Boomband kopen? Dit is de beste van 2024

In dit artikel gaan we onderzoeken wat de beste boomband van 2024 is. Je leest onder andere waar je op moet letten bij de aanschaf van boomband en hoe je deze kunt bevestigen.

We geven je ook wat algemene tips mee die je kunt gebruiken wanneer je boomband hebt aangeschaft. Zo kun jij voor jezelf kiezen welk soort je nodig hebt, en leer je ook nog eens hoe je het moet gebruiken.

Beste 8x boomband van 2024!

Bij alle reviews die wij doen letten we op meerdere belangrijke punten. Dingen zoals de kwaliteit, prijs, ervaringen van gebruikers en de voor- en nadelen van het product.

Door naar deze punten te kijken hopen wij jou te helpen een goede keuze te maken. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die naast het product staat.

Hieronder vind je een overzicht van de beste soorten boomband van 2024, oplopend van de laagste naar de hoogste prijs.

Onze Top 3 boomband

Hopelijk heb je na het zien van bovenstaande boombanden al een keuze kunnen maken. Als dat nog niet het geval is, kun je hieronder onze top 3 bekijken. Deze hebben wij samengesteld op basis van reviews en ervaringen van gebruikers. Doordat we naar al deze punten kijken kun jij kiezen voor het model dat het beste bij jou past. Op deze manier krijg je geen spijt van je aankoop.

#1 Boomband – Gordelband

Een van de beste manieren om een boom rechtop te kunnen zetten is met gordelband. Dit is de stevigste boomband die er te krijgen is. Een echte must als je een boom aanplant. Door de wind gaat de boom anders schuin staan en kunnen de wortels afbreken (met sterfte tot gevolg).

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • Zeer sterk
 • Goede kwaliteit
 • Gaat lang mee
 • Nadelen
 • Lastig te bevestigen

#2 Rubber/canvas boomband 

Deze rubberen boombanden worden geleverd als set van twee. Ze zijn gemaakt van rubber, waardoor de boom iets veerkracht heeft bij harde wind. De boomband kan vastgespijkerd worden aan de paal, zo blijft hij altijd op de juiste plek zitten. De afmetingen zijn als volgt: 60×3,8 cm.

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • Makkelijk te plaatsen
 • Is flexibel
 • Nadelen
 • Aan de dure kant

#3 Boombeugel – boomhouder

Met deze boombeugel (boomhouder) zijn jonge bomen sneller, sierlijker en meer kostenefficiënt aan te planten. De recyclebare boombeugel wordt op slechts één houten paal geplaatst en geeft de boom volledig rondom steun en bescherming. Dit werkt dus een stuk makkelijker dan een boomband die je vaak aan twee of drie palen vast maakt. Die ene paal kan overal rondom de jonge boom worden geplaatst. Wanneer de jonge boom na twee jaar voldoende wortels heeft aangemaakt, kunt u de boombeugel losmaken en opnieuw gebruiken. Dit laatste is een groot voordeel van dit type boomband. Maar helaas zit er ook een klein nadeel aan, het is nogal prijzig ten opzicht van boomband.

Eenvoudig te bevestigen

De boomhouder is makkelijk met de hand te buigen waardoor het monteren van de boomhouder een eenvoudige klus is. De twee beugels en vier schroeven worden standaard meegeleverd. De lengte van het staal (hoe ver de boompaal van de boom af staat) is 35 cm. De vernieuwde boomhouder is langer dan het vorige model waardoor bomen met een grotere kluit ook geplaatst kunnen worden.

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • Kan hergebruikt worden
 • Gemakkelijk te bevestigen
 • Stabiel
 • Hoge kwaliteit
 • Nadelen
 • Is duur

Wat is een boomband?

Een boomband is een materiaal dat je om de stam van de boom heen wikkelt om deze te ondersteunen en stabiliseren tegen de wind. Het wordt veelal gebruikt bij net aangeplante of jonge bomen om te voorkomen dat ze omwaaien.

Er zijn verschillende soorten boombanden te krijgen, die ook nog eens van verschillende materialen gemaakt kunnen zijn. De meest voorkomende materialen zijn kunststof, rubber of jute. Het materiaal zal sterk genoeg moeten zijn om de boom niet om te laten vallen.

De boomband dient regelmatig gecontroleerd te worden of deze niet te strak komt te zitten. Als de boom sterk genoeg is kan de boomband verwijderd worden. Over het algemeen heeft een jonge boom na ongeveer 2 jaar genoeg sterke wortels om zichzelf overeind te houden.

Boombandkopen? Hier moet je op letten

Wanneer je boomband gaat aanschaffen zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten. Deze punten hebben wij allemaal voor je uitgezocht en hieronder benoemd.

Ervaringen van andere mensen

Bij het vergelijken van verschillende modellen is het altijd belangrijk om te kijken naar de ervaringen van andere mensen. Deze mensen hebben tenslotte het product al in huis en waarschijnlijk al meerdere keren gebruikt.

Prijs

De prijzen van boombanden beginnen vanaf €7,49 en lopen op tot €75, voor het duurste model. De aanschafprijs is sterk afhankelijk van wat voor model je kiest. Als je een groot budget hebt kun je kiezen voor een wat duurder model. Heb je dit niet, dat kun je kiezen voor een goedkoper type, deze zal dan kwalitatief wat minder zijn en misschien minder lang meegaan.

Grootte/afmetingen

Afhankelijk van de grootte van de boom kun je de afmeting van de boomband bepalen. Het verschilt ook nog of je een rubber of kunststof model kiest. De rubberen modellen zijn vaak wat korter en niet geschikt voor lange afstanden te overbruggen. De Kunststof modellen lijken op een autogordel. Deze worden vaak geleverd in lengtes van 10 of zelfs 50 meter lang. Deze kun je gemakkelijk op maat knippen.

Hoe bevestig je een boomband?

Allereerst voordat je een boomband kunt bevestigen zal je één of twee palen moeten slaan naast de boom. De afstand tussen de boom en boompaal dient ongeveer 60 centimeter te zijn.

Wanneer de palen geslagen zijn kun je het begin van de boomband vastmaken aan de geslagen paal. Wikkel hierna de boomband rondom de boom totdat je weer uitkomt bij de geslagen paal. De boomband is nu ongeveer op lengte. Sla de boomband vast op de paal met de bijgeleverde spijkers. Nu is de boomband bevestigd en op de juiste maat. Snij het overige deel van de boomband af.

Heb je aan beide kanten van de boom een paal geslagen en wil je dus twee boombanden monteren? Dan moet je er voor zorgen dat de tweede boomband 5 centimeter lager komt te zitten dan de eerst geplaatste boomband.

Waarom een boomband kopen

Het gebruik van een boomband heeft meerdere voordelen. Deze hebben wij hieronder voor jou samengevat, inclusief de nadelen.

 • Voordelen van boomband
 • Boom zal niet meer omwaaien
 • Groei wordt bevorderd
 • Is herbruikbaar
 • Maakt de boom stabiel
 • Nadelen van boomband
 • Moet na een bepaalde tijd weer versteld worden

Nu je de voor- en nadelen weet kun je voor jezelf bepalen of je het waard vind om boomband aan te schaffen en te gebruiken bij de aanpoot van nieuwe bomen.

Welke soorten boombanden bestaan er

Er bestaan verschillende soorten boombanden die onder te verdelen zijn in boombinders, boomhouders en de gewone boombanden.

Boomband is vaak gemaakt van rubber, jute of gordelband. Deze laatste wordt het meeste gebruikt, daarnaast is deze soort boomband de meest voorkomende. Boombinders daarentegen zie je minder vaak gebruikt worden. Dit is eigenlijk alleen geschikt voor de hele jonge bomen die nog erg fragiel zijn. Boomhouders worden wel veel gebruikt. Dit zijn eigenlijk boombanden maar dan van ijzer. Deze krul je om de boom heen en zet je ook vast aan de paal.

Conclusie

Nu we aan het einde zijn gekomen van dit artikel hopen wij dat je de juiste keuze hebt kunnen maken voor een geschikte boomband. Als dit niet het geval is horen wij dat graag hieronder in de reacties.

Ben je van plan om boomband aan te gaan schaffen? Deze kun je hier bestellen.

Plaats een reactie