Alles over buitenverlichting voor in de tuin

Ben je opzoek naar buitenverlichting voor in de tuin of de oprit? Wij hebben alle informatie voor je samengevat om de beste keuze te maken voor buitenverlichting.

Led of halogeen lampen

Tuinspot
Garden Lights ledlamp

Bij de keus van de juiste verlichting voor in de tuin kun je kiezen uit twee soorten verlichting: LED en halogeen verlichting. De voordelen van halogeen lampen zijn dat ze redelijk goedkoop zijn in de aanschaf en een breed bereik hebben. Helaas gaat halogeen verlichting relatief kort mee.

LED verlichting is iets duurder in de aanschaf, maar door de langere levensduur verdien je die investering gemakkelijk terug. De gemiddelde levensduur van een LED lamp is tussen de 15.000 en 35.000 branduren. Ook zijn LED lampen in verschillende kleuren te krijgen, waardoor het beter te combineren is in de tuin.

Waterdichtheid tuinverlichting

Alle buitenverlichting is voorzien van een 2-cijferig nummer, dat noemen we de IP-waarde. De IP-waarde is te vinden rondom de fitting van de lamp. Hoe hoger de IP-waarde, des te hoger de algehele bescherming dus ook de waterdichtheid van de lamp. De voorkomende IP-waarden zijn tussen IP-00 en IP-69. Waarvan IP-69 de beste kwaliteit en waterdichtheid biedt.

Wij adviseren om buitenverlichting te nemen met een IP-waarde vanaf 44. Deze zullen ruim voldoende beschermd zijn tegen regen en vocht. Heeft u toch last van kleine druppeltjes in de buitenlamp? In de meeste gevallen gaat dat dan om condens dat kan ontstaan door het afkoelen en opwarmen van de lamp. Dit is eigenlijk niet te voorkomen, en zal ook weinig tot geen invloed hebben op de werking van de lamp.

Bij veel vocht of storingen door vocht kunt u controleren of de lamp juist geplaatst is. Het is belangrijk dat als er een beluchting aanwezig is, deze vrij is en niet in de grond gedrukt zit. Na het vervangen van een lichtbron dient de afdichting goed schoongemaakt te worden zodat deze waterdicht is.

Wil je meer weten over de IP-waarde? Dan kun je mijn artikel wat is een IP-waarde lezen.

12 volt tuinverlichting

Er zijn meerdere aanbieders die 12 volt tuinverlichting aanbieden. Dit zijn over het algemeen goede producten, al zit er wel verschil tussen de goedkope en wat duurdere verlichting. Het voordeel van 12 volt tuinverlichting is dat je er weinig technische kennis voor nodig hebt, en dat maakt het makkelijk is om zelf te installeren. Dat scheelt in de kosten.

Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste tuinverlichting is, en dat zijn de producten van Garden Lights. Garden Lights biedt een breed assortiment kwalitatief goede 12 volt verlichting aan. Het is mogelijk om meerdere lampen aan te sluiten op de hoofdkabel. De kabels hoeven niet diep in de grond gelegd te worden zoals bij 230 volt. Het is dus erg makkelijk om je tuinverlichting later nog eens uit te breiden met nieuwe lampen of spots. Ook is het gemakkelijk om de lichtbron te vervangen aan het eind van de levensduur. Bekijk HIER de producten van Garden Lights.

Beste tuinspots en grondspots

Tuinspot
Garden Lights Corvus zwart

Grond en tuinspots zijn erg populair, je kunt er makkelijk die mooie grote boom of haag mee verlichten. Het voordeel van tuinspots is dat ze een gerichte lichtstraal geven en je op die manier gericht kunt belichten.

Zorg er bij het plaatsen van een tuinspot voor dat het licht weerkaatst kan worden. Zo krijg je het mooiste effect. De tuinspot van Garden Lights bied hier een mooie oplossing voor. En is perfect voor ori├źntatie of sfeerverlichting van uw specifieke boom, haag of plant. Deze spot is gemaakt van hoogwaardig zwart aluminium en heeft een IP-waarde van 44 en is dus uitermate geschikt voor in de tuin. Bekijk HIER de Garden Lights LED spotlicht Corvus zwart aluminium.

Plaats een reactie