Ben jij al een tijdje opzoek naar een manier om een eigen steigerhouten tuinbank te maken? Dat kan jij het beste doen aan de hand van een bouwtekening. En dan wel de bouwtekeningen van Fred! Ga jij toch liever aan de gang zonder bouwtekening? Geen probleem! In dit blogbericht lees jij alles over Freds bouwtekeningen en lees je tevens een kort stappenplan waar jij mee aan de slag kan voor jouw tuinbank!
Wat heb je allemaal nodig?

Het belangrijkste wat jij nodig hebt voor een bouwen is gereedschap en materiaal. Steigerhout koop je bij jouw lokale bouwmarkt net zoals alle benodigde materialen. Bestel jij liever jouw gereedschap? Dat kan makkelijk en veilig via Bol.com!
Nu jij alle materialen en gereedschap in huis hebt ben je er nog niet. Een bouwtekening is namelijk een belangrijk onderdeel van het proces. En dan geen incomplete, ingewikkelde, onduidelijke bouwtekening. Dan duurt het alleen maar langer.
Veel bouwtekeningen zijn lastig te begrijpen, hebben veel verschillende cijfertjes op een kleine plek staan waardoor het op een gegeven moment allemaal door jouw hoofd gaat draaien en het plezier van het klussen afneemt. Geen wonder dat steeds minder mensen de bouwtekeningen lezen.
Maar wat nou als er bouwtekeningen zijn die compleet, makkelijk en snel te lezen zijn? Zou dan het klussen weer leuk worden?
Probeer het zelf uit met Freds bouwtekeningen! Deze zijn compleet, makkelijk te begrijpen en gemaakt door een professionele timmerman. Zo maak jij snel en simpel jouw eigen, sterke steigerhouten tuinbank waar je echt trots op kan zijn.
Het pakket bouwtekeningen van Fred Schouten bevat op het moment van schijven 52 verschillende bouwtekeningen van tuinbanken. Met zoveel bouwtekeningen maak jij gemakkelijk jouw perfecte tuinbank.
Freds bouwtekeningen
Een bouwtekening hoort een klusser te helpen en hoort niet te zorgen voor onenigheid of verlies van plezier in het klussen. Door Freds bouwtekeningen aan te schaffen is dat allemaal verleden tijd. Maar als je Freds bouwtekeningen aanschaft, schaf je er niet maar 1 aan. Je krijgt er dan 10.000! Van bouwtekeningen voor schuurtjes tot vogelhuisjes en tuinbanken. Met Freds bouwtekeningen kan jij jouw huis en tuin helemaal bij elkaar klussen.
Maar wie is deze Fred? En hoe doet hij dit allemaal?

Fred is een timmerman en doe-het-zelver in hart en nieren. Hij maakt zijn bouwtekeningen op een manier waardoor jij geen dure machines en gereedschap nodig hebt waardoor jij geld bespaart en jij dus nog een extra project kan doen.
Steeds meer mensen worden steeds handiger en zelf jouw meubels en dingetjes maken wordt helemaal hip. Duurzaam en recyclen is de standaard en door zelf jouw meubels en tuinmeubels te maken heb je dat standaard al helemaal goed zitten. Als dit zelf doen nou ook nog leuk bleef wordt het alleen maar beter. Doei moeilijke bouwtekeningen!
Hoe download ik deze bouwtekeningen?
Zelfs dat is niet moeilijk. Als jij eenmaal de beslissing hebt genomen om te gaan voor Freds bouwtekeningen ben jij al goed onderweg. Je hoeft nu alleen nog maar naar de website te gaan. Als je daar naar beneden scrolt vind je een download link. Klik hierop en je staat op het punt om wel 10.000 bouwtekeningen te kopen! En je hoeft niet bang te zijn of jij wel het juiste niveau van klussen hebt, want de bouwtekeningen zijn voor klussen van elk niveau. En je hoeft ook niet bang te zijn of jij wel die ene bouwtekening vindt die jij zoekt. Van kasten tot vogelhuisjes tot schuren, Fred heeft aan alles gedacht!
Dus ook die stoere steigerhouten tuinbank die jij al zo lang wilt maken. Naast bouwtekeningen vind je ook materiaallijsten. Dat scheelt zoektijd en zo kan jij sneller aan de slag.
TIP: Lees ook mijn review over Freds bouwtekeningen
De steigerhouten tuinbank
Of jij nou een 2-zits of 4-zits tuinbank maakt, het is in ieder geval niet moeilijk om te doen. De materialen en het gereedschap heb je al in huis dus het wordt tijd dat je dit allemaal erbij pakt. Schaf daarna de bouwtekeningen aan en jij bent er helemaal klaar voor!
Kies de bouwtekening die jij nodig hebt en meet alle planken op. Het is makkelijk om op planken met dezelfde lengte een cijfer te schrijven, bijvoorbeeld A of B. Zo weet jij dat deze planken dezelfde lengte hebben.
Na het aftekenen kan jij beginnen met zagen. Vergeet de bril en gehoorbeschermers niet. Dat is wel net zo veilig! Na het zagen komt het leukste, het vormgeven. Kijk goed naar de bouwtekening en zet jouw tuinbank in elkaar. Dat is snel!
Geef jouw bank een eigen toevoeging door de bank met beits te bewerken. Er zijn veel verschillende kleuren en soorten beits die je kan gebruiken voor de bank om hem helemaal bij jou en jouw tuin te laten passen. Dan wordt het pas echt jouw bank.
Vergeet niet af en toe de waterpas erbij te pakken om te kijken of alles wel recht is. Zo zit je lekker en kan jij echt goed van jouw bank genieten. En daar is hij dan, jouw eigen gemaakte, steigerhouten tuinbank. Daar mag je pas trots op zijn. Wanneer begint jouw volgende project?
Voorbeeld bouwtekening
Hieronder vind je een voorbeeld van één van de 52 bouwtekeningen over het maken van een tuinbank inclusief uitgebreid, duidelijk stappenplan. Zoals je kan zien zijn er per tuinbank veel verschillende bouwtekeningen met ieder gewenste afmeting.


Toch liever geen bouwtekening?
Dat is geen probleem en hier help ik jou bij! Ik leg jou kort en makkelijk uit wat je allemaal moet doen voor jouw tuinbank.
Armleuningen maken
Ik begin bij de armleuningen. Pak 3 planken die de afmetingen 74 bij 19,5 hebben. Leg deze naast elkaar met de lange kant tegen elkaar. Pak daarna 2 planken met de afmeting 58,5 bij 19,5. Deze leg je, rechtopstaand, tegen de korte kant van de lange 3 planken. Je hebt nu een U vorm. Doe dit 2 keer om 2 armleuningen te maken. Schroef de kleine planken aan de lange planken met 3 schroeven per plank.
Pak een plank van 80 centimeter en schroef deze tegen de korte, opstaande planken aan. Je hebt nu 1 kant dicht geschroefd. Doe hetzelfde aan de andere kant.
Draai deze constructie om en leg weer 3 planken van 74 bij 19,5 met de lange kant tegen elkaar aan. Deze plaat komt tegenover de andere plaat die je als eerste gemaakt hebt. Schroef ook deze vast.
Nu zijn de 2 armleuningen klaar.
Zitting maken
Leg 3 planken van 161 bij 19,5 tegen elkaar aan met de lange kant. Je schroeft aan de kopse kant 2 latjes van 50,5 bij 6. Dit houdt de 3 planken bij elkaar. Zorg dat er 4 cm overstek is.
Schroef nu 2 planken van 161 bij 6 aan beide zijden rechtopstaand vast aan de latten. Zorg hierbij dat er 1 cm overstek over blijft aan de kopse kant van de onder plaat. Nu heb je een plaat met rechthoek.
Schroef nu als laatste een latje van 50,5 bij 6 in het midden van de plaat tussen over de breedte. Je hebt zojuist de zitting gemaakt.
Rugleuning maken

Pak 2 planken van 155 bij 19,5 en leg deze met de lange zijde aan elkaar. Schroef aan beide kopse kanten een latje van 39 bij 6. Hierbij is geen overstek nodig.
Pak nu 2 latten van 161 bij 6 en schroef deze langs de lange zijden van de onderliggende plaat vast. Je hebt nu een plaat met rechthoek zonder overstek.
Schroef als laatste een lat van 39 bij 6 in het midden van de rugleuning. Zorg ervoor dat de lat plat ligt en dan is jouw rugleuning klaar voor gebruik.
Alles komt samen
Alle onderdelen zijn klaar en het monteren kan beginnen. Teken de hellingshoek op de armleuningen. Deze hellingshoek is voor de zitting.
Trek een lijn van de voorzijde van de armleuning naar een punt op de achterzijde. Begin op 42 cm hoog en eindig de lijn aan de achterkant van de leuning op 5 cm lager (37 cm hoog). Doe dit in spiegelbeeld op de andere armleuning.
Hierbij is een extra paar handen wel handig. Leg de armleuning plat op de grond met de getekende lijn omhoog. Leg langs die lijn de zijkant van de zitting en schroef deze vast.
Leg de constructie op zijn rug en schuif de andere armleuning tegen de andere zijkant aan. Let op de getekende lijn en schroef hem vast. Je hebt nu de onderkant van de bank af.
Teken de lijn voor de rugleuning op de armleuning me de zitting omhoog. Ga vanaf 25,5 cm vanaf de achterkant van de armleuning 5 cm omhoog (42 cm hoog) en trek een lijn tot 14,2 cm vanaf de achterzijde van de achterkant van de armleuning tot de bovenkant van de armleuning. Dit is een steile lijn die op de andere armleuning in spiegelbeeld na getekend kan worden.
Laat nu de achter leuning zakken tussen de 2 armleuningen met de getekende lijn tegen de voorkant van de rugleuning. Schroef hem vast en je hebt een tuinbank gemaakt!
Klaar? Klussen maar!
Of jij nou vaker met of zonder bouwtekening klust, met een bouwtekening wordt het makkelijker en sneller om een eigen project af te ronden.
Bij Freds bouwtekeningen heb je 10.000 begrijpelijke bouwtekeningen voor alle projecten die jij maar kan bedenken. En dat voor een mooie prijs. Zo kan jij nog een tijd door klussen!