Kippengids review – Bouw makkelijk je eigen kippenhok

Ben je van plan om kippen te gaan houden of om een kippenhok te gaan maken? Dan is de kippengids wat voor jou! In de kippengids worden alle do’s en dont’s uitgelegd voor het houden van kippen. Ook is de kippengids voorzien van vele bouwtekeningen voor het maken van een kippenhok. In deze review over de kippengids, lees je mijn mening en ervaringen met het handboek.

Wie is Fred Schouten?

Zelf een tuinbank maken
Fred Schouten

Fred schouten is de uitgever van het handboek de kippengids. Fred is vooral bekend van zijn product ‘Freds bouwtekeningen’. De kippengids is uitgegeven door het bedrijf TAPO. Dit is hetzelfde bedrijf dat ook Freds bouwtekeningen aanbiedt onder de naam Fred Schouten.

Wij hebben gegoogeld op de naam Fred Schouten. Het klopt dat het bedrijf TAPO de naam Fred Schouten gebruikt. Dit bedrijf zit gevestigd op Lijndenstraat 24h in Amsterdam. Dit is te vinden op Drimble.

Fred Schouten lijkt een fictief personage te zijn en niet echt te bestaan. Gelukkig doet dat geen afbreuk aan het product. Er is voor de rest ook niks negatiefs te vinden over Fred Schouten.

Wat krijg je

Nadat ik de kippengids heb aangeschaft heb ik het handboek, ook wel e-book genoemd gedownload. Het e-book kun je na betaling downloaden in een pdf-vorm. Het product bestaat uit 145 pagina’s.

Hieronder zie je een overzicht van de inhoud van het handboek:

Inhoud kippengids

In het eerste gedeelte van het boek wordt er informatie gegeven over eventuele vergunningen, kippenrassen, voeding en ziektes.

Na de algemene informatie zijn er meerdere bouwtekeningen om zelf je eigen kippenhok te maken. Er is keus uit allerlei verschillende soorten en maten kippenhokken. Alle bouwtekeningen zijn gemaakt in de Nederlandse taal en makkelijk te lezen. Ook is er een materiaallijst toegevoegd aan elke bouwtekening, zodat je precies weet welke bouwmaterialen je nodig hebt.

Zie hieronder een voorbeeld van een bouwtekening voor een middelmaat kippenhok:

Kippenhok bouwtekening

Zoals je kunt zien zijn de bouwtekeningen erg eenvoudig en overzichtelijk.

Een goede tip is het uitprinten van de bouwtekening, zodat je deze er bij kunt houden tijdens het bouwen en aantekeningen op kunt maken.

Inhoud kippengids handboek

Wat zit er allemaal in het hadboek ‘De Kippengids’? Hier onder leggen we het tot in detail aan je uit.

Vergunning nodig voor kippenhok en kippenren?

Voor de meeste kippenhokken is geen vergunning nodig. Het hangt namelijk af van de afmetingen van het hok. De maximale hoogte van de kippenren mag 2 meter hoog zijn. In het hoofdstuk vergunning nodig voor kippenhok en kippenren lees je meer hierover.

Voeding

Er wordt ook duidelijk aandacht besteed aan het onderwerp voeding in het e-book. In het hoofdstuk voeding voor kippen wordt er verder ingegaan op legkorrels, legmeel, graan, groenten, gras en het drinkwater.

Kippenrassen

In het hoofdstuk kippenrassen wordt meer uitleg gegeven over de soorten kippenrassen zoals de legkippen, vleeskippen en sierkippen. Het zal je verbazen hoeveel kippenrassen er zijn en, dat ze zoveel verschillende eigenschappen kunnen hebben.

Ziekte

In dit hoofdstuk lees je meer over veelvoorkomende ziektes en hoe je ze met wat makkelijke voorzorgsmaatregelen kunt voorkomen.

Voederbakken

Ook zijn er een aantal bouwtekeningen aanwezig om een voederbak te maken. Dit is leuk om te doen en bespaard ook nog een geld.

Lijst van alle soorten kippen

Weet je nog niet wat voor soort kippen je wilt? Dan kan de kippengids je misschien helpen aan de hand van een handige lijst met alle soorten kippen de er zijn.

De prijs

De prijs van de kippengids is €17,- dat vinden wij erg meevallen voor het 145 pagina’s tellende handboek.

Je kunt er ook voor kiezen om Freds bouwtekeningen aan te schaffen. Met €47,- is dit wat duurder maar hierbij krijg je ook de bouwtekeningen van de kippenhokken. Wat je dan wel mist zijn de do’s en dont’s voor het aanschaffen en houden van kippen en alle bijbehorende tips. De keuze is aan jou.

Kippengids ervaringen van gebruikers

Inmiddels zijn er al meer dan 4.500+ mensen die de kippengids hebben aangeschaft.

Omdat er al zoveel e-books verkocht zijn, hebben wij vele recensies doorgelezen om een goed beeld te krijgen van wat andere mensen van de kippengids vinden.

Wij hebben geen negatieve of slechte recensies kunnen vinden, of dit toeval is weten wij ook niet. Maar de recensies die er wel zijn, geven een positief beeld van de kippengids.

Hieronder een aantal recensies:

recensies kippengids

Conclusie

Ben je van plan om zelf een kippenhok te gaan bouwen? Dan vinden wij dit een zeer geschikt handboek. Of wil je meer weten over kippen voordat je kippen aanschaft? Ook dan is het erg interessant om het handboek aan te schaffen. Er wordt veel uitleg gegeven over vergunningen, ziektes, voeding en uiteraard de bouwtekeningen. Ik hoop dat je met deze review van de kippengids een duidelijk beeld hebt gekregen van wat het handboek precies inhoud.

Ben je overtuigd en wil je de kippengids aanschaffen? Klik dan op de knop hieronder.

Plaats een reactie