Review: Makita ELM4120 grasmaaier

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een grasmaaier van het merk Makita omdat je op onze review terecht bent gekomen. In onze Makita ELM4120 review bespreken we de belangrijkste voor- en nadelen aan de hand van onze eigen ervaring met de grasmaaier. We hebben de grasmaaier aangekocht en een tijdje uitvoerig getest en gebruikt. Hierna hebben wij de sterke en zwakke punten kunnen achterhalen en voor jou op een rijtje kunnen zetten.

In deze review ga ik dieper in op de specificaties van de Makita grasmaaier en zal uitleggen hoe je hem kunt gebruiken. Ik heb zelf ook wat foto’s gemaakt van de grasmaaier zodat je een goed beeld krijgt van hoe hij er in het echt uit ziet. We laten niks voor je achter zodat jij zelf de beslissing kunt nemen of dit de grasmaaier is waar jij naar op zoek bent.

Specificaties van de Makita ELM4120

Maaidek

Het maaidek is ten opzichte van het vorige model geoptimaliseerd, de luchtstroom van het maaidek is nu een stuk beter gevormd waardoor het gras niet meer vastloopt in de tunnel. De opvangbak geeft door de indicator duidelijk aan of de bak vol is.

Opvangbak

De inhoud van de opvangbak is 45 liter. Dit is groot genoeg om niet constant de bak te hoeven legen. Makita heeft de opvangbak doorontwikkeld en er een indicator op geplaatst die aangeeft of de bak vol zit. Het is ook mogelijk om zonder opvangbak te maaien, de grasuitworp zal dan recht naar achteren zijn. Het gras zal hierbij tegen je benen aan komen, en geeft dus voor de meeste mensen ook niet de voorkeur. Alhoewel sommige mensen dit toch fijn vinden omdat het gemulchte gras als voedingsstof dient voor het gras.

Maaihoogte verstelling

Maaihoogte

Makita is een merk dat zich richt op professioneel gebruik. Dat zien we ook terug in deze grasmaaier. Geen lastig of onhandig systeem om de maaihoogte te bepalen, maar een hendel aan de zijkant waarmee je dit in één keer even regelt. Vooral erg handig wanneer het gras erg hoog is en je niet in een keer door dat hele hoge gras wilt heen maaien. De maaihoogte is instelbaar tussen de 2,5 en 7,5 cm hoogte, in 7 verschillende standen. Dit kun je doen door de grote hendel op het maaidek te bedienen.

Vermogen

De motor waarvan gebruik is gemaakt is een 1600 W sterke elektromotor. Dit is een versterkte versie ten opzichte van het oude type Makita ELM4120. Het voordeel van een elektromotor is dat je niet na een aantal keer maaien weer benzine bij hoeft te vullen. Je hebt wel altijd een verlengsnoer nodig om te kunnen grasmaaien, wat sommige mensen als een nadeel zien. Door zijn sterke motor kun je gazons tot 600 m² maaien. Als je een gazon hebt dat groter is kun je beter kiezen voor een grasmaaier met een bredere maaibreedte.

Voor- en nadelen

Nadat we de Makita ELM4120 uitvoerig hebben getest weten we de voor- en nadelen van deze grasmaaier. Hier onder hebben we ze voor jou op een rijtje gezet.

  • Voordelen
  • Geoptimaliseerd maaidek
  • In 8 hoogtes verstelbaar
  • Inklapbare duwbeugel
  • Volle opvangbak indicator
  • Nadelen
  • Je hebt altijd een verlengsnoer nodig

Conclusie

Nu we aan het einde gekomen zijn van deze review willen we jou laten weten hoe wij denken over de Makita ELM4120. Als je op zoek bent naar een kwalitatieve maar toch betaalbare grasmaaier is dit de juiste keus. Wij zelf hebben er nog geen moment spijt van gehad. Licht, krachtig en de verstelbare maaihoogte is een perfecte bonus.

Plaats een reactie