Grasmaaier benzine: De 13 beste van 2024

In dit artikel gaan we onderzoeken wat de beste benzine grasmaaiers van 2024 zijn. Je leest onder andere waar je op moet letten bij de aanschaf van een grasmaaier op benzine en hoe je deze schoonmaakt en onderhoud.

We geven je ook wat algemene tips mee die je kunt gebruiken wanneer je een grasmaaier hebt aangeschaft. Zo kun jij voor jezelf kiezen welke model het beste bij jou past en zo weet je gelijk hoe je deze moet gebruiken.

Beste benzine grasmaaiers van 2024!

Bij alle reviews die wij doen letten we op meerdere belangrijke punten. Dingen zoals de kwaliteit, prijs, ervaringen van gebruikers en de voor- en nadelen van het product.

Door naar deze punten te kijken hopen wij jou te helpen met een goede keuze te maken. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die naast het product staat.

Hieronder vind je een overzicht van de beste grasmaaiers met benzine motor van dit moment, oplopend van de laagste naar de hoogste prijs.

Heb je deze grasmaaiers allemaal bekeken en zit er niks tussen? Geen probleem, bol.com heeft meer dan 40 verschillende benzine grasmaaiers in hun assortiment!

Onze top 3 grasmaaiers op benzine

We hopen dat je na het zien van bovenstaande producten al een keuze kunnen maken. Als dat nog niet het geval is, kun je hieronder onze eigen top 3 bekijken. Deze hebben wij samengesteld op basis van reviews en ervaringen van gebruikers.

Doordat we naar deze punten kijken kun jij kiezen voor het product dat het beste bij jou past. Op deze manier krijg je geen spijt van je aankoop.

#1 Beste keuze van dit moment – WOLF-Garten A 4600

Wat ons betreft de aller beste keuze voor een grasmaaier op benzine. De Wolf-Garten A 4600 A is een duwgrasmaaier met een maaibreedte van 46 centimeter. Deze grasmaaier is inzetbaar voor zowat elk type gazon. Groot of klein, dit model kan het allemaal makkelijk aan.

De benzinemotor heeft een vermogen van 2100 Watt, hiermee maai je gemakkelijk door het gras heen en krijg je een mooie strakke grasmat ervoor terug. Het totale gewicht van deze maaier is 32 kg.

Wolf-Garten is een populair merk onder de tuigereedschappen. Veel mensen kennen het bekende logo met een gele wolvenkop op de rode achtergrond wel. Wat het merk zo populair maakt is de kwaliteit materialen en het complete aanbod gereedschappen dat ze aanbieden.

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • 2 jaar garantie
 • Sterke motor
 • Geen stekker/snoer
 • Betrouwbaar merk
 • Nadelen
 • Er moet af en toe benzine bijgevuld worden

#2 Beste benzine grasmaaier voor groot gazon – ACG53 COMFORT+

Wil je graag met comfort grasmaaien? Dan kun je kiezen voor de ACG53 comfort+ grasmaaier met een benzinemotor. De motor is een sterke B&S 775iS motor met elektrische start, die bekend staat om zijn prestaties. Het fijne aan deze motor is dat je hem niet hoeft aan te trekken, je start hem gemakkelijk met een elektrische start, 1 druk op de knop en maaien maar.

De grasmaaier is zelfrijdend, wat je een hoop kracht en moeite bespaard tijdens het grasmaaien. Daarom is deze grasmaaier op benzine ideaal voor als je wat slechter te been bent, of een zeer groot gazon hebt.

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • 2 jaar garantie
 • Zeer sterke motor
 • Mulching functie
 • Grote opvangbak
 • Zelfrijdend
 • Nadelen
 • Geen nadelen bekend

#3 Goedkope grasmaaier met benzinemotor – Hyundai grasmaaier 79 cc benzine

Het gazon maaien gaat zeer eenvoudig met deze Hyundai grasmaaier met benzinemotor. De prijs is erg aantrekkelijk, waardoor veel mensen met een relatief klein gazon kiezen voor deze grasmaaier. Ondanks dat geeft Hyundai zelf aan dat je gazons tot zo’n 600m2 ermee kun maaien. De maaibreedte is maximaal 40cm. Ondanks de imponerende snijkracht is het energieverbruik van de motor zeer laag en het geluid minimaal. Dit zorgt voor lage verbruikskosten en weinig overlast voor milieu en omwonenden.

Er zit een OPC veiligheidssysteem op de grasmaaier. Dit systeem zorgt ervoor dat wanneer je de veiligheidshendel loslaat de motor uitvalt. Dit voorkomt ongelukken en garandeert de veiligheid. Met een gewicht van maar 20 kg is deze benzine aangedreven maaier een lichtgewicht in zijn klasse.

De maaihoogtes zijn in zes verschillende standen instelbaar, van 25mm tot 75mm. Zo kun je zelf bepalen hoeveel gras je er vanaf maait. De behuizing van de maaier is gemaakt van duurzaam roestvrijstaal. Dit zorgt er voor dat de machine niet gaat roesten en lang mee gaat.

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • 2 jaar garantie
 • Lage prijs
 • 6 instelbare maaihoogtes
 • Weegt máár 20 kg
 • Goed veiligheidssysteem
 • Roestvrijstalen maaidek
 • Milieuvriendelijk en voordelig in het gebruik
 • Nadelen
 • Geen nadelen bekend

Voordelen en nadelen van een grasmaaier met benzinemotor

Een grasmaaier met benzinemotor heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van zijn concurrenten die elektrisch aangedreven zijn.

Benzinemotoren zijn sterke motoren die zorgen voor veel vermogen. Waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het maaien van grote gazons en tuinen of het maaien van dikker en hoger gras. Een ander belangrijk voordeel is dat je nooit afhankelijk bent van het verlengsnoer. Dit snoer moet ook nog eens ergens in het stopcontact, wat ervoor kan zorgen dat je een mega lang verlengsnoer nodig hebt, die ook nog eens vaak in de knoop raakt.

Bij een elektrische grasmaaier moet je vaak wachten tot de accu is opgeladen voordat je kunt beginnen met maaien. Het komt mijzelf ook nog wel eens voor dat ik vergeet de accu van te voren aan de oplader te leggen. Bij een grasmaaier met benzinemotor kun je direct beginnen met maaien zodra de brandstoftank gevuld is.

De duurzaamheid van een grasmaaier met benzinemotor is over het algemeen beter doordat ze een langere levensduur dan elektrische of handmatige grasmaaiers hebben. Ook zijn ze vaak beter bestand tegen intensief gebruik en extreme weersomstandigheden.

Benzine grasmaaier kopen? Hier moet je op letten

Wanneer je een grasmaaier met benzinemotor gaat aanschaffen zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten. Deze punten hebben wij allemaal voor je uitgezocht en hieronder benoemd.

Maaihoogte-instelling

Maaihoogte instellen
Maaihoogte instellen met hendel

Zoek naar een grasmaaier die gemakkelijk de hoogte van het gras kan aanpassen en die in staat is om af te stellen in de hoogte die je zelf wilt. Soms wil je een niet de dikke laag in één keer van de grasmat afmaaien, dan is een maaihoogte-instelling noodzakelijk.

Maaibreedte

De breedte van de maaier kan invloed hebben op de tijd die nodig is om het gras te maaien. Zorg er voor dat je kiest voor een maaier met de juiste breedte om jouw gazon efficiënt en effectief te maaien. Heb je een lastig gazon met veel bochten en lastig bereikbare plekken, dan is het verstandig om te kiezen voor een niet al te breed maaidek.

Capaciteit en brandstofverbruik

Hoe lang kan de grasmaaier zonder bij te vullen maaien? Wat is het brandstofverbruik? Het zijn allemaal belangrijke vragen om uit te zoeken om ervoor te zorgen dat je een efficiënte grasmaaier krijgt.

Ervaringen van andere mensen

Bij het vergelijken van verschillende modellen is het altijd belangrijk om te kijken naar de ervaringen van andere mensen. Deze mensen hebben tenslotte het product al in huis en waarschijnlijk al meerdere keren gebruikt.

Prijs

De prijzen van grasmaaiers beginnen vanaf €99 en lopen op tot €1699, voor het duurste model. De aanschafprijs is sterk afhankelijk van wat voor type je kiest. Als je een groot budget hebt kun je kiezen voor een wat duurder model. Maar verwacht je de grasmaaier niet intensief te gaan gebruiken kun je beter kiezen voor een budget-model.

Verschillende soorten grasmaaiers op benzine

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten grasmaaiers met benzinemotor zijn, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Hieronder vind je een aantal van de meest populaire opties:

 • Zelfrijdende grasmaaiers – Deze maaiers zijn uitgerust met een motor die het voorwiel of alle vier de wielen aandrijft, waardoor ze makkelijker te manoeuvreren zijn. Hierdoor kan je het gras maaien zonder al te veel fysieke inspanning.
 • Duwmaaiers – Dit type maaier is het traditionele handmaaiermodel en vereist handmatige aandrijving van de wielen, wat het een goede keuze maakt voor kleinere gazons.
 • Zitmaaiers – Deze maaiers hebben een stoel waarop de je kan zitten en worden vaak gebruikt op grote gazons of voor commercieel gebruik. Deze zijn duur in de aanschaf, maar dat is de investering absoluut waard als je een groot gazon hebt. Ze besparen je een hoop tijd en moeite.
 • Robotmaaiers – Deze zijn geautomatiseerd en hoeven niet handmatig bediend te worden. Ze hebben sensoren die het grasveld scannen en zelfstandig maaien. Hierbij kun je denken aan een robotgrasmaaier.

Bij het kiezen van de beste grasmaaier met benzinemotor voor jouw behoeften is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de grootte van je gazon, de vorm en hellingen van het terrein, en hoe vaak je het gras maait.

Hoe maak je een grasmaaier schoon?

Het is belangrijk om je grasmaaier regelmatig schoon te maken om de levensduur en prestaties te verbeteren. Om te beginnen moet je de grasmaaier uitschakelen en laten afkoelen voordat je begint met schoonmaken. Verwijder vervolgens alle grasresten en vuil van de behuizing van de grasmaaier met een borstel of hogedrukreiniger. Let erop dat je geen water in de motor of elektrische onderdelen spuit en dat als je een hogedrukreiniger gebruikt je niks kapot spuit. Haal daarna het mes van de grasmaaier af en maak het schoon met een borstel en water. Controleer het mes op beschadigingen en slijtage en vervang het indien nodig.

Hou onderhoud je een grasmaaier met benzinemotor?

Hyundai grasmaaier benzine

Naast het schoonmaken van de grasmaaier moet deze ook regelmatig onderhoud hebben. Wij adviseren om dit één keer per jaar grondig uit te voeren. Dit bevorderd de levensduur van de machine en voorkomt problemen tijdens het maaien.

Begin met het controleren van het luchtfilter van de grasmaaier. Reinig het luchtfilter door deze schoon te blazen met perslucht of schoon te maken met een sopje. Wordt het luchtfilter niet meer schoon? Dan is deze aan vervanging toe. Een vuil luchtfilter kan de prestaties van de grasmaaier negatief beïnvloeden.

Daarnaast moet je het oliepeil van de grasmaaier controleren en indien nodig bijvullen. Het is belangrijk om de olie minstens één keer in de twee jaar te vervangen. Controleer ook de bougie en vervang deze als de grasmaaier vaak slecht wilt starten. Inspecteer ook de bedrading en kabels van de grasmaaier, dit mag nergens tegenaan schuren om te voorkomen dat ze doorslijten.

Het is altijd aan te raden om de handleiding van de grasmaaier te raadplegen voor specifieke instructies en aanbevelingen voor het onderhoud van jouw grasmaaier. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je de levensduur van je grasmaaier verlengen en ervoor zorgen dat deze optimaal blijft presteren.

Welke benzine moet er in een grasmaaier met benzinemotor?

Vaak is het onduidelijk welke benzine er nu in jou grasmaaier moet. In elke grasmaaier met een bouwjaar na 2013 kan euro95 (E10) maar deze is niet zo lang houdbaar. Omdat grasmaaiers niet intensief worden gebruikt raden wij aan om euro98 (E5) benzine te gebruiken. Dit bevorderd de ontsteking van de motor, en geeft een schonere uitstoot.

Aspen benzine

Je kunt ook Aspen benzine gebruiken voor de grasmaaier. Dit is de allerbeste benzine die te krijgen is voor benzinemaaiers. Gewone benzine bevat schadelijke stoffen zoals benzeen en zwavel. Om blootstelling hieraan zoveel mogelijk te voorkomen kun je Aspen benzine gebruiken.

De alkylaatbenzine van Aspen bevat nauwelijks van deze schadelijke stoffen doordat deze op een aparte manier geraffineerd is. Een ander voordeel is dat de motor altijd start, wat met euro95 of euro98 benzine nog wel eens een probleem kan zijn. Ook is de uitstoot van deze brandstof bijna geurloos en beter voor mens en milieu.

Aspen 2 is speciaal gemaakt voor tweetakt benzinemotoren en Aspen 4 is gemaakt voor viertakt motoren.

Wil je zeker weten of de benzine wel ik jou grasmaaier kan? Raadpleeg dan de handleiding.

Plaats een reactie