Beste kunstgras voor in de tuin

Er zitten veel voordelen aan kunstgras, zo hoef je kunstgras niet te maaien en heeft het relatief weinig onderhoud nodig. Het blijft het hele jaar mooi groen en heeft geen water nodig om mooi te blijven.

Kunstgras aanleggen in de tuin

Vogelhuisje

Kunstgras is goed zelf aan te leggen met de juiste gereedschappen. Zorg als eerst dat het oude gras is verwijderd, en diep genoeg uitgegraven is. Breng een laag zand aan en water dit goed uit zodat het stevig wordt. Hierna moet het zand uitgevlakt worden, om vervolgens het worteldoek aan te kunnen brengen en op maat te snijden. Dit onderdek zal ervoor zorgen dat er geen onkruid door het kunstgras heen zal komen.

Rol het kunstgras uit en verdeel het netjes op het aan te leggen stuk. Let erop dat als je meerdere stukken gaat verlijmen dat de kijkrichting van het kunstgras hetzelfde is.

Zorg ervoor dat het kunstgras op maat gesneden is en strak gelegd is zonder plooien. Hierna kan het kunstgras aan elkaar gelijmd worden. Dit is droog na een uur, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Nu het kunstgras ligt ben je bijna klaar, sla om de 45cm kunstgras haken om te zorgen dat het vast zit en niet meer verschuift. Als laatste kun je het kunstgras opborstelen voor het mooiste resultaat.

Welk type kunstgras moet ik hebben

Kunstgras

Welk type kunstgras voor jou van toepassing is sterk hangt af van het gebruik. Hieronder leggen wij uit welk type kunstgras bij u past.

Kunstgras om op te sporten

Kunstgras is ook goed toe te passen op speelveldjes of onder sporttoestellen. Kunstgras gaat niet snel kapot en slipt veel minder dan echt gras. Hierdoor blijft het onbeschadigd. Het beste kunstgras om op te sporten is sportgras. Dit gras geeft extra stevigheid en is daarom ideaal om op te sporten.

Kunstgras voor op het balkon

Wil je kunstgras op het balkon? dan is het belangrijk dat je een goede afwatering hebt om een kletsnat balkon te voorkomen. Het beste kunstgras voor op het balkon is een grastapijt met nop aan de onderzijde om het weg slippen te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat je het kunstgras makkelijk kunt aanbrengen en niet weg zal slippen. Tevens is dit kunstgras ook goed te gebruiken op het terras of op de camping!

Kunstgras

Kunstgras voor in de tuin

Met weinig onderhoud en geen water geven toch een stralend mooi gazon, dat kan met kunstgras. Door de laatste ontwikkelingen is kunstgras voor in de tuin tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van echt gras.

Door te kiezen voor een naturel look kunstgras met meerdere kleuren groen lijkt het net echt gras. Dit kunstgras is ook ideaal voor onder het zwembad of onder speeltoestellen.

Onderhoud van kunstgras

Het grootste voordeel van kunstgras is dat het relatief weinig onderhoud nodig heeft. Het enige dat je hoeft te doen is ervoor zorgen dat je regelmatig alle takken en bladeren van het kunstgras verwijderd. En af en toe het kunstgras borstelt met de harde bezem. Dit zorgt er voor dat het gras mooi omhoog komt te staan.

Kunstgras

Kleine stukjes onkruid kun je makkelijk met de hand verwijderen. Zit er hardnekkig onkruid in uw kunstgras dan kunt u altijd nog een biologisch verdelgingsmiddel gebruiken. Let er hierbij wel op dat dit schadelijk kan zijn voor uw huisdier.

Waar je op moet letten bij aanschaf van kunstgras

  • De verschillende kleuren en lengtes van de gras, dit is afhankelijk van het type kunstgras.
  • Dat het kunstgras een goede vezelstructuur heeft.
  • Het kunstgras van hoge kwaliteit beduidend langer mee gaat.
  • Of het kunstgras slijtvast is.

Plaats een reactie