Gazonwals: de 8 beste van 2024!

Een gazonwals is een onmisbaar stuk gereedschap als je een mooi en egaal gazon wilt aanleggen of de grond wilt nivelleren. Dit lijkt een eenvoudig gereedschap, maar toch zitten er wat verschillen tussen de ene en de andere gazonwals. Die verschillen hebben wij voor jou uitgezocht en uitgelegd in dit artikel. Daarnaast hebben we de 8 beste gazonwalsen van 2024 voor je op een rijtje gezet.

Beste gazonwalsen van 2024!

Bij alle reviews die wij doen letten we op meerdere belangrijke punten. Dingen zoals de kwaliteit, prijs, ervaringen van gebruikers en de voor- en nadelen van het product.

Door naar deze punten te kijken hopen wij jou te helpen met een goede keuze te maken. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die naast het product staat.

Hier onder vind je een overzicht van de beste gazonwalsen van 2024, oplopend van de laagste naar de hoogte prijs.

Onze top 4 gazonwalsen van 2024!

Hopelijk heb je na het zien van bovenstaande gazonwalsen al een keuze kunnen maken. Als dat nog niet het geval is, kun je hieronder onze top 4 bekijken.

Kreator KRTGR9101 Tuinwals: Onze aanbeveling!

Wij vinden dat dit de beste gazonwals is die er op dit moment te koop is! De Kreator KRTGR9101 doet wat hij moet doen. Mede door zijn zware gewicht zorgt hij voor een mooi en egaal gazon.

Deze gazonwals is uitermate geschikt om de grond aan te drukken, een hobbelig terrein te nivelleren of om graszaden de bodem in te duwen zodat ze beter zullen kiemen.

De voor- en nadelen van de Kreator KRTGR9101 Tuinwals

De gazonwals heeft een werkbreedte van 50cm. Dit is een fijne lengte, wat hem niet lomp maakt, maar wel zorgt dat je er makkelijk mee kan manoeuvreren. Hij is heel makkelijk extra te verzwaren door aan de zijkant wat extra zand of water toe te voegen. Gemaakt van stevig staal, en afgewerkt met mooie zwarte lak. Het enigste nadeel wat wij konden vinden is, dat hij wat aan de korte kant is voor lange mensen.

Technische kenmerken

 • Werkbreedte: 50 cm
 • Diameter: 31,5 cm
 • Gewicht: +/- 48 kg (gevuld met water) – +/- 60 kg (gevuld met zand)
 • Materiaal: staal met zwarte laklaag

Graswals / tuinwals Teien

Graswals / tuinwals Teien

Met deze multifunctionele gazonwals kun je met gemak de grond mooi egaal maken of zaden gelijkmatig de grond insluiten.

Het handige van deze rol is dat je deze kan vullen met water of zand via de vulopening aan de zijkant. Na gebruik kun je ervoor kiezen om het gevulde materiaal er weer uit te halen, dit kan gemakkelijk via dezelfde opening.

In de verpakking zit de gazonwals zelf, montage materiaal en een duidelijke montage beschrijving.

Kenmerken

 • Praktisch
 • Eenvoudige bediening
 • Mogelijkheid om zwaarder te maken

Technische specificaties

 • Hoogte duwbeugel: 109cm
 • Werkbreedte: 60cm
 • Diameter rol: 33cm
 • Vulvolume: 48l
 • Gewicht (indien max gevuld met water): 60kg
 • Gewicht (ongevuld): 12,8kg

MaxxGarden Tuinwals

Deze kleine gazonwals is gemaakt van staal, en afgewerkt met een laklaag. De laklaag zorgt ervoor dat zand en ander materiaal niet snel zal blijven kleven tijdens gebruik. Daarbij komt dat de laklaag zorgt voor bescherming tegen roest.

Boven de wals is een ijzeren stang bevestigd, dit zal ervoor zorgen dat als er toch wat grond blijft kleven, dit gelijk wordt losgemaakt en eraf zal vallen. De duwboom is inklapbaar, wat het vervoeren en opbergen erg makkelijk maakt. De wals is extra bij te vullen met zand of water.

Technische gegevens

 • Type: Gazonrol
 • Diameter roller: 32 cm.
 • Breedte roller: 50 cm.
 • Hoogte: 110 cm.
 • Gewicht leeg: 9,6 kg.
 • Gewicht met water: 50 kg.
 • Gewicht met zand: 75 kg.

T-Mech Tuin Wals

T-Mech Tuin Wals

Heb je een wat groter perceel van een tuin of gazon? Dan zorgt je met deze tuinwals van T-mech voor een gladde finishing touch.

Met een breedte van iets meer dan 1 meter en met een inhoud van 120 liter, kan deze zware gazonwals achter de meeste vierwielige voertuigen bevestigd worden (Onder andere achter tractors, quads of een zitmaaier). Deze moet je dan wel tot je beschikking hebben. Heb je deze niet? Dan adviseren wij om een gazonwals aan te schaffen die je gewoon zelf kunt voortduwen.

De duwboom is inklapbaar, wat compact opbergen mogelijk maakt. Tevens is het staal en dus ook de duwboom gepoedercoat voor een optimale bescherming.

Specificaties

 • Capaciteit: 120 liter.
 • Gemaakt van zwaar staal.
 • Gewicht: 21.2 kg.
 • Breedte: 105 cm.

Wat is een gazonwals?

Als het goed is heb je na het zien van bovenstaande producten een idee wat een gazonwals is. Mocht dat niet het geval zijn, leggen wij het voor je uit.

Een gazonwals is een stuk gereedschap dat wordt gebruikt om gezaaide of ongelijke grond aan te drukken en vlak te maken.

Gazonwalsen zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen. We maken onderscheid tussen de ‘normale’ gazonwals en de gazonwals met puntige beluchtingsbanden.

Waarom een gazonwals kopen?

Er zijn een paar grote voordelen bij de aanschaf van een gazonwals, de grootste benomen wij hieronder:

 • Voordat je gras gaat zaaien is het belangrijk om een goede, dichte en vlakke ondergrond te hebben. Dit alles kun je verkrijgen door gebruik te maken van een gazonwals.
 • Nadat het gras gezaaid is kun je nogmaals het oppervlak aanrollen met de gazonwals, dit zorgt ervoor dat het graszaad de grond in gedrukt zal worden, en sneller zal kiemen.

Gazonwals kopen? Houdt hier dan rekening mee

Aangezien de meeste gazonwalsen al snel meer dan €50 kosten, is het belangrijk dat je van tevoren nadenkt over voor wat voor doeleind je hem gaat gebruiken.

Grootte

Als je een relatief klein oppervlak wilt gaan bewerken, is het voldoende om te kiezen voor een wat kleinere gazonwals. Deze is natuurlijk ook makkelijker op te bergen.

Als je een groot oppervlak wilt gaan bewerken randen wij aan om te kiezen voor een brede gazonwals die minimaal 60 centimeter breed is. Daarnaast is het handig als de rol verzwaard kan worden door water of zand toe te voegen.

Materiaal

De meeste gazonwalsen zijn gemaakt van staal. Dit is duurzaam en gaat lang mee. Bij een goede gazonwals is het staal voorzien van een poedercoating. Dit zorgt voor een goede houvast, en gaat roest tegen.

Ervaringen van andere mensen

Bij het vergelijken van verschillende modellen is het altijd belangrijk om te kijken naar de ervaringen van andere mensen. Deze mensen hebben tenslotte het product al in huis en waarschijnlijk al meerdere keren gebruikt.

Prijs

De prijzen van gazonwalsen beginnen vanaf €49 en lopen op tot €389, voor het duurste model. De aanschafprijs is sterk afhankelijk van wat voor model je kiest. Als je een groot budget hebt kun je kiezen voor een wat duurder model. Maar verwacht je de gazonwals niet al te vaak te gaan gebruiken kun je beter kiezen voor een budget-model.

Hoe vul je een gazonwals?

Sommige gazonwalsen kun je bijvullen. Dit zorgt ervoor dat de rol zwaarder zal worden en de grond steviger zal aandrukken. Het bijvullen kun je doen via een vulopening aan de zijkant van de rol. Dit kan met zand of met water. Gebruik je water? Dan adviseren wij om dit eruit te halen nadat je klaar bent met gebruik, om roest te voorkomen.

Plaats een reactie