Tuinslang: Ontdek hier de 13 beste van 2024!

Het gazon of de planten water geven is een klusje dat regelmatig gedaan moeten worden. Dit klusje kan ook nog eens heel leuk zijn, omdat je vaak al snel resultaat van je werk ziet. Het kiezen van een nieuwe tuinslang is daarentegen niet zo gemakkelijk. Dit komt doordat er zoveel verschillende soorten en maten tuinslangen te verkrijgen zijn. In dit artikel lees je wat de 13 beste tuinslangen van dit moment zijn, en als laatste sluiten we af met wat tips waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwe tuinslang.

Beste tuinslang van 2024!

Bij alle reviews die wij doen letten we op meerdere belangrijke punten. Dingen zoals de kwaliteit, prijs, ervaringen van gebruikers en de voor- en nadelen van het product.

Door naar deze punten te kijken hopen wij jou te helpen met een goede keuze te maken. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die naast het product staat.

Hier onder vind je een overzicht van de beste tuinslangen van 2024, oplopend van de laagste naar de hoogte prijs.

Onze top 3 tuinslangen

Hopelijk heb je na het zien van bovenstaande tuinslangen al een keuze kunnen maken. Als dat nog niet het geval is, kun je hieronder onze top 3 bekijken

#1 Gardena Tuinslangbox 15 RollUp S – Beste prijs/kwaliteit

Als je opzoek bent naar een nieuwe tuinslang, die altijd gebruiksklaar is wanneer je deze nodig hebt, dan hoef je nu al niet meer verder te zoeken. Want deze tuinslang RollUp box van Gardena is een van de meest verkochte van dit moment.

Doordat Gardena gebruik heeft gemaakt van de RollUp box kun je gemakkelijk de tuinslang uittrekken met maximale bewegingsvrijheid. Het geheel is voorzien van een stevige stalen pen die je overal in de tuin kunt plaatsen zonder hem vast te hoeven boren aan de muur. De grondpen wordt met een montagestang in de grond geschroefd en is daarom extreem stabiel.

Voor gebruik hoef je alleen maar de 15 meter lange slang zo ver uit te rollen als nodig. Is de slang ver genoeg uitgerold? Dan kun je deze makkelijk vergrendelen met de ingebouwde vergrendelpunten. Het handige ontwerp zorgt ervoor dat de box 360 graden om zijn as kan draaien, en je op deze manier de gehele tuin in een handomdraai kunt bewateren.

Voor- en nadelen van de Gardena Tuinslangbox 15m

 • Voordelen
 • Lange lengte
 • Hoge kwaliteit
 • Handig oprolsysteem
 • Nadelen
 • Slang van box naar aansluiting is vrij kort

#2Vonroc flexibele tuinslang 10 tot 30 meter – Beste koop losse tuinslang

Deze flexibele tuinslang van Vonroc is zeer handig, want wanneer je deze op de kraan aansluit wordt hij 3x zo lang en heb je een bereik van wel 30 meter. Wanneer de waterdruk eraf is zal de slang weer inkrimpen en kun je deze makkelijk en compact opbergen door de meegeleverde kunststof houder. De houder is gemakkelijk aan de muur te bevestigen en de slang kan er zeer eenvoudig omheen worden gewikkeld.

Deze oprekbare tuinslang is zeer veelzijdig inzetbaar. Denk aan het besproeien van bloembedden, gazons en potplanten. Maar ook het reinigen van tuinmeubelen en grote oppervlakken zoals, het wassen van je auto is geen probleem. Het meegeleverde instelbare spuitstuk is aanpasbaar van een brede vernevelde straal tot een krachtige jet straal. Hierdoor is het spuitstuk goed te gebruiken voor veel verschillende klussen zoals, het besproeien van de tuin of het afspoelen van zeepresten van de auto.

Voor- en nadelen van de Vonroc flexibele tuinslang

 • Voordelen
 • Lengte tot 30m
 • Krimpt wanneer hij niet wordt gebruikt
 • Makkelijk in gebruik
 • Nadelen
 • Ziet er wat slordiger uit dan een wandbox

#3 GARDENA Comfort HighFlex tuinslang 13 mm (1/2″) 50 m

De Gardena comfort highflex tuinslang is 50 meter lang. Een langere tuinslang is niet te verkrijgen. Ideaal wanneer je een grote tuin hebt. Drukbestendig en vormvast door hoogwaardig met carbon versterkt spiraalweefsel. De tuinslang raakt niet in de knoop en verdraaid niet, soepel glijgedrag, flexibel. Transparante buitentuinslang met paraleffect. Grote wandsterkte voorveiligheid en lange levensduur.

Voor- en nadelen van de Gardena comfort highflex tuinslang

 • Voordelen
 • Zéér lange lengte
 • Goede kwaliteit
 • Nadelen
 • Geen nadelen bekend

Wat moet je weten voordat je een nieuwe tuinslang koopt?

Voordat je een tuinslang aanschaf zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Deze punten hebben wij uitgezocht en hier onder voor jou uitgelegd.

Opties

Er zijn een aantal opties waar je uit kunt kiezen bij de aanschaf van een tuinslang. Deze opties hebben wij hieronder voor je samengevat.

 • Diameter van de slang
 • Type tuinslang
 • Lengte tuinslang
 • Knikbestendig
 • Automatisch oprolbaar

Lengte van de slang

De lengte van de slang is sterk afhankelijk van de grootte van de tuin. Heb jij een tuin van 10 meter diep? Kies dan een tuinslang die dan ook minimaal 10 meter lengte heeft. Zo zorg je er voor dat je alle plekken van de tuin kunt besproeien. Tuinslangen zijn te verkrijgen vanaf ongeveer 10 tot 50 meter lang.

Diameter van de slang

De diameter van de slang is dan weer afhankelijk van de waterdruk. De diameter wordt veelal aangegeven in inches. Er zijn 3 standaardmaten te verkrijgen:

 • 1/2 inch (12 mm diameter)
 • 5/8 inch (15 mm diameter)
 • 3/4 inch (19 mm diameter)

Voor de kleine tot middelgrote tuinen is een slang met diameter van 1/2 inch voldoende. Moet er een groot oppervlak worden bewaterd? Dan kun je beter kiezen voor een diameter van 5/8 inch of zelf 3/4 inch.

GARDENA Wandslangenbox
Gardena wandslangenbox

Type tuinslang

Er zijn 3 verschillende type tuinslangen op de markt. De Flexibele, normale en spirale vorm tuinslang. Ieder type heeft zo zijn voor en nadelen. Het voordeel van een tuinslang met spirale vorm is dat deze erg compact opgeborgen kan worden, maar daarentegen wel wat laster is in het gebruik. De meest gebruikte tuinslangen zijn van het type flexibel, mede omdat deze goede tegen een stootje kunnen.

Knikbestendigheid

De knikbestendigheid van een tuinslang hang af van het gebruikte materiaal. Als je het ook helemaal zat bent om steeds een geknikte tuinslang te hebben kun je kiezen voor een flexibele slang. Deze zijn zo ontwikkeld dat ze niet kunnen knikken.

Automatisch oprolbaar

Automatisch oprolbare tuinslangen zijn meestal voorzien van een haspel. Dit zorgt ervoor dat je de tuinslang na gebruik makkelijk kunt oprollen en deze compact opgeborgen wordt. De meeste tuinslanghaspels zijn voorzien van een automatische oprolfunctie.

Ervaringen van andere mensen

Bij het vergelijken van verschillende modellen is het altijd belangrijk om te kijken naar de ervaringen van andere mensen. Deze mensen hebben tenslotte het product al in huis en waarschijnlijk al meerdere keren gebruikt.

Prijs

De prijzen van bladzuigers beginnen vanaf €26,99 en kunnen oplopen tot € 422, voor het duurste model. De aanschafprijs is sterk afhankelijk van wat voor model je kiest. Als je een groot budget hebt kun je kiezen voor een wat duurder model. Maar verwacht je de tuinslang niet al te vaak te gaan gebruiken kun je beter kiezen voor een budget-model.

Welke tuinslang kiezen?

Wanneer je een tuinslang gaat aanschaffen moet deze aan een aantal voorwaarden voldoen. De slang moet flexibel genoeg zijn tegen het trekken om hoeken en scherpe randen. En daarnaast stabiel genoeg om de hoge waterdruk te weerstaan. De zonnestralen hebben ook veel effect. Als het materiaal niet Uv-bestendig is, zal de slang snel broos of kleverig worden en scheuren. Een tuinslang moet dus sterk zijn. Een tuinslang krijgt dus veel te voortduren in zijn leven. Als je er lang van wilt genieten is het de moeite waard om te kiezen voor een goede kwaliteit tuinslang.

Waar kan je een tuinslanghaspel plaatsen?

Vaak wordt er voor gekozen om een tuinslanghaspel buiten te plaatsen. Het handigste is om hem tot 1,5m van een buitenkraan aan de muur te bevestigen. De standaard slang aan de tuinhaspel is vaak 1,5 meter. Als je handig bent kun je deze altijd nog zelf verlengen zodat je de slanghaspel alsnog verder van de buitenkraan af kunt plaatsen.

Voor het ophangen van een tuinslang zijn meerdere soorten ophangsystemen te verkrijgen. De meest voorkomende zijn muurhaspels waar je handmatig de tuinslang op moet rollen. Dit is een van de goedkoopste manieren, maar zorgt wel voor vieze handen en een tuinslang die in het zicht hangt.

Hozelock staat bekend om haar gesloten wandslangboxen met autoreel oprolsysteem. Met dit systeem rol je automatisch de tuinslang op zonder dat deze knikt. Hiermee is de tuinslang ook zo goed als uit het zicht.

Voor de bevestiging van het ophangsysteem kun je een klopboor gebruiken om gaten in de muur te boren. Zorg ervoor dat je het systeem op de juiste hoogte ophangt om te voorkomen dat je moet bukken om bij de tuinslang te kunnen. Gebruik goede pluggen om ervoor te zorgen dat de beugel goed stevig bevestigd zit en deze niet meer los komt.

Plaats een reactie