Handstrooier: De 10 beste van 2024!

In dit artikel gaan we opzoek naar wat de beste handstrooiers van 2024 zijn. Je leest onder andere waar je op moet letten bij de aanschaf van een handstrooier en hoe je deze gebruikt en schoonmaakt.

We geven je ook wat algemene tips mee die je kunt gebruiken wanneer je uiteindelijk een handstrooier hebt aangeschaft en gaat gebruiken. Zo kun jij voor jezelf kiezen welk model het beste bij jou past en zo weet je gelijk hoe je deze moet gebruiken.

Beste handstrooier van 2024!

Bij alle reviews die wij doen letten we op meerdere belangrijke punten. Dingen zoals de kwaliteit, prijs, ervaringen van gebruikers en de voor- en nadelen van het product.

Door naar deze punten te kijken hopen wij jou te helpen met een goede keuze te maken. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die naast het product staat.

Hieronder vind je een overzicht van de beste handstrooiers van 2024, oplopend van de aller beste van dit moment.

Onze top 3 handstrooiers

Hopelijk heb je na het zien van bovenstaande handstrooiers al een keuze kunnen maken. Als dat nog niet het geval is, kun je hieronder onze eigen top 3 bekijken. Deze hebben wij samengesteld op basis van reviews en ervaringen van gebruikers. Doordat we naar al deze punten kijken kun jij kiezen voor het type dat het beste bij jou gebruik past. Op deze manier krijg je geen spijt van je aankoop.

#1 Wolf-garten WE-B handstrooier

Als je opzoek bent naar de beste handstrooier die er momenteel te verkrijgen is hoef je niet meer verder te zoeken. Deze Handstrooier van Wolf-Garten doet precies waar hij voor gemaakt is. Het inzaaien van een nieuw grasveld is zeer gemakkelijk met behulp van dit stuk tuingereedschap.

De WE-B is niet alleen te gebruiken om gras mee te zaaien, maar ook om andere zaden, gazonmest of zand mee te strooien. De handstrooier wordt aangedreven door een kleine batterij waardoor je moeiteloos kunt strooien. De strooibreedte is handmatig instelbaar tot maximaal 2,5 meter.

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • Strooit zeer nauwkeurig en gelijkmatig
 • Kost weinig moeite doordat er gebruikt gemaakt wordt van een batterij
 • Is eenvoudig te gebruiken
 • Goede kwaliteit
 • Nadelen
 • Batterij dient vervangen te worden wanneer deze leeg is

#2 Gardena handstrooier M

Op plek nummer twee staat de Gardena handstrooier maat M. Ook met dit model strooi je eenvoudig graszaad of gazonmest. De strooier is gemaakt van hoogwaardig kunststof en daardoor zeer degelijk. De handstrooier is door Gardena zo ontwikkelt dat deze lekker in de hand ligt, ook wanneer hij vol met graszaad zit.

Dit model werkt door middel van een handmatige zwengel en dus niet automatisch zoals de Wolf-Garten. De dosering is gemakkelijk instelbaar via een knop op het handvat. In het midden van de voorraadbak zit een strooischijf welke zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van het materiaal zonder dat deze verstopt komt te zitten.

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • Groot maximaal bereik van 4m
 • 25 jaar garantie
 • Multifunctioneel inzetbaar
 • Model is onbreekbaar
 • Nadelen
 • Geen nadelen bekend

#3 Moowy handstrooier

Als laatste in de top drie staat de Moowy handstrooier. Dit model is iets goedkoper dan voorgaande handstrooiers. Door de strooischijf verspreid het graszaad of gazonmest zicht egaal over het gazon.

De maximale vulcapaciteit is 3 liter, wat ruim voldoende is voor kleine- tot middelgrote gazons. Er is een verlengde onderarmsteun aangebracht voor extra draagcomfort.

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • Laag gewicht
 • Maximaal 3L vulcapaciteit
 • Extra onderarm steun
 • Aantrekkelijke prijs
 • Nadelen
 • Geen nadelen bekend

Wat is een handstrooier?

Een handstrooier is een handig tuingereedschap voor gazoneigenaren dat is ontworpen om gelijkmatig meststoffen zoals, graszaad en gazonmest over je gazon te verspreiden. Het is veelal een handmatig bediend gereedschap dat ervoor zorgt dat het te strooien materiaal gelijkmatig wordt verdeeld.

De handstrooier bestaat uit een voorraadbakje waarin bijvoorbeeld graszaad zit, en een strooischijf onderin. Deze schijf heeft veelal verstelbare openingen waarmee je de hoeveelheid die wordt verspreid kunt regelen. Door gelijkmatig aan de handstrooier te draaien terwijl je over het gazon loopt, worden de meststoffen of zaden zeer gelijkmatig verspreid. Hiermee voorkom je dat er teveel product op één plek terecht komt.

Waarom een handstrooier kopen?

Gardena Handstrooier

Een handstrooier biedt veel voordelen ten opzichte van strooien met de hand. Als eerste, zoals net besproken geven handstrooiers een gelijkmatige verspreiding van meststoffen en zaden, waardoor problemen zoals overbemesting of onderbemesting voorkomen worden. Deze gelijkmatige verspreiding geeft als resultaat een gelijke groei van het gras en voorkomt ongewenste vlekken op je gazon, wat weer bijdraagt aan een mooi en gezond gazon.

Daarnaast is het gebruik van een handstrooier kostenbesparend. Doordat je precies de juiste hoeveelheid meststoffen en zaden aanbrengt, minimaliseer je verspilling en verminder je onnodige uitgaven aan extra product.

Vooral voor mensen met kleinere gazons is een handstrooier een goede uitkomst. Ze zijn makkelijk draagbaar en je kunt er snel kleine oppervlakken mee zaaien. Als je een groot gazon (100m2+) hebt kun je overwegen om te kijken naar een strooiwagen. De kosten hiervan zijn iets hoger maar kunnen je wel veel moeite en tijd besparen.

Handstrooier kopen? Hou hier rekening mee

Wanneer je een handstrooier gaat aanschaffen zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten. Deze aandachtspunten hebben wij allemaal voor je uitgezocht en hieronder benoemd.

Ervaringen van andere mensen

Bij het vergelijken van verschillende modellen is het altijd belangrijk om te kijken naar de ervaringen van andere mensen. Deze mensen hebben tenslotte het product al in huis en waarschijnlijk al meerdere keren gebruikt. Hieronder zie je twee reviews van tevreden gebruikers.

Review handstrooier WolfGarten
Review handstrooier WolfGarten

Prijzen van handstrooiers

De prijzen van handstrooier beginnen ongeveer vanaf €16,99 en lopen op tot €39,95, voor het duurste model. De aanschafprijs is sterk afhankelijk van wat voor model je kiest. Als je een groot budget hebt kun je kiezen voor een wat duurder model. Maar heb je een klein gazon en ga je de handstrooier niet al te vaak gebruiken kun je ook kiezen voor een budget-model.

Wat is het verschil tussen een handstrooier en een strooiwagen?

De naam zegt het al. Een handstrooier bedien je met de hand, vaak met een hendel aan de zijkant. Daarentegen bedien je een strooiwagen door deze voort te duwen. Over het algemeen zijn strooiwagens een stukje duurder dan handstrooiers.

Veelgestelde vragen over handstrooiers

Hoe gebruik ik een handstrooier?

Het gebruik van een handstrooier is eenvoudig. Vul de strooier met het materiaal, stel de opening in op basis van de aanbeveling op de productverpakking en loop gelijkmatig over je gazon terwijl je de strooier gebruikt. Zorg ervoor dat je niet te snel of te langzaam loopt om een goede verspreiding van het materiaal te krijgen. Dit is even aanvoelen wat de juiste loopsnelheid is.

Kan ik een handstrooier gebruiken voor zowel meststoffen als zaden?

Ja dat kan, handstrooiers zijn veelzijdig inzetbaar en kunnen zowel meststoffen als zaden gelijkmatig verdelen. Zorg ervoor dat je de strooier goed schoonmaakt na gebruik, vooral bij het omschakelen tussen verschillende materialen.

Hoe onderhoud ik mijn handstrooier?

Echt onderhoud heeft een handstrooier niet nodig. Wat wel belangrijk is om na het gebruik de handstrooier goed te reinigen om verstopping en vastgekoekt materiaal te voorkomen. Je kunt deze het beste schoonmaken met een sopje met wat afwasmiddel. Maak de handstrooier weer goed droog als je klaar bent met schoonmaken.

Conclusie

Een handstrooier is een handig hulpmiddel voor het zaaien en bemesten van het gazon. De gelijkmatige verspreiding van meststoffen en zaden maakt handstrooiers een handig tuingereedschap voor gazon eigenaren. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en werken kostenbesparend doordat je nooit teveel materiaal strooit. Heb je wat gehad aan dit artikel of heb je nog vragen of opmerkingen? Laat deze dan hieronder achter in de reacties.

Plaats een reactie