Accu bosmaaier kopen? Dit zijn de 16 beste van 2024!

In dit artikel gaan we onderzoeken wat de beste bosmaaiers op accu van 2024 zijn. Je leest onder andere waar je op moet letten bij de aanschaf en hoe je een bosmaaier schoonmaakt en onderhoud.

We geven je ook wat algemene tips mee die je kunt gebruiken wanneer je er een hebt aangeschaft. Zo kun jij voor jezelf kiezen welk type bosmaaier op accu het beste bij jou past en zo weet je gelijk hoe je deze moet gebruiken.

Beste bosmaaiers op accu

Bij alle reviews die wij doen letten we op meerdere belangrijke punten. Dingen zoals de kwaliteit, prijs, ervaringen van gebruikers en de voor- en nadelen van het product.

Door naar deze punten te kijken hopen wij jou te helpen met een goede keuze te maken. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die naast het product staat.

Hieronder vind je een overzicht van de beste bosmaaiers op accu van 2024, oplopend van de laagste naar de hoogste prijs.

Onze top 3 bosmaaiers op accu

Hopelijk heb je na het zien van bovenstaande soorten bosmaaiers op accu al een keuze kunnen maken. Als dat nog niet het geval is, kun je hieronder onze top 3 bekijken. Deze hebben wij samengesteld op basis van reviews en ervaringen van gebruikers. Doordat we naar al deze punten kijken kun jij kiezen voor het soort dat het beste bij jou gazon past. Op deze manier krijg je geen spijt van je aankoop.

#1 Beste koop bosmaaier – Makita DUR368APT2 LXT

Absoluut de beste bosmaaier van dit moment, de Makita DUR368APT2 professionele accubosmaaier. Zeer krachtig vermogen door de koolborstelloze motor bovenop de maaikop. Voorzien van Automatic torque Drive Technology (ADT) voor kracht behoud, past de machine bij zware belasting automatisch zijn toerental aan.

Deze bosmaaier is zeer geschikt voor het maaien van graskanten, licht onkruid en fijner materiaal.
Geschikt voor meerdere draadkoppen en andere snijgarnituren. Omdat de machine tegen de klok in draait, is er geen specifieke draadkop nodig. Bij plotselinge reductie in toeren of bij aanraking van een object treedt Active Feedback sensing Technology (AFT) in werking en schakelt de machine uit.

Het enigste nadeel voor sommige mensen kan de aanschafprijs zijn. Deze is namelijk best hoog als je het vergelijkt met andere bosmaaiers. Dit is wel iets wat je terugziet in de kwaliteit en het gebruiksgemak. Voor als je hem weinig gaat gebruiken is dit model wat aan de dure kant.

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • Koolborstelloos
 • Wordt geleverd met 2 accu’s
 • AFT systeem
 • ADT systeem
 • Ligt lekken in de hand
 • Nadelen
 • Dure aanschafprijs

#2 Einhell Accu Bosmaaier – Grastrimmer GE-CT 18

De Einhell GE-CT 18 Li Solo Accu bosmaaier is een krachtige machine voor het onderhouden van je tuin. De machine wordt voornamelijk gebruikt voor het onderhouden van het gazon op de plekken waar je met een gebruikelijke grasmaaier niet kan komen. De machine maakt deel uit van de Power-X-Change productlijn van Einhell. De motor van deze accu grastrimmer zorgt voor een toerental tot 8.500 t/min, wat ruim voldoende is voor het maaien van hoog gras en klein onkruid.

De motorkop is verstelbaar onder een hoek van -90° tot +90° graden, waarbij je de keuze hebt uit vijf verschillende standen. Dit is handig als je de accu grastrimmer voor verticaal trimmen wil gebruiken. Om rug- en nekklachten te voorkomen is deze machine voorzien van een traploos instelbare telescopische geleidesteel. Zo kan je de lengte van de geleidesteel laten aansluiten bij je eigen lichaamslengte. Aan het uiteinde van de geleidesteel zit een softgrip handgreep, waarmee de machine comfortabel en stevig in de hand ligt. Daarbij absorbeert de softgrip handgreep een groot deel van de vrijgekomen trillingen. Dit maakt het trimmen van je gazon nog comfortabeler.

Standaard worden er twintig messen met de machine meegeleverd, zodat je lang vooruit kunt zonder nieuwe messen te hoeven aankopen. Aan de voorzijde van de machine zit een handige bloembeschermer om te voorkomen dat je bloemen en planten beschadigt tijdens het trimmen van het gazon.

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • Traploos instelbaar 2e handgreep
 • Motorkop -90° en +90° verstelbaar voor verticale oppervlakken
 • Motorkop kantelbaar in 5 standen
 • Bloem-/ plantenbeschermer
 • Opbergvak voor 20 messen geïntegreerd in tweede handgreep
 • Geleverd inclusief 20x messen
 • Softgrip handgreep
 • Nadelen
 • Geleverd exclusief Power-X-Change accu en lader

#3 BLACK+DECKER ST182320-QW Bosmaaier – 18V

Je kan met de ST182320-QW bosmaaier eenvoudig gras rond bomen en tuinmeubels trimmen. De krachtige 18V Lithium-ion batterij en 25cm maaibreedte maken de grastrimmer ideaal voor het trimmen van middelgrote tuinen. Deze trimmer werkt op een accu. Zorg dat de accu na gebruik steeds opgeladen wordt, zo staat hij altijd klaar voor de volgende trimbeurt.

BLACK+DECKER geeft twee jaar garantie op deze bosmaaier.

Wat zit er in de verpakking?

 • ST182320 Grastrimmer
 • Handleiding
 • Spoel en draad
 • Één 18V 2.0Ah accu
 • Lader

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • Automatische draadtoevoer systeem
 • 18V en 25cm snijbreedte is de perfecte combinatie voor het trimmen van middelgrote tuinen.
 • Graskantgeleider voor trimmen langs muren, planten en bloemperken zonder de machine of draad te beschadigen.
 • Geen schadelijke uitlaatgassen.
 • Trim ‘n’ Edge® – Schakel snel om tussen trimmen en graskanten knippen.
 • Nadelen
 • Geen nadelen bekend

Wat is een bosmaaier op accu?

Een bosmaaier op accu is een draagbare en krachtige maaier die wordt aangedreven door een oplaadbare batterij. Het is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om hoog gras, onkruid en andere planten op moeilijk bereikbare plaatsen te maaien, zoals langs randen, hekken, muren, bomen en andere obstakels.

In tegenstelling tot de ‘normale’ bosmaaiers die worden aangedreven door benzine of elektriciteit, biedt een bosmaaier op accu verschillende voordelen, zoals een lager geluidsniveau, minder trillingen en geen uitlaatgassen. Bovendien is een bosmaaier op accu lichter en gemakkelijker te manoeuvreren, waardoor het minder belastend is voor de gebruiker en het gemakkelijker is om het apparaat te gebruiken in kleinere tuinen of beperkte ruimtes.

Een bosmaaier op accu is beschikbaar in verschillende formaten, van kleine lichte modellen die ideaal zijn voor kleine tuinen, tot krachtigere modellen die geschikt zijn voor zwaardere taken zoals het maaien van hoog gras en taai onkruid in grote tuinen en openbare ruimtes.

Over het algemeen biedt een bosmaaier op accu dus verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bosmaaiers, zoals een lager geluidsniveau, minder trillingen en geen uitlaatgassen. Bovendien is het een handig en efficiënt hulpmiddel voor het onderhoud van tuinen en openbare ruimtes.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een goede bosmaaier op accu?

Gardena bosmaaier op accu

Een goede bosmaaier op accu moet aan een aantal eisen voldoen om goed en efficiënt te kunnen zijn. Allereerst is het belangrijk dat de machine krachtig genoeg is om dikker gras en onkruid te kunnen maaien. De beste bosmaaiers op accu hebben een krachtige motor die voldoende koppel kunnen leveren om zelfs het zwaarste gras aan te kunnen. Daarnaast moet de machine licht en wendbaar zijn om comfortabel te kunnen gebruiken. Dit maakt het gemakkelijker om de bosmaaier op accu te manoeuvreren, zelfs in krappe ruimtes.

Een andere belangrijke eigenschap van een goede bosmaaier op accu is een efficiënte motor en een lange levensduur van de batterij. Dit betekent dat de machine niet alleen krachtig moet zijn, maar ook dat deze zuinig moet zijn in het gebruik. Een goede bosmaaier op accu heeft een batterij die lang genoeg meegaat om een hele klus af te ronden, zonder tussentijds op te laden. Het is niet fijn als je net lekker aan het werkt bent en de accu leeg raakt.

Tot slot moet een goede bosmaaier op accu ergonomisch zijn ontworpen om de gebruiker zo min mogelijk te belasten. Dit betekent dat de machine goed in de hand moet liggen en dat de bedieningsknoppen gemakkelijk bereikbaar moeten zijn.

Wat zijn de voordelen van een bosmaaier op accu ten opzichte van een benzine- of elektrische bosmaaier?

Er zijn verschillende voordelen van een bosmaaier op accu ten opzichte van een benzine- of elektrische bosmaaier. Een van de grootste voordelen is dat een bosmaaier op accu milieuvriendelijker is. Dit komt doordat de machine geen uitlaatgassen produceert en dus minder belastend is voor het milieu. Bovendien produceert een bosmaaier op accu minder lawaai dan een benzine bosmaaier, waardoor het minder overlast veroorzaakt de buren.

Een ander voordeel van een bosmaaier op accu is dat deze lichter en wendbaarder is dan een benzine- of elektrische bosmaaier. Hierdoor is het eenvoudiger om de machine te manoeuvreren en is deze minder belastend voor de gebruiker. Ook is er geen brandstof nodig en is er geen snoer dat in de weg zit, waardoor de machine handiger is om te gebruiken in afgelegen gebieden of op plaatsen zonder stopcontact.

Welke merken bieden de beste bosmaaiers op accu aan?

Er zijn verschillende merken die goede bosmaaiers op accu aanbieden, elk met hun eigen sterke punten. STIHL is bijvoorbeeld een bekend merk dat een van de beste bosmaaiers op accu op de markt heeft gebracht. Hun machines hebben een lange levensduur.

Maar ook Makita heeft een serie bosmaaiers op accu die erg goed zijn. De prijzen van de Makita modellen zijn over het algemeen wel duurder dan de andere merken.

Bosch biedt meer dan 10 verschillende modellen aan. De prijzen van deze modellen variëren van €74,95 van een model dat zonder accu geleverd wordt tot €309 voor de Bosch AdvancedGrassCut 36V-33.

Accu bosmaaier kopen? Hier moet je op letten

Bij het kiezen van een bosmaaier op accu zijn er een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de kracht van de motor en de levensduur van de batterij. Hoe krachtiger de motor en hoe langer de batterij meegaat, des te beter de machine in staat is om dikker gras en onkruid te maaien.

Bosch bosmaaier op accu

Daarnaast is het gewicht en de ergonomie van de bosmaaier op accu belangrijk om in overweging te nemen. Een lichtere machine is gemakkelijker te manoeuvreren en minder belastend voor je rug. Bovendien moet de machine ergonomisch ontworpen zijn, met goed geplaatste bedieningsknoppen en handvatten, zodat de gebruiker de machine comfortabel en veilig kan bedienen.

Ervaringen van andere mensen

Bij het vergelijken van verschillende modellen is het altijd belangrijk om te kijken naar de ervaringen van andere mensen. Deze mensen hebben tenslotte het product al in huis en waarschijnlijk al meerdere keren gebruikt.

Prijs

Een ander belangrijk aspect om op te letten bij het kiezen van een bosmaaier op accu is de prijs. Het is belangrijk om een machine te kiezen die binnen je budget past, maar ook aan je behoeften en eisen voldoet. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de specificaties van de machine en de beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers te lezen voordat je tot aanschaf overgaat.

De prijzen beginnen vanaf €29 en lopen op tot €600, voor het duurste model. De aanschafprijs is sterk afhankelijk van wat voor model je kiest. Als je een groot budget hebt kun je kiezen voor een wat duurder model. Maar verwacht je de bosmaaier niet al te vaak te gaan gebruiken kun je misschien beter kiezen voor een budget-model.

Welke accessoires zijn handig om te hebben bij een bosmaaier op accu?

Er zijn verschillende accessoires die handig zijn om te gebruiken op een bosmaaier op accu, afhankelijk van de soort klussen die je ermee wilt gaan doen. Allereerst is het handig om een extra batterij te hebben, zodat je altijd een volle batterij bij de hand hebt en de klus zonder pauze kunt afronden. Daarnaast is een draagriem of schouderband handig om te hebben, vooral bij grotere klussen waarbij de bosmaaier op accu langere tijd gebruikt moet worden.

Een ander handig accessoire is een opvangzak of opvangbak, die gebruikt kan worden om het gemaaide gras en onkruid op te vangen en op te ruimen. Ook kan een trimmerkop met verschillende snijmessen handig zijn, afhankelijk van de soorten onkruid die gemaaid moeten worden. Verder zijn er ook diverse beschermingsmiddelen zoals een gezichtsscherm, gehoorbescherming en werkhandschoenen die kunnen zorgen voor extra veiligheid tijdens het gebruik van de bosmaaier. Het is belangrijk om te kijken naar de verschillende accessoires die beschikbaar zijn voor jou bosmaaier op accu en te overwegen welke accessoires het handigste zijn voor de klussen die je ermee wilt gaan uitvoeren.

Ben je opzoek naar ander gereedschap voor in de tuin? Bekijk dan ook eens onze andere blogs: Beste elektrische onkruidborstel of Beste snoeischaar

Plaats een reactie