenbak is de Erba Plantenbak. Deze bak heeft afmetingen van 40 X 18 X 18 centimeter. Je hebt dus meer dan genoeg ruimte om planten te plaatsen, want je hebt een flinke inhoud tot je beschikking. De plantenbak beschikt over een zogenaamde binnenpot. Het mooie aan deze binnenpot is dat je deze uit de bak kan halen, mocht je deze niet willen gebruiken. In de plantenbak zit ook een rooster bevestigd. Het is mogelijk om een watermeter te gebruiken bij deze plantenbak, maar die moet je dan wel nog los erbij kopen. De bak is in meerdere kleuren verkrijgbaar en past daardoor in iedere tuin wel thuis om te zorgen voor een mooiere uitstraling.

Kunststof balkon plantenpotten / bloempotten antraciet 29 cm – Tuin en balkon decoratie plantenpot / bloempot

Balkon plantpot

Deze mooie plantenbak met een inhoud van 9 liter geeft je de mogelijkheid om je tuin een leukere uitstraling te geven. De plantenbak is gemaakt van kunststof. De bak is bovendien kras- en stootvast, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat de plantenbak schade zal oplopen. Het mooie aan de plantenbak is dat je deze zowel binnen als buiten gebruiken kunt. Afhankelijk van waar je de bak het liefste hebt staan kan je deze dan plaatsen. Er zitten geen gaten in de plantenbak voor afwatering, dus dat is wel een dingetje om rekening mee te houden. De bak heeft een leuk uiterlijk en zal in combinatie met de bloemen of planten die je erin plaatst zeker zorgen voor een leuke uitstraling, zowel binnen als buiten.

LECHUZA Plantenbak Balconera Color 50 ALL-IN-ONE wit 15670

Plantenbak

Niet iedereen heeft een tuin. Heb je wel een balkon ter beschikking? Dan kun je daar een leuke sfeer creëren, bijvoorbeeld met behulp van wat planten of bloemen. Als je van mening bent dat er wat groen ontbreekt op je balkon dan kan je dat probleem oplossen door deze supermooie plantenbak te kopen. Deze bak zal er namelijk voor zorgen dat je het nodige groen kunt plaatsen op je balkon. De plantenbak is gemaakt van hoogwaardig kunststof, wat wil zeggen dat de kwaliteit van deze plantenbak zeer goed is. Bovendien is de bak dusdanig ontworpen dat je deze eenvoudig en veilig aan een balustrade kunt bevestigen. Dat is nog niet alles wat deze plantenbak je te bieden heeft, want er is nog veel meer. In deze plantenbak zit namelijk een erg mooie binnenbak. Er zit ook een grondbewateringssysteem in dat gedurende twaalf weken automatisch zorgt voor al je planten die je in de bak plaatst. De planten zullen dan precies genoeg water en voedingsstoffen krijgen om te overleven. Hierdoor krijgen ze de optimale mogelijkheid om te groeien. Je krijgt dus niet alleen een leukere uitstraling op je balkon door deze plantenbak, maar er zal ook nog eens gezorgd worden voor je planten zonder dat je dat zelf hoeft te doen. Idealer dan dat ga je het niet kunnen vinden.

Waar op letten bij het kopen van een plantenbak?

Een plantenbak kost vaak niet heel veel geld. Toch is het zonde van je geld als je steeds weer een nieuwe plantenbak moet kopen, omdat de bak het begeeft of snel verkleurd. Dit kan bijvoorbeeld komen door schade aan de bak. Het is ook niet leuk als je steeds allerlei beschadigingen aan je plantenbak krijgt. Daarom zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten voordat je een plantenbak gaat kopen. De meest belangrijke dingen staan hieronder voor je op een rijtje.

Materiaal

Allereerst zal je na moeten denken over het materiaal van de plantenbak. Niet iedere plantenbak is namelijk van hetzelfde materiaal gemaakt. Ieder materiaal vergt ook weer een andere omgang. Een houten plantenbak moet je op een andere manier onderhouden dan een kunststof plantenbak. Let er ook goed op of de plantenbak makkelijk beschadigd kan raken of dat de plantenbak krasbestendig is. Dit kan namelijk een hoop ongemakken voorkomen. Je kan van tevoren ook bedenken welk materiaal je zelf het mooiste vindt. Hierbij kan je ook bekijken wat er het beste past bij de rest van je tuin of inrichting. Als je veel gebruik maakt van hout dan staat het beter als je ook voor een houten plantenbak kiest in plaats van bijvoorbeeld een kunststoffen plantenbak.

Formaat

Het formaat van de plantenbak is om meerdere redenen een punt om rekening mee te houden. Allereerst zul je natuurlijk moeten weten hoeveel ruimte je ter beschikking hebt om de plantenbak te plaatsen. Als de ruimte beperkt is zul je dus ook voor een wat kleinere plantenbak moeten kiezen. Je kan natuurlijk wel een grote plantenbak kiezen als je genoeg ruimte hebt om de bak te plaatsen. De andere reden waarom je rekening zult moeten houden met het formaat is omdat je je planten erin kwijt zult moeten. Als je veel planten hebt is het natuurlijk verstandig om een grote plantenbak te kopen, mits je alle planten in één bak wilt plaatsen natuurlijk.

Kleur

De kleur van de bak is ook belangrijk en is hoogstwaarschijnlijk ook iets waar je sowieso al rekening mee houdt. Je zit er namelijk niet op te wachten dat de plantenbak niet past bij de rest van je tuin of inrichting. Dit is ook erg zonde. Eventueel zou je de kleur van de plantenbak ook kunnen kiezen op basis van de planten of bloemen die je in de plantenbak wilt plaatsen.

Overige functies

Sommige plantenbakken kunnen meer dan alleen een plaats bieden voor al je planten die je kwijt wilt. Sommige plantenbakken hebben bijvoorbeeld een bewateringssysteem dat je planten voor jou gaat onderhouden. Makkelijk toch?

Prijs

Tot slot is er nog de prijs. Eigenlijk is dit ook een punt waar je eigenlijk al meteen rekening mee zult houden. Dit komt omdat je voor jezelf een bepaald bedrag in gedachten zult hebben wat je maximaal uit wilt geven aan een plantenbak. Bovendien heeft niet iedereen evenveel geld te besteden. Wat je wilt betalen voor een plantenbak is dus deels afhankelijk van wat je betalen wilt voor zo’n plantenbak en deels van hoeveel geld je kunt missen voor de aankoop van een plantenbak. Het is ook niet per se zo dat een duurdere plantenbak altijd beter is dan een goedkopere.

Plaats een reactie