Accu kettingzaag kopen? Bekijk hier de 16 beste

In dit artikel gaan we onderzoeken wat de beste accu kettingzaag van 2023 is. Je leest onder andere waar je op moet letten bij de aanschaf van een kettingzaag op accu, hoe je deze schoonmaakt en onderhoud.

We geven je ook wat algemene tips mee die je kunt gebruiken wanneer je er eentje hebt aangeschaft. Zo kun jij voor jezelf kiezen welke kettingzaag op accu het beste bij jou past en zo weet je gelijk hoe je deze moet gebruiken.

Beste accu kettingzaag van 2023!

Bij alle reviews die wij doen letten we op meerdere belangrijke punten. Dingen zoals de kwaliteit, prijs, ervaringen van gebruikers en de voor- en nadelen van het product.

Door naar deze punten te kijken hopen wij jou te helpen met een goede keuze te maken. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de link die naast het product staat.

Hieronder vind je een overzicht van de beste accu kettingzagen van dit moment, oplopend van de laagste naar de hoogste prijs.

Onze top 3 accu kettingzagen

Hopelijk heb je na het zien van bovenstaande producten al een keuze kunnen maken. Als dat nog niet het geval is, kun je hier onder onze top 3 bekijken. Deze hebben wij samengesteld op basis van reviews en ervaringen van gebruikers.

Doordat we naar al deze punten kijken kun jij kiezen voor het product dat het beste bij jou past. Op deze manier krijg je geen spijt van je aankoop.

#1 Beste keuze kettingzaag op accu – BLACK+DECKER GKC1825L20-QW

De BLACK+DECKER GKC1825L20-QW kettingzaag is een lichtgewicht machine en heeft een zwaardlengte van 25cm en een kettingsnelheid van 3,5 m/s. De compacte kettingzaag wordt geleverd met een 18V lithium-ion accu van 2,0Ah. De kettingzaag is geschikt voor het snoeien van grote struiken en takken. Door het gewicht van de zaag en de krachtige motor is dit type een ideaal stuk gereedschap in de tuin voor een hobbyist.

Tips en tricks

 • Eenvoudig te onderhouden met de slijpset van BLACK+DECKER
 • Draag beschermende kleding wanneer je werkt met een kettingzaag
 • Zorg er voor dat je geen loshangende kleding draagt en dat er geen kleine kinderen in de buurt zijn als je aan het werk bent
 • Zet de machine altijd uit als je onderhoud wilt plegen aan de machine

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • Geen vervelend snoer
 • Geen brandstof uitstoot
 • Stinkt niet tijdens gebruik
 • Weegt ‘maar’ 3,1 kg
 • Anti terugslagketting
 • Ketting eenvoudig te spannen
 • Nadelen
 • Accu’s zijn relatief snel leeg
 • Je kunt er geen bomen mee kappen

#2 Goedkope kettingzaag op accu – Mardin Mini kettingzaag

De goedkoopste kettingzaag op accu, die ook nog eens goede kwaliteit biedt is de Mardin mini. Dit model kettingzaag ligt lekker in de hand. Zo zaag je hout door in een handomdraai. En is ook goed te gebruiken als snoeizaag.

Zagen met een handzaag kost vaak veel moeite, tijd en (soms) frustratie. Je moet flinke armspieren hebben om een blok hout door te kunnen zagen met een handzaag. Met een kettingzaag daarentegen zaag je blokken hout door zonder enige moeite. Helaas is een kettingzaag vaak zwaar, groot en duur in de aanschaf.

Dankzij de Mardin Mini kettingzaag heb je nu een handzaag en een kettingzaag-in-1. Dankzij de comfortabele grip, het pistoolachtige-ontwerp en het volledig draadloze aspect, is deze mini kettingzaag een absolute must-have voor iedere doe-het-zelver of professionele klusser. Met een zaaglengte van 10 cm en een zaagsnelheid van 5m/s zaag je hout moeiteloos door. Een stuk gereedschap dat niet te missen is tijdens de snoeiwerkzaamheden in de tuin.

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • Zéér compact
 • Stevige grip
 • Inclusief extra accu
 • Nadelen
 • Alleen geschikt voor kleine klusjes

#3 Kettingzaag accu Bosch UniversalChain 18

De Universal Chain 18 is licht, compact en wendbaar voor effectief en gecontroleerd snoeien, met een gewicht van slechts 3 kg mét accu. Met het Bosch SDS-systeem zijn eenvoudige instellingen zonder gereedschap mogelijk. De stabiliserende tipprotector met grijptanden zorgt voor een stevige houvast voor een betere controle bij het onderaf wegsnijden, wat resulteert in minimale beschadiging van takken. Gemakkelijk omschakelen tussen diverse klussen zoals licht snoeien, afvalbeheer en brandhout zagen met gemak.

Voor- en nadelen

 • Voordelen
 • Klein en zeer praktisch
 • Multifunctioneel ingericht
 • Stabiliserende tipprotector
 • Laag gewicht
 • Bosch garantie
 • Veel goede recensies
 • Nadelen
 • Wordt zonder accu geleverd

Wat is een kettingzaag op accu?

Een accu kettingzaag is een type kettingzaag dat wordt aangedreven door één oplaadbare accu in plaats van een benzine- of elektro motor. De accu wordt meestal in de handgreep van de kettingzaag geplaatst en kan makkelijk worden verwijderd om deze op te laden.

Accu kettingzagen hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten kettingzagen. Ze zijn bijvoorbeeld stiller en milieuvriendelijker omdat ze geen uitlaatgassen produceren en hebben geen brandstof nodig. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in woonwijken, tuinen en parken waar geluidsoverlast en luchtvervuiling niet gewenst zijn.

Een ander groot voordeel is dat ze lichter en gemakkelijker te hanteren zijn dan benzine-aangedreven kettingzagen, waardoor ze ideaal zijn voor lichte tot middelzware snoeiwerkzaamheden en het omzagen van kleine bomen. Bovendien hebben accu-kettingzagen geen elektriciteitskabels nodig, waardoor ze ook geschikt zijn voor gebruik op afgelegen locaties waar geen stopcontact in de buurt is.

Het nadeel van accu-kettingzagen is dat de looptijd van de accu beperkt kan zijn, wat betekent dat je de accu regelmatig moet opladen of een extra accu bij de hand moet hebben. Ook zijn ze meestal minder krachtig dan benzine-aangedreven kettingzagen, waardoor ze minder geschikt zijn voor zwaardere klussen.

In het algemeen zijn accu-kettingzagen een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een lichtgewicht, milieuvriendelijk en gemakkelijk te manoeuvreren kettingzaag voor lichtere tuinklusjes.

Waarom een kettingzaag op accu kopen?

Een kettingzaag op accu biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten kettingzagen. Dit zijn de belangrijkste voor- en nadelen van een kettingzaag op accu die je moet weten voordat je er een gaat kopen:

Voordelen:

 • Milieuvriendelijk: omdat ze geen uitlaatgassen produceren zijn ze beter voor het milieu.
 • Stiller: ze produceren minder geluid dan benzine-aangedreven kettingzagen, wat beter is voor de gebruiker en de omgeving.
 • Geen brandstof nodig: dit maakt ze gemakkelijker in gebruik en maakt geen opslag van brandstoffen noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in gebruik: de lichtgewicht en draadloze eigenschappen maken ze ideaal voor gebruik in woonwijken.

Nadelen:

 • Beperkte looptijd: de accu looptijd is beperkt, waardoor ze minder geschikt zijn voor langdurige klussen zonder tussentijds op te laden.
 • Minder krachtig: accu-kettingzagen zijn meestal minder krachtig dan benzine-aangedreven kettingzagen, waardoor ze minder geschikt zijn voor zwaardere klussen.

Kortom, als je op zoek bent naar een kettingzaag die milieuvriendelijk is, weinig geluid produceert en gemakkelijk in gebruik is voor lichte klussen, is een kettingzaag op accu een goede keuze. Als je echter van plan bent om zwaardere klussen uit te voeren, is het beter om een benzine-aangedreven kettingzaag te overwegen.

Kettingzaag op accu kopen? Hou hier rekening mee

Wanneer je een kettingzaag op accu gaat aanschaffen zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten. Deze punten hebben wij allemaal voor je uitgezocht en hieronder benoemd.

Wattage van de kettingzaag

Wattage is een belangrijke factor bij de aankoop van een kettingzaag op accu, omdat het de kracht van de motor van de zaag bepaald. Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de motor en hoe meer zaagkracht de kettingzaag kan leveren. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om zwaarder werk te doen, zoals het zagen van boomstammen. In deze gevallen heb je een kettingzaag met een hoger wattage nodig om de klus aan te kunnen.

Het wattage is niet het enige belangrijke aspect bij de aankoop van een kettingzaag op accu. De lengte van het zaagblad, de kwaliteit van de ketting, de accucapaciteit en de veiligheidsfuncties zijn ook belangrijke overwegingen. Het is dus essentieel om een kettingzaag te kiezen die geschikt is voor het soort werk dat je van plan bent te doen en die voldoet aan al jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Mardin mini kettingzaag

Accu capaciteit

De accu capaciteit bepaalt hoe lang je kunt werken voordat je de accu opnieuw moet opladen. Het is belangrijk om een accu te kiezen met voldoende capaciteit voor jouw werkzaamheden.

De accucapaciteit wordt aangegeven in AH (Ampères per uur). De AH bepaalt hoeveel energie de accu kan afgeven. De meeste bijgeleverde accu’s hebben tussen de 1,5 en 3,0 AH. Dit is dus een belangrijk punt om in de gaten te houden bij de aanschaf van een nieuwe kettingzaag op accu.

De zaagbladlengte

De zaagbladlengte bepaalt de maximale diameter van de boomstammen die je kunt zagen. Het is belangrijk om een zaagbladlengte te kiezen die geschikt is voor jouw type klussen.

Gewicht

Een kettingzaag moet comfortabel en gemakkelijk te gebruiken zijn. Het is belangrijk om te kiezen voor een kettingzaag die niet te zwaar is en goed in de hand ligt. Let op dat wanneer je het gewicht opzoekt er vaak gerekend wordt zonder accu, dit gewicht moet je er dus bij op tellen.

Ervaringen van andere mensen

Bij het vergelijken van verschillende modellen is het altijd belangrijk om te kijken naar de ervaringen van andere mensen. Deze mensen hebben tenslotte het product al in huis en waarschijnlijk al meerdere keren gebruikt.

Prijs

De prijs van een kettingzaag op accu begint vanaf €64 en loopt op tot €828, voor het duurste model. De aanschafprijs is sterk afhankelijk van wat voor model je kiest. Als je een groot budget hebt kun je kiezen voor een wat duurder model. Maar verwacht je de kettingzaag niet al te vaak te gaan gebruiken kun je beter kiezen voor een budget-model.

Door rekening te houden met deze factoren kun je de juiste keuze maken bij de aankoop van een kettingzaag op accu die voldoet aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Hoe maak je een kettingzaag schoon?

Het is belangrijk om je kettingzaag goed schoon te houden om er zeker van te zijn dat deze goed blijft presteren en altijd veilig kan worden gebruikt.

Het schoonmaken begint met het uitschakelen van de kettingzaag en het verwijderen van de accu. Hierdoor voorkom je dat er onverwachte bewegingen kunnen plaatsvinden tijdens het schoonmaken. De kettingzaag moet goed worden gereinigd met een borstel om al het zaagsel, vuil en stof te verwijderen van het zaagblad en de ketting. Het is belangrijk om hierbij geen water te gebruiken, omdat dit kan leiden tot roest en beschadiging van de motor en ketting.

De ventilatieopeningen van de kettingzaag moeten worden gereinigd om te voorkomen dat vuil en stof zich ophopen en de prestaties van de motor beïnvloeden. Dit kan ook worden gedaan met een zachte borstel of een droge doek. Daarnaast is het belangrijk om het oliepeil van de kettingzaag te controleren en bij te vullen indien nodig. Het zaagblad en de ketting moeten namelijk goed worden gesmeerd om wrijving te verminderen en de levensduur ervan te verlengen.

Wanneer alle bovenstaande stappen zijn uitgevoerd, kun je de accu weer terug plaatsen en controleren of de kettingzaag goed werkt. Vervolgens kan de kettingzaag worden opgeborgen in een droge en veilige omgeving. Het regelmatig schoonmaken van de kettingzaag is een belangrijke klus die je niet moet onderschatten. Door deze genoemde stappen te volgen, kun je er zeker van zijn dat jouw kettingzaag optimaal blijft presteren en veilig kan worden gebruikt.

Welke olie gaat er in een elektrische kettingzaag

Een elektrische kettingzaag heeft geen olie nodig om de motor te smeren, zoals bij een benzinekettingzaag. In plaats daarvan heeft een elektrische kettingzaag een apart oliesysteem dat zorgt voor smering van de ketting en het zwaard (de geleider waarop de ketting loopt).

De olie die in het oliesysteem van een elektrische kettingzaag moet worden gebruikt, staat meestal vermeld in de handleiding van de kettingzaag. Het is belangrijk om de juiste soort olie te gebruiken die specifiek bedoeld is voor kettingzagen om de levensduur van de ketting en het zwaard te verlengen en de prestaties van de kettingzaag te behouden.

In de meeste gevallen wordt voor een elektrische kettingzaag biologisch afbreekbare zaagkettingolie aanbevolen. Het is belangrijk om altijd de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen voor het gebruik van olie in een elektrische kettingzaag op accu.

Welke merken accu kettingzagen bestaan er

Er zijn verschillende merken kettingzagen op accu verkrijgbaar. Hier onder vind je de meest populaire merken:

 • Stihl: Stihl is een van de bekendste merken in de wereld van kettingzagen en biedt ook een breed scala aan accukettingzagen aan, variërend van lichte modellen voor het snoeien tot zwaardere modellen voor het zwaardere werk.
 • Husqvarna: Ook Husqvarna is een bekend merk in de wereld van kettingzagen en biedt ook verschillende modellen accukettingzagen aan, variërend van lichtgewicht modellen tot professionele zware modellen.
 • Makita: Makita is vooral bekend om zijn elektrisch gereedschap, maar biedt ook verschillende accukettingzagen aan, waaronder modellen voor zwaar werk.
 • Bosch: Bosch biedt ook een aantal accukettingzagen aan, waaronder modellen die geschikt zijn voor thuisgebruik en voor licht professioneel werk.

Dit is slechts een kleine greep uit de merken die verkrijgbaar zijn in Nederland. Andere merken die accukettingzagen aanbieden zijn onder andere Greenworks, Black & Decker en Einhell. Zoals we eerder benoemde is belangrijk om de specificaties en beoordelingen van elk merk en model te onderzoeken om te bepalen welke kettingzaag op accu het beste bij jouw gebruik past.

Veel gestelde vragen over kettingzagen op accu

We kunnen niet op elke vraag een uitgebreid antwoord geven, en daarom hebben we hier nog vier veel gestelde vragen kort beantwoord. Heb je nog geen antwoord op jou vraag? Laat deze dan hier onder in de reacties achter.

Wat is een goede kettingzaag op accu?

Een goede kettingzaag op accu moet een krachtige motor hebben en voldoende zaagbladlengte om de klus te kunnen klaren. Daarnaast moet de accu lang genoeg meegaan om het werk af te maken en de kettingzaag moet comfortabel en veilig zijn in gebruik. Een goede optie is de Stihl MSA 200 C-BQ en de Husqvarna 536Li XP.

Hoe lang kun je zagen met een accu kettingzaag?

Dit hangt sterk af van de capaciteit van de accu en de intensiteit van het gebruik. Een gemiddelde accu van 5 Ah kan ongeveer 30-45 minuten meegaan bij intensief gebruik. Bij lichter werk kan dit oplopen tot een uur of meer. Het is belangrijk om te weten dat de zaagsnelheid afneemt wanneer de accu leger raakt. Dit is een reden waarom sommige mensen kiezen voor een tweede accu. Met een tweede accu kun je de lege accu op de oplader zetten en met de volle accu je werkzaamheden vervolgen.

Is een elektrische kettingzaag goed?

Elektrische kettingzagen zijn een goede optie voor lichter werk, zoals het snoeien van kleine bomen en takken. Ze zijn lichter en stiller dan benzine aangedreven kettingzagen en hebben geen uitstoot van schadelijke gassen. Dit is een groot voordeel voor de gezondheid van de gebruiker. Een nadeel is dat ze afhankelijk zijn van een stopcontact, verlengsnoer of een accu die leeg raakt na een bepaalde tijd.

Hoeveel watt moet een accu kettingzaag zijn?

Dit hangt sterk af van de grootte van de klus. Voor de lichte werkzaamheden is een kettingzaag met een vermogen van 1000-1500 watt voldoende, terwijl voor zwaarder werk een vermogen van 2000-2500 watt gewenst kan zijn. Het is belangrijk om te weten dat het wattage niet alles zegt over de zaagkracht, de lengte van het zaagblad en de kwaliteit van de ketting zijn ook belangrijke factoren.

Plaats een reactie